Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Piershil

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Piershil maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat senioren plaatsen een stoellift in hun appartement. Dankzij dit systeem kunt u veilig en zeer eenvoudig uw gehele woning blijven gebruiken. Via deze pagina leest u bruikbare beschrijvingen m.b.t. trapliften. Wij vertellen u meer over diverse lift types, de werking, de montagekosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en populaire leveranciers. Meer info? Dan kunt u ook meteen een brochure of een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten in de regio Hoeksche Waard.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Zonder risico en op een plezierige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen liggen tussen de €1800 & €9500, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteHoeksche Waard | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteHoeksche Waard
Postcode3265
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftPlatinum Curve

Kosten traplift Piershil april 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De totaalprijs hangt af van 2 onderdelen: uw trapsituatie en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Het laten monteren van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is binnen no-time geregeld en is dus het goedkoopst. Bij een trap met meerdere bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Mogelijk worden er toeslagen gerekend voor toevoegingen zoals een extra sterke accu.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.500.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.250.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €6.950 of zelfs nog meer.
 • Eventuele extra opties zoals een driepuntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamespotjes. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de onderstaande tabel vindt u de marktprijzen van het installeren van een traplift in Piershil. Het soort trap (recht of met bochten) is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.400€1.700 – €2.3004 uur
1 bocht€5.300 – €9.100€2.900 – €6.0004,5 uur
Twee bochten€5.900 – €11.800€3.900 – €8.0006 uur
Wenteltrap€7.500 – €13.200€5.400 – €10.600Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Piershil.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Piershil is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden helemaal gereviseerd en zijn helemaal veilig. Daarmee bespaart u maar zo 30% – 50% op de nieuwprijs. Tevens is recycling goed voor het milieu. De meeste fabrikanten hebben op dit moment diverse 2e-hands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-piershil-3265

Hoe werkt een traplift precies?

Dankzij een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een goede optie wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. De rail wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden middels een elektromotor. U bestuurt de traplift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Nadien drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Het systeem heeft elektriciteit nodig. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. Bijna alle modellen hebben de beschikking over een draaistoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste modellen kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

De verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. En voor iedere woning en gebruiker is er een passend model te vinden. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in Piershil voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.200 inclusief montage.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit leidt tot hogere kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.800 inclusief plaatsing. Dit product is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €10.000. De prijs komt tot stand middels het aantal bochten en overige opties zoals eensta-op-stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De krachtige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit model is uitstekend bestendig tegen vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze lift beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede fabrikant die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke systemen kosten al gauw €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hoeksche Waard met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Interesse in de woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Hoeksche Waard. Senioren en mindervaliden die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist neemt uw situatie onder de loep en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn comfortabel in uw huis te wonen. Middels de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Hoeksche Waard (https://www.gemeentehw.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U deelt wat u precies nodig heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Soms vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur gaat bekijken of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (dat komt dan door hoogteverschillen of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dikwijls meer effectief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens geven ze u documentatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U kunt hierbij een stoellift kopen die in lijn is met uw wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Adresgegevens

Wilt u meer informatie of nu direct aanmelden voor de WMO? Hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Sportlaan 22
 • 3299 XG, Hoeksche Waard
 • Website: www.gemeentehw.nl
 • E-mail: contactwmo@gemeentehw.nl
 • Telefoonnummer: 140186

Overige vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Piershil zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een subsidie zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor particulieren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of het aanbod trapliften uitproberen? In dat geval adviseren wij een winkel (of vertegenwoordiger) rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u passende stoelliften demonstreren en informeert u over welke uitvoering voldoet aan uw trap, situatie en budget. Veel showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In de tabel hieronder vergelijkt u merken en winkels die ook werkzaam zijn in Piershil.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Piershil.

Betrouwbare merken
In ons eigen kleine landje zijn enkele erkende leveranciers actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze merken focussen zich op een korte installatietijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In deze tabel vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden vijf populaire traplift bouwers Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Minivator, Platinum, Triwa, Strobbe. Grote verkopers van merken als deze zijn 123traplift, Vegro, Smienk, PractiComfort, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift testopstelling aan huis gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker zal u helpen bij het uitzoeken van een fijne huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Piershil binnen 1 – 2 weken gebeuren.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan bent u ook erg duurzaam bezig. In de regel wordt de constructie wel nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle onderdelen worden helemaal gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Platinum & Extrema verstrekken een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijv. de Thyssenkrupp Levant classic.

Waar kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Piershil is behoorlijk duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Piershil benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Meestal valt dit binnen een marge van 125 KG – 175 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. De productspecialist kan u meer vertellen over de stoelen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze gevallen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie