Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift voor trap met bochten

Wanneer u moeite heeft met traplopen is een traplift een goede uitkomst. Misschien heeft u er tijdelijk een nodig, dan kunt u een traplift huren. Voor langere tijd is het voordeling om een traplift te kopen. Door het aanschaffen van een traplift kunt u weer zonder moeite en veilig van verdieping wisselen. Er zijn veel mogelijkheden als het gaat om trapliften. Ook als u een trap heeft met een lastige bocht erin zijn er trapliften die daar geschikt voor zijn. Het meest eenvoudig is overigens altijd een rechte trap.

Bochten in de trap

Heeft u een trap met een bocht en maakt u zich daarom zorgen of een traplift voor u wel de juiste oplossing is? Wees maar niet bang, u bent echt niet de enige met een bochtige trap. Daarom hebben de leveranciers van trapliften hier ook dagelijks mee te maken. Een traplift voor een trap met een bocht is dus geen enkel probleem. En zijn zelfs standaard modellen voor een trap met bochten, dit scheelt in de prijs omdat er op die manier minder maatwerk aan te pas komt. Het ligt uiteraard aan de precieze vorm van de trap of dit bij u van toepassing is of niet. Mocht dit niet mogelijk zijn zal de trap dus op maat gemaakt moeten worden door een erkend installateur. Hierdoor past de lift precies bij uw trap, echter hangt hier wel een prijskaartje aan. Daarom is het verstandig om verschillende leveranciers met elkaar te vergelijken om te zien waar u het voordeligst uit bent voor de traplift die u zoekt. Dit scheelt u veel geld! Daarnaast kunt u soms subsidie aanvragen of gebruik maken van de WMO-regeling.

Kosten traplift voor een trap met bochten

Omdat de ene trap met bochten de andere niet is, is het lastig om een vaste prijs te noemen van een traplift voor een trap met bochten. Dit ligt helemaal aan de vorm en lengte van de trap. Daarom liggen de prijzen erg uit elkaar. Hierbij moet u denken aan prijzen tussen de 2.500 en 14.000 euro. Wij begrijpen dat deze indicatie niet erg precies is. Daarom raden wij dan ook aan om een op maat gemaakte offerte aan te vragen zodat u een beter beeld krijgt van wat een traplift voor uw trap zou gaan kosten. Dit hangt dus onder andere af van de vorm van uw trap.

Een traplift voor uw wenteltrap/spiltrap

Heeft u meer bochten dan rechte stukken in uw trap? Dan is het waarschijnlijk een wenteltrap, dit wordt ook wel een spiltrap genoemd. Ook hier is het mogelijk om een traplift te installeren! Er zijn verschillende aanbieders die dit soort trapliften in hun assortiment hebben, zodat u ook met een wenteltrap kunt genieten van de voordelen van een traplift. Ook veel heel smalle trappen zijn er oplossingen.