Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Den Bommel

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in Den Bommel maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Hierdoor kunt u zelfstandig en moeiteloos blijven genieten van uw woning. Op deze website kunt u aan de slag met nuttige adviezen over trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over diverse lift types, hoe de bediening werkt, de prijzen, de WMO regelingen en onderhoud. Daarnaast kunt u gratis een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij toonaangevende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Goeree-Overflakkee.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Zorgeloos en op een plezierige manier de trap op en af.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €1750 tot zo’n €10200, inclusief installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden heeft u recht op een traplift op basis van de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Goeree-Overflakkee | Merken en adviseurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3258
WMO Beslissingstermijn8-13 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 160

Kosten traplift Den Bommel mei 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De verwachte prijs wordt bepaald door twee aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een model voor een normale rechte trap installeren is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarnaast bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een andere kleur rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.400.
 • Een simpele lift met één bocht installeren ze al v.a. €6.250.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €6.900.
 • Extra opties als een 4-puntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in folders. Deze gunstige basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het onderstaande overzicht vindt u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten monteren van een traplift in Den Bommel. Het valt direct op: het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.350€1.750 – €2.1504,5 uur
1 bocht€4.700 – €8.900€2.600 – €6.500halve dag
Twee bochten€5.500 – €11.300€4.450 – €7.300Eén dag
Wenteltrap€8.100 – €13.700€5.400 – €10.100Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Den Bommel.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Den Bommel kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte systemen worden gereviseerd en bieden ook gewoon garantie. Dan bespaart u maar zo 60% ten opzichte van een nieuw model. Tevens is dat een duurzame investering. Veel verkopers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-handse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-den-bommel-3258

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een oplossing wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze rail wordt vastgezet op de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U bedient de lift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Het systeem moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. In de regel kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. In de regel zijn er 2 soorten: stoelliften in Den Bommel voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Tevens kunt u ook gaan voor liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.500 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.850 incl. plaatsing. De rails kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €8.500. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en eventuele extra opties zoals een parkeerbocht.

Buiten traplift
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een goede traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit model is uitstekend bestendig tegen neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Zodoende opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit type werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een populaire aanbieder die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke installaties kosten al snel €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Goeree-Overflakkee d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Goeree-Overflakkee. Inwoners die zo’n WMO-indicatie krijgen hebben recht op hulpmiddelen die benodigd zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Wel draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en beslist of een stoellift wel de oplossing is. Mogelijk zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode op een prettige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Goeree-Overflakkee (https://www.goeree-overflakkee.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U vertelt wat u precies nodig heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Regelmatig vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. Vaak blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (onder andere door hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding is mogelijk iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-13 weken. Aansluitend bieden ze u gegevens over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Op het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een traplift of een rollator) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. U kunt nu een type uitkiezen die matcht met uw wensenlijstje. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of meteen een WMO-melding doen? In de box hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Koningin Julianaweg 45
 • 3241 XB, Goeree-Overflakkee
 • Website: www.goeree-overflakkee.nl
 • E-mailadres: info@goeree-overflakkee.nl
 • Telefoonnummer: 140187

Andere subsidieregelingen
Na de traplift WMO Den Bommel onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een tegemoetkoming als zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door gezinnen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of verschillende trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of showroom gevestigd in de regio. Een erkende adviseur kan u een aantal modellen laten zien en geeft aan welk systeem rijmt met uw budget en situatie. Veel dealers bieden meerdere merken aan. In de onderstaande tabel bekijkt u de meest populaire aanbieders die ook liften plaatsen in Den Bommel.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Den Bommel.

Professionele merken
In ons eigen kleine landje zijn meerdere betrouwbare producenten aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken staan voor een korte installatietijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In het overzicht hieronder bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kunt kiezen uit diverse professionele merken Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Platinum, Strobbe, Triwa, Extrema. Erkende wederverkopers van de genoemde merken zijn PractiComfort, 123traplift, RecentLift, Smienk, Vegro.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Wel zijn er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een productspecialist is u graag van dienst bij het kopen van een goede huislift. Voorts kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om de trap in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Den Bommel binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In veel gevallen is de rails wel nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid gecontroleerd om de veiligheid te waarborgen. Merken zoals Otolift + Heymer verschaffen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Triwa TR 160.

Is het slim om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Den Bommel is zeker niet voordeliger. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Den Bommel communiceert een maximaal gewicht in kilogram. Standaard ligt dat tussen de 100 KG & 170 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de opties die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als aanvulling voor deze gevallen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie