Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift huren

Als u geen gebruik kunt maken van de trap in uw huis kan dit heel vervelend zijn. Zo zou u hierdoor grote aanpassingen in uw woning moeten doen of moeten verhuizen. Of het nu is omdat u een dagje ouder bent of last heeft van uw knie, traplopen is niet altijd vanzelfsprekend. Daarom is een traplift een goede uitkomst (hier leest u nog meer voordelen). Maar hoe zit het met een tijdelijke beperking van traplopen? Is een traplift dan nog steeds een oplossing? Jazeker! We begrijpen heel goed dat het niet voor iedereen een uitkomst is om een traplift te kopen. Zeker voor tijdelijk gebruik is het een mogelijkheid om een traplift te huren.

Voordelen van het huren van een traplift

Als u een traplift gaat huren moet u met veel dingen rekening houden. Welke leverancier past het best bij wat u wilt? Zo biedt de ene leverancier een betere prijs dan de ander, wat niet geheel onbelangrijk is natuurlijk! Echter is het ook verstandig om te kijken naar wat voor servicecontract de leveranciers aanbieden. En wat zijn de kosten van eventuele mankementen van de traplift? Allemaal aspecten die u in uw achterhoofd moet houden als u gaat beslissen waar u een traplift wil huren.

Voorbeelden van aanbieders van trapliften zijn Handicare, Otolift, ThyssenKrupp en PractiComfort. Een van de dingen die u moet weten als u een traplift wilt huren is voor hoelang u deze wilt huren. Mocht u door een behandeling in het ziekenhuis tijden geen trap kunnen lopen en daardoor een traplift willen huren is het verstandig om in het ziekenhuis te informeren naar hoelang er wordt verwacht dat u nog last zal hebben van uw beperking. Ook is het verstandig om te informeren naar een eventuele verleng-periode, mocht de revalidatie langer duren dan verwacht. Een alternatief is het leasen van een traplift.

Wat kost een traplift huren?

In de meeste gevallen is het huren van een traplift goedkoper dan het aanschaffen van een nieuwe traplift. Dit ligt natuurlijk wel aan de huur tijd. Als u verwacht dat u lang gebruik zult gaan maken van een traplift is het aan te raden goed uit te rekenen waarmee u goedkoper uit bent. Bij verschillende aanbieders kunt u al een traplift huren voor ongeveer 90 euro per maand. Houd wel rekening met eventuele borgkosten, deze kunnen hoog uitvallen. Rond de 350 euro is een normaal borgbedrag.

Het ligt aan het soort traplift hoe hoog de huurkosten precies gaan uitvallen. Zo bent u, net als bij de aanschaf van een nieuwe traplift, meer kwijt als het gaat om een traplift voor een trap met bochten. Hier kunt u uitgaan van een bedrag van rond de 140 euro per maand. Dit verschilt uiteraard per leverancier. Installatie- en borgkosten zijn hier niet bij inbegrepen.

Plaats een reactie