Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

WMO

Wilt u meer informatie over een traplift aanvragen binnen de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning)? Wanneer u te maken heeft of krijgt met langdurige verminderde mobiliteit, dan kan traplopen een hels karwei zijn. Het kan zelfs zo lastig worden, dat u de trap niet meer op en af kunt, waardoor u als het ware ‘gevangen’ zit op één verdieping in uw woning. In vroeger tijd was dit het moment dat veel mensen die hiermee te maken kregen, moesten verhuizen naar een gelijkvloerse woning.

Traplift en de WMO

Vanaf 1 januari 2007 is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in gegaan. Deze wet heeft als doel dat iedereen deel moet kunnen nemen aan de samenleving. Daarvoor heeft de individuele burger soms ondersteuning nodig. Dat kan ook een hulpmiddel zijn, zoals een traplift of scootmobiel voor mobiliteit. De WMO voorziet daarin. De gemeenten zijn de uitvoerende instanties van deze wet en dienen met voorzieningen te zorgen voor haar burgers met beperking vanwege ouderdom, chronische ziekte of handicap. De voorganger van de WMO was de Wet Voorziening Gehandicapten. Deze wet voorzag tot aan het jaar 2007 in de voorzieningen die ouderen en gehandicapten nodig hadden.

Persoonsgebonden budget (PGB) voor zorg uit de WMO

Als u voldoet aan de voorwaarden die uw gemeente heeft gesteld aan het kunnen indienen van een aanvraag voor ondersteuning vanuit de WMO, dan kan de gemeente u hulp aanbieden. Het is de gemeente die bepaalt of en zo ja, in welke vorm deze hulp wordt aangeboden. Dat kan in natura (bijvoorbeeld een traplift) of met financiële middelen, waaronder ook het Persoonsgebonden Budget (PGB): een vrij te besteden bedrag aan voorzieningen. Dat kan dus ook de traplift zijn van uw eigen keuze. Let wel, er verandert periodiek veel aan de voorwaarden en toewijzing van het PGB.

Voorwaarden WMO Traplift

Hierbij de voorwaarden voor het verkrijgen van een WMO voor een gemiddelde gemeente in Nederland. Informeer altijd bij het WMO loket van uw gemeente naar de actuele voorwaarden. Deze kunnen per gemeente namelijk verschillen.

  • U dient in de gemeente woonachtig te zijn en een beperking ondervinden bij het wonen, vervoer of hulp bij het huishouden.
  • U moet minimaal een half jaar een beperking hebben die aantoonbaar is.
  • De voorziening moet uw beperking wegnemen of significant verminderen.
  • Het moet de goedkoopste oplossing zijn die er te verkrijgen is.
  • De voorziening is persoonsgebonden en dus niet voor algemeen gebruik.

Informatie aanvragen?
Benieuwd naar de trapliften die op uw trap passen? Laat u grondig informeren naar de mogelijkheden en ontvang gratis en geheel vrijblijvend meerdere offertes. Laat uw gegevens achter en ontvang gelijk de kosten voor uw situatie. Altijd handig en uiteraard gratis. Wij zijn onafhankelijk en vergelijken alle merken trapliften.