Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Beste traplift

Bent u op zoek naar de beste traplift voor uw woning omdat u moeite heeft met traplopen? Wilt u langer zelfstandig in uw huis blijven wonen zonder zich daarbij onveilig te voelen? Vraag dan direct een brochure aan met daarin de meest kwalitatieve en professionele trapliften van Nederland. Er zit namelijk veel verschil tussen goedkope modellen en de duurdere en luxere varianten. In deze pagina leggen we u daar alles over uit. 

Wat zijn de beste modellen trapliften?

In Nederland zijn er 5 grote merken actief met luxe trapliften. We spreken dan over Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Triwa. Deze modellen worden ook gebruikt geleverd door showrooms en leveranciers zoals TipTop, Smienk, PractiComfort, RecentLift en 123 traplift. Wanneer u kiest voor een nieuw model is er vaak aan te passen zodat het product maximaal aan uw wensen voldoet. Hieronder hebben we een lijst gemaakt van deze verschillende upgrades & uitbreidingen.

  • De rails: De rails is de basis van het trapliftsysteem. Deze is standaard verkrijgbaar in de kleuren wit of zwart. Het is mogelijk om deze op RAL-kleur te bestellen. Bijvoorbeeld blauw, crèmekleurig of grijs. Reken op meerprijzen van enkele honderden euro’s. U geeft de stoellift hiermee echter wel extra uitstraling. 
  • De stoel: Net als de rails is ook de stoel volledig aan te passen. Extra leuningen, voetsteunen, meedraaiende onderdelen, speciale stofsoorten en kleuren. De stoel is natuurlijk een groote blikvanger die straks aan de trap hangt. Uiteraard kunt u deze dus ook in de gewenste uitstraling bestellen tegen een meerprijs. 
  • De installatie: U wilt natuurlijk dat de montage wordt uitgevoerd door een partij die er verstand van heeft. Een snelle en betrouwbare installatie door vakkundige monteurs. De meeste aanbieders bieden een “schadevrije” montage aan. Er hoeft praktisch niet geboord te worden. 
  • Het onderhoud: De traplift-specialist biedt u vaak de mogelijkheid om gebruik te maken van de storingsservice. Wanneer u kiest een voor een merk dat landelijk actief heeft weet u zeker dat u altijd, wanneer u ook belt, snel service aan huis krijgt.  
  • Terugkoopregeling: Wanneer u kiest voor een betrouwbare leverancier heeft u vaak de mogelijkheid om een terugkoopregeling in de verkoop mee te nemen. Dit betekend dat wanneer u de traplift niet meer nodig heeft, de verkoper deze weer van u terugkoopt voor een goede prijs. Erkende leveranciers bieden u dan goede marktconforme prijzen mits uw traplift in goede staat verkeert.

Top 5 modellen

  1. ThyssenKrupp Swing
  2. Otolift Modul-Air
  3. Stannah Sadler
  4. Handicare 2000
  5. Triwa TR160

Hoe duur zijn deze luxe trapliften?

Om. een idee te geven over de verwachte prijzen voor de beste kwaliteit liften hebben we hieronder een kleine tafel geplaatst met geschatte prijzen. De luxe modellen zijn zowel nieuw als tweedehands verkrijgbaar. Tijdens een vrijblijvende afspraak legt een expert precies aan u uit wat de verschillen zijn. In de brochure staan diverse modellen vermeld en kunt u een indicatie krijgen van de verwachte kosten. Tarieven verschillen flink per leveranciers / installateur. Het loont dus om te vergelijken!

Soort trapNieuwprijsGebruikt model
Rechte trap€4700€3750
1 bocht€5850€4750
2 bochten€6350€5250
Wenteltrap€8950€6350
Tabel met prijzen van luxe modellen trapliften

Kan dit op smalle en/of brede trappen?

In principe kan er tegenwoordig op elke soort trap een lift worden gemonteerd. Met name op brede trappen is dat gemakkelijk te realiseren (zodat u er ook nog langs kunt lopen). Op een smalla trap kan het voorkomen dat het loopgedeelte erg beperkt is. Een extra leuning kan dan bijvoorbeeld helpen om de trap veilig te houden.

Heb ik een platformtraplift of plateau lift nodig?

Wanneer u permanent in een rolstoel of scootmobiel zit kan het handiger zijn om te kiezen voor een platformlift. Deze liften beschikken over een plaat waarop u een rolstoel rijdt. Vervolgens brengt de lift u met hulpmiddel en al naar boven of beneden. De prijzen van deze modellen starten rond de €8500. Niet elke trap is hiervoor geschikt.

Wat is het maximale gewicht wat deze stoel mag dragen?

De instapmodellen bieden vaak ondersteuning tot zo’n 120 kilogram. Voor zware mensen is dat soms gewoonweg niet voldoende. Zij moeten uitwijken naar een beter model met extra draagkracht. Er zijn huisliften te koop die wel 175 KG of 180 KG kunnen dragen.