Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Wat is een stoellift?

Een stoellift wordt ook wel traplift genoemd. Veel ouderen willen graag zo lang mogelijk thuis blijven wonen, wat heel begrijpelijk is. Gelukkig is dit tegenwoordig ook goed mogelijk. Vaak kan er hulp in de huishouding worden gevraagd en zijn er andere aanpassingen nodig waardoor u in uw vertrouwde omgeving kan blijven wonen. Onder andere het traplopen is vaak een moeilijkheid waar gelukkig een goede oplossing voor is.

Voor wie is een stoellift geschikt?

Een stoellift is heel geschikt voor mensen die moeite hebben om de trap te gebruiken. Dit kan zijn vanwege ziekte, revalidatie of simpelweg ouderdom. Een stoellift zorgt voor blijvende mobiliteit binnen uw huis. Met dit product is het mogelijk om gewoon in uw vertrouwde woning te blijven, omdat u op deze manier toch elke verdieping van het huis kunt bereiken. Een stoellift zorgt voor een comfortabel en veilig vervoer naar of van de bovenverdieping. De bediening is ook erg eenvoudig en snel onder de knie te krijgen. Iedereen kan ermee werken.

Verschillende stoelliften en modellen

Een stoellift is in verschillende modellen verkrijgbaar. De stoel loopt op een railsysteem dat de vorm van uw trap volgt. Ook voor een trap met veel bochten, zoals een wenteltrap, is dit dus een goede optie. De stoellift kan gemonteerd worden langs een of twee transportbuizen. Dit laatste zorgt voor meer stabiliteit maar neemt ook meer ruimte in beslag. In sommige gevallen kan het stoeltje worden ingeklapt. Dit kan handig zijn als u weinig ruimte heeft voor een lift op de trap. Verder bevat deze qua ondersteuning onder andere armleuningen, een rugleuning en voetsteunen zodat u veilig en comfortabel zit. Ook bevat de stoel veiligheidsgordels en sensoren en een besturingssysteem.

Wat zijn de kosten van dit type traplift?

De prijs van de stoellift is van meerdere factoren afhankelijk. Onder andere de vorm van de trap (weinig of veel bochten) heeft invloed op de prijs. Verder hangt het af van welke functies u van een traplift verwacht. Daarom is een prijs lastig te noemen. U moet ongeveer rekenen op prijs vanaf €2.750 euro tot wel €10.000. In veel gevallen is het ook mogelijk om een tweedehands stoellift aan te schaffen. Mocht u er tijdelijk een nodig hebben dan kan het voordeliger zijn om een stoellift te huren.

Plaats een reactie