Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Tweedehands traplift

Een traplift kan een goede oplossing zijn als u niet meer de mogelijkheid heeft om trap te lopen. In plaats van verhuizen kan een traplift u helpen om langer thuis te kunnen blijven wonen. Er zijn diverse soorten en maten als het gaat om trapliften. Als u bijvoorbeeld aan een rolstoel gebonden bent zijn er speciale plateautrapliften die u helpen om naar boven of beneden te komen. Het kan zijn dat u in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit de overheid maar als dit niet het geval is kan een traplift toch een dure oplossing zijn. Klik hier voor de gemiddelde kosten van een traplift.  Hoewel het in veel gevallen goedkoper is dan een verhuizing is het denkbaar dat een nieuwe traplift toch te duur is. In dat geval zijn er ook voordelige tweedehands trapliften te koop.

Waarom zijn er gebruikte modellen op de markt?
Tweedehands trapliften zijn er genoeg. Vaak worden trapliften niet meer gebruikt omdat mensen tijdelijk waren aangewezen op een traplift, bijvoorbeeld vanwege revalidatie. Ook kan het zijn dat mensen verhuizen en daarom niet meer zijn aangewezen op een traplift, vanwege definitieve opnamen in een verpleeghuis of vanwege een overlijdensgeval.

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een tweedehands traplift?
Een nadeel van een tweedehands traplift is ontbreken van de garantie. Echter, wanneer u een tweedehands traplift koopt bij een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is zit hier wel een korte garantieperiode op. Verder zijn deze tweedehands trapliften vaak uitgebreid getest en dus veiliger.

Waar kan ik een gebruikte traplift kopen?
Er zijn in Nederland heel veel showrooms die 2de handse modellen verkopen. Op die manier weet u zeker dat het betrouwbare en geteste modellen zijn die u veilig in huis kunt installeren. Vaak doen deze leveranciers dit voor u. Een alternatief is het kijken op online marktplaatsen als ebay, marktplaats.nl of speurders. Veel mensen bieden daar ook gebruikte trapliften aan voor de verkoop.

Wat kost een tweedehands model?
De gemiddelde kosten voor een gebruikte traplift zijn niet echt duidelijk. Dit verschilt per merk, model en de staat waarin het product zich begeeft. Doorgaans beginnen de prijzen vanaf zo’n €1000 voor een rechte trap tot wel €4500 voor een bocht-constructie. De prijzen bij particuliere verkoop zijn logischerwijs goedkoper in vergelijking met een showroom. Een alternatief is om te huren.

Plaats een reactie