Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hoeksche Waard

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een slimme traplift in Hoeksche Waard vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de senioren en mindervaliden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. . Slim, want zo kan men zonder zorgen en zonder moeite weer op de bovenverdieping komen. Via de TrapliftExpert leest u uitgebreide informatie wat betreft trapliften. Onze medewerkers lichten u in over velerlei liften en producten, hoe de producten werken, de verwachte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer info? Dan kan men kosteloos op een eenvoudige manier een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten in de regio Hoeksche Waard.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Op een veilige en comfortabele manier van uw hele huis genieten.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elk huis is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen liggen tussen de €2400 en €8900, inclusief montage.
 • Soms wordt de traplift vergoed vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Hoeksche Waard | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteHoeksche Waard
Postcode3262
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Hoeksche Waard mei 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een opklapbare rail. Het laten plaatsen van een traplift is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een model voor een normale rechte trap installeren is het minst arbeidsintensief en dus ook het voordeligst. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Bovendien worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een snellere motor.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.700.
 • Een stoellift met één bocht is er al voor €6.100.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.200 incl. montage.
 • Een upgrade zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in TV reclames. Deze goedkope basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder verschaffen we een inschatting van de kosten van het installeren van een traplift in Hoeksche Waard. Uw trapsituatie heeft de meeste invloed op de prijs.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.800€1.550 – €2.3504,5 uur
Eén bocht€4.500 – €9.700€2.950 – €6.300halve dag
Meerdere bochten€5.800 – €11.700€4.150 – €7.400Hele dag
Wenteltrap€7.600 – €12.800€4.500 – €9.6006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Hoeksche Waard.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Hoeksche Waard kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte types worden uitgebreid gecontroleerd en kunnen supersnel worden geleverd. Hiermee bespaart u zo 55% op de aanschafwaarde. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat fabrikanten bieden een assortiment met 2e-hands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-hoeksche-waard-3262

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dat railsysteem wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit type werkt op basis van stroom. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. Bijna alle merken hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Doorgaans kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedere gezinssituatie is er een passend model te vinden. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Hoeksche Waard voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Voorts bestaan er buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er zit dus relatief weinig werk in. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap is er vanaf €2.850 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.350 inclusief montage. De constructie past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €8.250. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en eventuele extra’s zoals een sta-op-stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een goede traplift voor buiten is dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Zo is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel. Dit model heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte aanbieder die deze rolstoellift aanbiedt. Zulke liften kosten al snel €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hoeksche Waard d.m.v. de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Hoeksche Waard. Mensen die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Belangrijk: u draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist maakt een goede analyse en adviseert of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent op een betrouwbare wijze in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? Onderstaand loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Hoeksche Waard (https://www.gemeentehw.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft aan wat u precies kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-expert verkent of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (onder andere door drempels naar de badkamer of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding blijkt dan een beter alternatief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna krijgt u details over hoe de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of ander zorghulpmiddelen) en het PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. Dit geeft meer vrijheid. U mag een stoellift kiezen die rijmt met uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of snel een WMO-melding doen? Hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Sportlaan 22
 • 3299 XG, Hoeksche Waard
 • Website: www.gemeentehw.nl
 • E-mail: contactwmo@gemeentehw.nl
 • Telefoonnummer: 140186

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Na de traplift WMO Hoeksche Waard subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een subsidie in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of de gehele productlijn trapliften eens met eigen ogen zien? Het meest praktische is een dealer of leverancier gevestigd in de regio. Een ervaren adviseur kan u passende systemen laten zien en adviseert welk systeem voldoet aan uw woning en budget. De meeste showrooms hebben een divers aanbod. In de onderstaande tabel treft u fabrikanten en dealers die ook liften monteren in Hoeksche Waard.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenGratis advies aan huis
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Hoeksche Waard.

Geschikte merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal populaire fabrikanten actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze ontwikkelaars beloven een snelle montage en uitstekende service. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het schema hieronder vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaGoede onderhoudscontracten
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn 5 populaire merken We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij bestaan er ook minder bekende merken zoals Platinum, Strobbe, Heymer, Triwa, Extrema. Erkende specialisten van bovengenoemde merken zijn Smienk, 123traplift, PractiComfort, Vegro, RecentLift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een betrouwbare expert kan u helpen met het uitkiezen van een goede huislift. Verder kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Hoeksche Waard binnen een paar weken worden afgehandeld.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Meestal wordt de constructie nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle onderdelen worden grondig gecheckt om de veiligheid te waarborgen. Aanbieders zoals Platinum en Strobbe verkopen een prima aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Stannah Starla.

Wat kost het om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor huishoudens die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Hoeksche Waard is behoorlijk duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Hoeksche Waard benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. Doorgaans fluctueert dat tussen de 135 KG tot 160 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de stoelen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze gevallen kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals extreme hitte of veel regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie