Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Goedkoopste traplift

Wanneer u eenmaal de keuze heeft gemaakt voor het laten installeren van een traplift komt er veel op u af. Er moeten diverse keuzes worden gemaakt. Alles heeft effect op de prijs. De tarieven van nieuwe trapliften zijn duurder dan die van voordelige tweedehandse modellen. De vraag is; wat vindt u belangrijk. In deze pagina gaan we verder in op de onkosten van een traplift. Welke aspecten hebben daarop effect, wat kunt u doen om de kosten te beperken en hoe vindt u uiteindelijke de goedkoopste traplift?

Hoe vind ik een voordelige traplift?

In Nederland zijn er twee soorten aanbieders van trapliften. Je hebt aan de ene kant de fabrikanten en merken. Denk dan aan Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Triwa. Aan de andere kant zijn er de leveranciers / showrooms. Voorbeelden hiervan zijn TipTop, Smienk, PractiComfort, RecentLift, 123traplift. Het grote verschil tussen merken en showrooms is dat fabrikanten vaak nieuwe producten verkopen en verkopende partijen doorgaans gebruikte modellen. Laat u altijd goed voorlichten voordat u een keuze maakt. Door inzicht te krijgen in hoe dit product precies werkt en in elkaar zit weet u precies waar u aan toe bent. Hieronder is een opsomming te vinden met alle kostbare onderdelen van een trap. 

  • Het railsysteem: Ten eerste heeft elke traplift een railsysteem. Over deze rails kan de stoel zich omhoog of naar beneden bewegen. Op basis van uw trap wordt dit systeem ingemeten. Hoe meer bochten uw trap heeft, hoe duurder de prijs zal worden. Een rechte trap is het meest voordelig. Een stip trap of wenteltrap is het meest kostbare. Veel huishouden hebben een trap met 1 of 2 bochten. 
  • De stoel: Het tweede kostbare onderdeel is natuurlijk de stoel zelf. In de stoel zit veel techniek. Denk dan aan de accu bijvoorbeeld. Een stoel kan vaak extra luxe gemaakt worden met draaibare onderdelen, andere kleuren frames, andere stofsoorten en extra veiligheidsaspecten. Hier kunt u dus logischerwijs ook op besparen.
  • De installatie en montage: Het derde onderdeel dat veel effect heeft op de prijs is natuurlijk de installateur. Doorgaans wordt een traplift door 2 monteurs geïnstalleerd. Ze zijn hier (afhankelijk van de situatie) tussen de 2 uur en 6 uur mee bezig. Het tarief berekenen de aanbieders mee in de totaalprijs. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Top 5 voordelige modellen

  1. ThyssenKrupp Levant Classic
  2. Otolift Line
  3. Stannah Siena
  4. Handicare 950
  5. Triwa TR60

Actuele aanbiedingen en prijzen mei 2024

Wij hebben hieronder een tabel geplaatst met de prijzen waaraan u moet denken wanneer we spreken over voordelige instapmodellen. Dit zijn richtprijzen die per leveranciers kunnen verschillen. Het geeft u wel een goed beeld over de minimale prijzen van trapliften. Nadat u een brochure en offerte heeft aangevraagd kunt u deze tarieven eenvoudiger vergelijken. 

Soort trapNieuwprijsGebruikt model
Rechte trap€2700€1700
1 bocht€4850€3350
2 bochten€5650€3850
Spiltrap€7950€5250
Tabel met geschatte prijzen voor de goedkoopste trapliften

Kan ik ook subsidie krijgen?

Wanneer we kijken naar de mogelijkheden voor financiering is een subsidie natuurlijk extra aantrekkelijk. Er zijn aantrekkelijke regelingen vanuit de overheid zoals de WMO waarmee u de kosten van een stoellift kunt drukken. Op deze manier is dit product toegankelijk voor iedereen. Laat u altijd goed adviseren door uw gemeente (WMO-loket). 

Is een gebruik model goedkoper?

Het is uiteraard mogelijk te kiezen voor een tweedehands model. Deze liften bevatten vaak gebruikte stoelen en accu’s, maar een nieuwe rail (dit moet immers passend worden ingemeten op uw trap. Wij hebben meer informatie over gebruikte trapliften op onze website geplaatst. 

Kan ik een traplift huren of leasen

Tevens is het mogelijk om de kosten te spreiden. Dit kan door te kiezen voor een afbetalingsconstructie met terugkoopregeling of een huurcontract of leasecontract af te sluiten. Let er wel op dat er altijd een basisbedrag in rekening wordt gebracht voor het railsysteem. Deze vaste kosten zijn doorgaans niet op maandelijkse basis te financieren. 

Moet ik een onderhoudscontract afsluiten?

Het onderhouden van een traplift is soms ook niet goedkoop. De luxe modellen vragen meer aandacht dan de simpelere uitvoeringen. Zeker een spiltrap of wenteltrap kan in vergelijking met een rechte trap of een trap met één bocht wat meer mankementen vertonen. Een jaarlijkse onderhoudsbeurt is dan aan te raden.