Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Veiligheid van trapliften

De huidige generatie trapliften kent een hoog veiligheidsniveau. Zowel tijdens de productie van de traplift als tijdens de montage bij u thuis worden hoge eisen aan de veiligheid gesteld. Daarnaast wordt de veiligheid van trapliften verhoogd door het gebruik van een veiligheidsgordel en ingebouwde sensoren. U hoeft zich dus geen zorgen te maken tijdens uw traplift rit. Ook een tweedehands traplift is erg veilig. Een gebruikte lift wordt grondig nagekeken en getest, voordat deze weer in de verkoop gaat. Voordat de traplift de fabriek verlaat is deze uitvoerig getest volgens actuele Europese richtlijnen.

Veiligheid tijdens de productie en montage

Er zijn verschillende onafhankelijke instanties in Nederland (Liftinstituut) en het buitenland (British Standards Institution BSI en Technischer Überwachungs Verein TUV) die zich bezighouden met de veiligheid van trapliften. U kunt er dus van op aan de de geleverde traplift 100% veilig is. Ook tijdens de montage van uw traplift wordt er veel aandacht besteed aan veiligheid. Nadat de traplift gemonteerd is maakt de installateur voor alle zekerheid de eerste rit. Zo bent u er zeker van dat alles goed geïnstalleerd is. Als alles in orde is wordt u vervolgens uitgelegd hoe u de traplift veilig kunt gebruiken en kunt u uw eerste ritje maken.

Beveiliging bij stroomuitval

Alle moderne trapliften zijn voorzien van een oplaadbare accu. Mocht onverhoopt de stroom uitvallen, dan kunt u gelukkig altijd uw rit afmaken. Het is zelfs mogelijk de traplift nog meerdere malen te gebruiken na de stroomstoring. U hoeft dus niet bang te zijn dat de traplift halverwege blijft hangen. Dit geldt overigens ook voor een plateaulift.

Goede Accu’s
Het gebruik van accu’s draagt ook bij aan de veiligheid van trapliften, er hangen immers geen kabels langs uw trap. De accu van een traplift gaat gemiddeld 3 tot 4 jaar mee. De exacte levensduur is natuurlijk afhankelijk van de intensiteit van het gebruik.

Onderhoud is essentieel

De moderne trapliften hebben minimaal onderhoud nodig. Toch zijn er een aantal zaken die het overdenken waard zijn. De garantie op nieuwe trapliften varieert van 1 tot 2 jaar, dit is afhankelijk van de leverancier. Tegen bijbetaling kan deze garantie vaak verlengd worden naar 2 tot 5 jaar. Bij aanschaf van een tweedehands traplift via een leverancier wordt meestal ook garantie verleend. Vraag er goed naar voordat u de lift daadwerkelijk koopt.

Onderhoudscontract afsluiten?

Na de garantieperiode kunt u kiezen uit verschillende onderhoudscontracten. Veel leveranciers adviseren de traplift jaarlijks preventief te laten onderhouden. Vaak bieden zij hiervoor servicecontracten aan, om zeker te zijn van optimale veiligheid. Het is echter niet verplicht om een onderhoudscontract af te sluiten. Mocht er een storing van uw traplift optreden dan komt er altijd een monteur langs voor reparatie. De rekening wordt dan ter plekke opgemaakt.

Storingsdienst
Mochten er problemen optreden waardoor u geen gebruik kunt maken van uw traplift, dan hebben alle leveranciers een storingsdienst die 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar is. Zij zullen het probleem zo spoedig mogelijk verhelpen.

Plaats een reactie