Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Montage van een traplift

Wilt u graag een traplift kopen en laten installeren door een betrouwbare en erkende aanbieder? Lees dan in de deze blog kort hoe dit proces van gesprek tot montage in z’n werk gaat.

Adviesgesprek

Alle trapliften leveranciers komen graag bij thuis voor meer informatie. Diverse leveranciers bieden u zelfs de mogelijkheid om thuis een proefrit te maken. Zij komen met een demonstratiebus die voorzien is van een kleine traplift. De adviseur kijkt naar de vorm en afmetingen van uw trap, maar vraagt ook naar uw wensen en voorkeuren. Op basis daarvan stelt hij u één of meerdere trapliften voor. Vraag ook naar de beschikbare kleuren voor de rail en de stoel. U kunt de traplift dan helemaal aanpassen aan uw wensen en interieur. Tot slot zullen de traplift kosten aan de orde komen. Mocht uw budget niet toereikend zijn, dan kunt u ook een tweedehands traplift overwegen of een traplift huren. Vraag de adviseur naar de mogelijkheden.

Montage van de traplift

Na het hele traject van uitzoeken en wellicht uitproberen van trapliften komt het moment van de installatie. U hoeft hier absoluut niet tegen op te zien. De montage wordt uitgevoerd door ervaren installateurs. Gemiddeld duurt de plaatsing van een de rail + stoellift tegenwoordig nog maar enkele uren. De exacte tijd is natuurlijk afhankelijk van de gekozen traplift en de situatie bij u thuis. De meeste trapliften worden op de traptreden bevestigd. Er hoeft dus niet in uw muur te worden geboord. Meestal kan ook de trapleuning blijven zitten. De trapliftadviseur heeft u hier tijdens het thuisadvies over geïnformeerd. Na afloop ruimt de installateur alles netjes op en neemt alle verpakkingsmateriaal weer mee. Het plaatsen van een plateaulift voor bijvoorbeeld een rolstoel neemt wat meer tijd in beslag.

Uitleg en testrit
Na het monteren volgt een duidelijke gebruiksinstructie. Er wordt rustig uitgelegd hoe u de traplift het beste kunt gebruiken. Ook wordt de lift samen met u getest. Voor alle zekerheid maakt de monteur altijd zelf de eerste rit. Uw veiligheid is dus optimaal gegarandeerd.

Plaats een reactie