Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost een traplift?

Trapliften zijn in sommige situaties noodzakelijk. Het kan bijvoorbeeld nodig zijn als u tijdelijk of permanent geen gebruik meer kunt maken van de trap, maar wel thuis wilt blijven wonen. Verhuizen kan dan een optie zijn maar kost veel geld. Daarnaast zou u dan niet meer in uw vertrouwde omgeving terecht kunnen. Gelukkig is een traplift een relatief simpele oplossing maar vaak helaas ook aan de dure kant. Toch wilt u ook een traplift die kwalitatief goed is zodat deze nog een tijd mee kan. Om een indicatie te geven van de kosten van een traplift hebben we hieronder voor u meer informatie over de prijzen van een traplift op een rij gezet.

Wat is de prijs van een traplift?

Het is niet mogelijk om een vaste prijs te noemen voor een traplift. Dit omdat de traplift echt maatwerk vergt en er dus geen kant en klaar model te koop is voor een vaste prijs. De prijs hangt af van bijvoorbeeld de vorm die uw trap heeft. Is het een korte rechte trap? Dan zal de prijs voor zo’n traplift lager uitvallen dan de kosten voor een lange trap met bochten. Daarnaast zijn er natuurlijk nog andere factoren zoals de grootte, lengte en eventuele bijkomende verbouwingskosten. Maar waar moet u dan ongeveer aan denken als het gaat om de prijs van een traplift? Gelukkig kunnen we wel richtprijzen geven zodat u zich een beetje een beeld kunt vormen van de kosten.

Hoe wordt de prijs berekend?

Als het gaat om een rechte traplift of een traplift met bocht moet u ongeveer denken aan een bedrag tussen de €2.500 en €10.000. Deze prijs kan variëren doordat de kosten afhankelijk zijn van de functies die de traplift heeft, de grootte en kwaliteit, het aantal te overbruggen verdiepingen, aanpassingen bij wentel- en smalle trappen, verbouwingswerkzaamheden en services van de producenten of leveranciers. Bij platformliften moet u denken aan kosten tussen de €8.500 en €20.000. Bij een huislift liggen de kosten tussen de €14.500 en €30.000. Ook bij deze liften kunnen de prijzen variëren door de bovengenoemde factoren. Kortom, een simpele prijs is niet te noemen, de kosten van een traplift kunnen enorm variëren. Bekijk ook de kosten van huren en/of het leasen van een traplift.

Wordt dit vergoed?
Het kan zijn dat u in aanmerking komt voor een traplift vergoeding via de overheid. Dit kan zijn als uw arts aangeeft dat het om medische redenen niet anders kan dan dat u een traplift aanschaft. In dat geval kan er een vergoeding worden verstrekt in vorm van een Persoonsgebonden Budget. Dit scheelt veel in de kosten!

Traplift subsidie
Het kan zijn dat u in aanmerking komt voor de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Als dit het geval is kunt u een subsidie krijgen in verschillende vormen. Een vorm is het Persoonsgebonden Budget. Dit houdt in dat u een geldbedrag van de gemeente krijgt zodat u een traplift aan kunt schaffen. Het hangt van de gemeente waarin u woont af hoe hoog dit bedrag precies is. Het is ook mogelijk dat u vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning een zorgmiddel in de vorm van Natura krijgt. Dit betekent dat u van de gemeente een traplift krijgt. U kunt dan dus niet geheel kiezen welke traplift u wil. De gemeente zoekt een traplift voor u uit. Het kan zijn dat het zelf kopen van een traplift zelfs voordeliger is. Dit omdat u voor een traplift van de gemeente eigen bijdrage moet betalen. Het is dus aan te raden om dit eerst goed uit te zoeken voor u een keus maakt.

Plaats een reactie