Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Mookhoek

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een traplift in Mookhoek maakt het mogelijk! Veel ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. . Slim, want zo kunt u veilig en moeiteloos in uw eigen huis blijven wonen. Via deze website bieden wij uitgebreide adviezen wat betreft trapliften. U leest hier alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het werkt, de installatiekosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Geïnteresseerd? Dan kunt u ook meteen een brochure of een offerte opvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Hoeksche Waard.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Met een veilig gevoel en op een comfortabele manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift te maken.
 • De totale kosten schatten we in tussen c.a. €2100 & €8700, incl. installatie.
 • Onder sommige omstandigheden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteHoeksche Waard | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieZuid-Holland
GemeenteHoeksche Waard
Postcode3293
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftOtolift Two

Kosten traplift Mookhoek mei 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De verwachte prijs hangt af van 2 zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is dus ook de goedkoopste optie. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Bovendien bestaan er meerprijzen voor o.a. upgrades als een extra dunne rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.850.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.400.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.350 of meer.
 • Extra opties als een opklapbare rail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclames. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het overzicht hieronder bieden wij de begrote kosten van het laten installeren van een traplift in Mookhoek. Het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypeNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.550€1.750 – €2.3501/2 dag
Eén bocht€4.900 – €8.400€3.050 – €5.4005 uur
2 bochten€6.200 – €11.800€3.600 – €7.2001 dag
Wenteltrap€8.250 – €12.100€4.900 – €9.2006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Mookhoek.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Mookhoek is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte types worden grondig gecheckt en kunnen snel worden geleverd. Zodoende bespaart u al snel 40% ten opzichte van een nieuw model. Ook is recycling goed voor het milieu. Meer en meer aanbieders hebben een ruim aanbod met gebruikte liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-mookhoek-3293

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dat railsysteem wordt gemonteerd aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs het railsysteem aangedreven door een elektromotor. U bestuurt de traplift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Het systeem werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste producten hebben een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Vaak kunt u het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Daardoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor iedereen is er een passend model te vinden. Standaard zijn er 2 soorten: stoelliften in Mookhoek voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Verder verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er zit dus relatief weinig werk in. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.650 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit ziet u terug in meer kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.000 inclusief plaatsing. Dit product is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €9.750. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een driepuntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een goede traplift voor buiten is dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers. Dit model heeft een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde fabrikant die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften kosten al gauw €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hoeksche Waard d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Bent u geïnteresseerd in deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Hoeksche Waard. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en besluit of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren op een veilige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? Hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Hoeksche Waard (https://www.gemeentehw.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U deelt waar de behoefte ligt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent gaat na of de traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat het bovengedeelte te beperkt is (met zaken als drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan vaak een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens bieden ze u documentatie over welke maatregelen er worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een rollator) of speciaal PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. U kunt hierbij een model laten installeren die voldoet aan uw situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of nu direct weten waar u een aanvraag kan indienen? In de lijst hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Sportlaan 22
 • 3299 XG, Hoeksche Waard
 • Website: www.gemeentehw.nl
 • E-mailadres: contactwmo@gemeentehw.nl
 • Telefoonnummer: 140186

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Mookhoek onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen ondersteuning zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op huishoudens die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of winkel gevestigd in de regio. Een betrouwbare expert kan u meerdere mogelijkheden tonen en geeft onafhankelijk advies over welk merk/model aansluit op uw situatie. Een groot deel van de winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In deze tabel bekijkt u fabrikanten en dealers die ook kunnen leveren in Mookhoek.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Mookhoek.

Goede merken
In Nederland zijn diverse erkende merken werkzaam. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift bouwers hanteren een korte installatietijd en een professionele storingsdienst. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In het schema hieronder vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn meerdere populaire traplift bouwers De meest bekende zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Ook worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Triwa, Strobbe, Heymer, Extrema. Betrouwbare montagepartners van merken als deze zijn Smienk, RecentLift, Vegro, 123traplift, TipTop.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift testopstelling aan huis gaat helaas niet lukken. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een betrouwbare expert zal u verder ondersteunen bij het kopen van de beste huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om de trap in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Mookhoek binnen een paar weken gebeuren.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Met een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Standaard is het railsysteem 100% nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De gebruikte onderdelen worden uitgebreid getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals Otolift & TipTop verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als onder andere de Otolift Two.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Mookhoek is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het de overweging waard. Voor de lange termijn is zo’n huurcontract niet interessant en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Mookhoek werkt met een maximaal gewicht in kilogram. Doorgaans valt dit binnen een marge van 135 KG tot 155 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar de modellen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke huizen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie