Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Voordelen van een traplift

Als u eraan denkt om eventueel een traplift aan te schaffen gaat u allereerst opzoek naar informatie. Is het nu echt iets voor u? En mocht u overtuigd zijn van de aanschaf van een traplift, welke moet u dan precies hebben en waar moet u rekening mee houden? De meeste mensen willen precies weten wat de mogelijkheden zijn en bovendien is het goed om te weten aan wat voor kosten u ongeveer moet denken. Door uzelf vooraf goed te oriënteren op de mogelijkheden bent u goed voorbereid op de aanschaf van een traplift en weet u zeker dat u een goede keus maakt. Om dit nog makkelijker te maken is het slim om de kosten voor een traplift te vergelijken. Hierdoor kunt u gemakkelijk de beste prijs-kwaliteitsverhouding zoeken zodat u nooit teveel betaald voor de aanschaf van een traplift.

De belangrijkste pluspunten

Het is begrijpelijk dat u twijfelt over de aanschaf van een traplift. Het brengt uiteraard kosten met zich mee en het is niet een simpele aankoop die je even doet. Een brood in de supermarkt is zo gehaald maar bij een traplift komt wel wat meer kijken. Daarnaast twijfelen sommige mensen ook of het wel echt iets voor ze is en of het wel geheel veilig is. Gelukkig brengt een traplift juist heel veel voordelen met zich mee. Het is uiteraard wel een investering, maar wel eentje die het waard is. Een traplift kan er misschien voor zorgen dat u langer in uw vertrouwde huis kunt blijven. Dit is uiteraard een groot voordeel. U kunt blijven wonen in de buurt die u goed kent, met de mensen die u goed kent. Daarnaast is een verhuizing niet niks, zowel als het gaat om de kosten, de moeite en de stress die het met zich meebrengt. Een investering is het zeker, u investeert als het ware in uw eigen gezondheid. Door de traplift wordt er minder van uw lichaam gevraagd omdat traplopen toch erg lastig kan zijn, zeker als u niet zo goed ter been bent. Daarnaast is een traplift ook een stuk veiliger omdat het het risico van vallen verlaagt. Kortom, het is het investeren absoluut waard!

Waarom een traplift kopen?

Wilt u weten waarom een traplift de oplossing is? Als u moeite heeft met lopen is een trap niet de fijnste plek in huis. Of u nu hele erge last heeft van u knie of dat er een andere oorzaak is waardoor u moeite heeft met traplopen, hier moet natuurlijk snel een oplossing voor komen! Ook een klein hoogte verschil kan al moeite kosten voor bijvoorbeeld rolstoelgebruikers. Het is natuurlijk niet denkbaar dat u met een rolstoel een trap af of op kunt. Ook als het maar om een aantal treden gaat. Om toch overal in huis te kunnen komen is een traplift een goede oplossing. Met een traplift kunt u toch veilig die treden overbruggen zonder dat dit veel moeite kost. Sommige mensen zullen al een duidelijk idee hebben van hoe een traplift eruit ziet, wat de voordelen zijn en wat er bij komt kijken, anderen zullen nu voor de eerste keer in aanraking komen met de voordelen van een traplift. Daarom leggen we hieronder meer uit over wat het precieze voordeel is van een traplift.

Langer thuis wonen

Ondanks dat u moeite heeft met (trap)lopen wilt u echt nog niet uw huis uit. Misschien woont u hier al een hele tijd en voelt u zich nog heel erg op uw plek in huis. Dan is het natuurlijk geen fijn idee dat u zou moeten verhuizen omdat u simpelweg geen goed gebruik meer kunt maken van de trap. Dit is natuurlijk zonde omdat u op deze manier niet meer in heel het huis kunt komen. Om te voorkomen dat u, tegen uw zin in, zou moet verhuizen naar een aangepaste woning, of dat u uw hele huis zou moeten aanpassen zodat u alle voorzieningen op de benedenverdieping heeft, is de aanschaf van een traplift een relatief makkelijke en voordelige oplossing. Hiermee kunt u namelijk gewoon gebruik maken van uw gehele woning doordat er een kleine lift naast of aan de trap wordt gebouwd. Dit maakt het mogelijk om veilig en zonder pijn en moeite naar de boven- en benedenverdieping te bewegen.

Geruststelling van naasten

Doordat u wellicht moeite hebt met traplopen is dit niet alleen vervelend en eventueel pijnlijk, dit brengt ook gevaren met zich mee. Een trap is absoluut niet ongevaarlijk en een ongeluk zit in een klein hoekje. Wellicht dat ook uw omgeving hiervan op de hoogte is en dat zij zich met regelmaat zorgen maken over hoe dit het beste verder kan. Niemand zit natuurlijk te wachten op een ongeluk waardoor de situatie ernstig zal verslechteren. Met een traplift kunt u veilig van verdieping wisselen. Dit voorkomt ook een hoop zorgen bij familie en vrienden omdat zij dan weten dat u veilig en zelfstandig met de traplift kunt. Ook bij stroomuitval kunt u nog veilig gebruikmaken van de traplift. De traplift werkt namelijk onafhankelijk van het lichtnet. Dit is nog een extra geruststelling!

Relatief goedkoop

Zoals ook hierboven werd beschreven is een groot voordeel van de traplift dat u thuis kunt blijven wonen. Verhuizen is niet alleen stressvol en veel werk, het kost ook nog eens veel geld. Ondanks dat een traplift zeker niet goedkoop is, is dit altijd nog een stuk goedkoper dan verhuizen. De kosten van een traplift hangen van veel factoren af en kunnen nog best hoog uitvallen. Echter weegt dit niet op tegen de voordelen van het thuis kunnen blijven wonen, en de kosten van het verhuizen! Bekijk hier welke merken er allemaal zijn.

Meer dan alleen voor uzelf
Een traplift schaft u natuurlijk vooral aan voor uzelf. Het helpt u om weer veilig, makkelijk en zonder pijn van verdieping te kunnen veranderen. Daarnaast heeft de traplift natuurlijk nog meer voordelen! Moet u vaak met zware spullen de trap op? Denk hierbij aan de boodschappen of dozen van zolder. Deze spullen kunt u natuurlijk ook met de traplift van boven naar beneden vervoeren. Let er hierbij wel op dat u de spullen goed vast zet en dat ze niet boven het maximale gewicht komen. Een traplift is dus echt multifunctioneel!

Plaats een reactie