Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift voor rechte trappen

De voordelen van een traplift mogen duidelijk zijn. Zo kost het minder moeite om van verdieping naar verdieping te gaan. Daarnaast maakt een traplift het ook een stuk veiliger om gebruik te maken van de trap. Dit zorgt ervoor dat u langer zelfstandig kunt wonen in uw eigen vertrouwde omgeving.

Lift voor een rechte trap

Maar wat voor traplift past er nu precies bij uw situatie? Er zijn veel verschillende trapliften zodat er voor elke situatie een passende oplossing is. Van simpele trapliften tot trapliften speciaal voor rolstoelen. Deze trapliften bevatten een plateau waar de rolstoel op gereden kan worden waarna de lift aangezet kan worden. Ook voor blinden of slechtzienden zijn er speciale trapliften. Deze liften zijn zo gemaakt dat ze extra grote drukknoppen bevatten zodat ze goed voelbaar zijn. Kortom, voor vrijwel elke situatie is er wel een traplift. Dan nog de woning, want past er in uw woning wel een traplift? Gelukkig zijn trapliften in veel soorten en maten verkrijgbaar. Met bochten of zonder bochten. Zeker deze laatste variant is makkelijk toe te passen en is vaak ook minder prijzig.

Voordelen van een rechte trap

Wie zich een klein beetje heeft ingelezen zal al gezien hebben dat rechte trappen een voordeel zijn als het gaat om trapliften. En ook voor heel smalle trappen zijn er betaalbare oplossingen. Trapliften zijn uiteraard ook mogelijk voor een trap met bochten, maar deze zal vaak duurder uitvallen dat trapliften voor een simpele rechte trap. Deze laatste is namelijk makkelijker te installeren. Dit verschil is duidelijk merkbaar in de prijs. Een moeilijke trap met bochten kost al gauw zo’n 5.000 tot 14.000 euro. Bij een rechte trap valt dit een stuk lager uit, hierbij moet u denken aan 2.500 tot 5.000. Uiteraard ligt het ook aan de lengte van de trap. Voor een lange trap is uiteraard meer materiaal nodig en dit zal ook kosten met zich meebrengen. Niet alleen de prijs is een stuk fijner bij een rechte trap, ook de installatie zal sneller gaan. Dit omdat de installatie minder moeite kost.

Tweedehands traplift kopen

Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om voor een rechte trap een tweedehands traplift te kopen! Ook deze tweedehands trappen zijn relatief goedkoop vergeleken met trapliften die gemaakt zijn voor een trap met bochten. Dit komt omdat het een stuk minder maatwerk vergt om een traplift te installeren voor een rechte trap dan voor een trap met bochten, ook als deze tweedehands is.

Heeft u nu een traplift nodig maar is dit slechts om een kleine periode te overbruggen? Bijvoorbeeld omdat u door een revalidatie tijdelijk geen trap mag en kunt lopen? Dan is het ook mogelijk om een traplift te huren. Het ligt er uiteraard aan hoelang u de traplift nodig heeft. Voor enkele weken of maanden is het duur en onhandig om een traplift te huren. Echter, voor een periode vanaf een jaar is dit een goede tijdelijke oplossing. Iets korter kan uiteraard ook, u betaald dan per maand, dit valt duurder uit. Ook hier is het weer een voordeel als u opzoek bent naar een traplift voor een rechte trap!

Aanbieders en leveranciers

Als u een traplift wil huren of aanschaffen voor een rechte trap bent u dus in vrijwel alle gevallen het goedkoopst uit. Ook zijn dit soort trapliften gemakkelijk te verkrijgen. Vrijwel iedere aanbieder van trapliften heeft een traplift voor een rechte trap in het assortiment. Vaak zijn er zelfs nog veel verschillende soorten trapliften waaruit u kunt kiezen zodat er zeker een model bijzit wat aan uw eisen voldoet.