Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Leasen

Leasen is heel normaal als het gaat om scooters en auto’s maar ook een traplift leasen is natuurlijk een optie. Als u voor kortere tijd overweegt een traplift aan te schaffen kan leasen wellicht een relatief goedkope oplossing zijn. Als u tijdelijk niet zo mobiel bent kan traplopen lastig zijn. Moet u bijvoorbeeld voor langere tijd revalideren en kunt u daarom niet traplopen? Tijdelijk een traplift leasen kan dan een goede optie zijn om deze revalidatie periode te overbruggen.

Voor wie is een traplift leasen geschikt?

Wilt of kunt u geen traplift kopen maar wilt u toch profiteren van de voordelen van een traplift? Dan is leasen waarschijnlijk een goede oplossing. Het is relatief goedkoop, zeker als u kortere tijd gebruik maakt van een traplift. Als u twijfelt of u voordeliger uit bent met het leasen van een traplift dan het kopen van een traplift is het verstandig dit voor uzelf uit te rekenen. Een traplift kopen is vooral op langer termijn voordeliger. Het is niet bij elke leverancier een optie om een traplift te leasen. Als u hier wel in geïnteresseerd bent is het dus goed om van te voren te informeren of dit een mogelijkheid is. Onder andere Stannah, ThyssenKrupp en PractiComfort bieden deze service wel aan.

Wat kost het leasen van een traplift?

Omdat het leasen van een traplift van meerdere factoren afhangt is het niet makkelijk om een prijs te noemen. Het is mogelijk om een traplift te leasen vanaf ongeveer 90 euro per maand. Als u een traplift nodig heeft voor een trap met veel bochten zal de maandprijs bijvoorbeeld hoger uitvallen. Ook zijn hier nog niet de kosten van het installeren en demonteren van de traplift in opgenomen.

Wat is het verschil tussen leasen en huren?

Voor veel mensen is het niet duidelijk wat nou het verschil is tussen het huren en leasen van een traplift. Begrijpelijk! Bij huren is het zo dat de leverancier verantwoordelijk zal blijven voor bepaalde servicehandelingen zoals reparaties. Bij leasen is dit niet het geval en blijft u zelf verantwoordelijk. Wat is dan het voordeel van leasen, hoor ik u denken. Bij het leasen van een traplift is er vaak meer flexibiliteit. Als u bijvoorbeeld onverhoopt toch merkt dat u de traplift graag langer wil gebruiken is het simpel om verlenging te krijgen. Bij huren ligt dit wat moeilijker. Dit is uiteraard verschillend bij verschillende leveranciers, daarom is het van belang om altijd vooraf goed te informeren naar de precieze mogelijkheden. De kosten hangen ook weer af van het type trap. Een rechte trap is goedkoper dan een lift voor een trap met bochten

Plaats een reactie