Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Achthuizen

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Achthuizen maakt het mogelijk! Een groot deel van de ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Zodoende kunt u zelfstandig en zeer eenvoudig de trap op en af. Via onze vergelijker treft u nuttige details met betrekking tot trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het technisch werkt, de verwachte kosten, de WMO en andere vergoedingen en en wat bekende leveranciers zijn. Bovendien kan men gelijk en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Goeree-Overflakkee.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Op een betrouwbare en gemakkelijke manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Er is voor elke woning een traplift te installeren.
 • De kosten schommelen tussen €2050 & €10000, inclusief installatie.
 • Mogelijk komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteGoeree-Overflakkee | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3256
WMO Beslissingstermijn8-13 weken
Populaire liftTriwa TR 60

Kosten traplift Achthuizen juli 2024

U bent erover uit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een lift plaatsen op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarbovenop bestaan er meerprijzen voor o.a. toevoegingen zoals een extra afstandsbediening.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.850.
 • Een basislift met een standaard bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.000.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €7.450.
 • Eventuele extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in folders. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder bieden wij een lijst met verwachte prijzen van het installeren van een traplift in Achthuizen. Het trap type gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.750€1.650 – €2.2004,5 uur
1 bocht€4.500 – €8.800€2.950 – €6.700halve dag
Meerdere bochten€5.500 – €10.200€4.350 – €7.7001 dag
Spiltrap€8.500 – €12.400€5.500 – €9.7006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Achthuizen.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Achthuizen is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte modellen worden uiteraard goed nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Hiermee bespaart u eenvoudig 50% op de aanschafwaarde. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer aanbieders hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor gebruikte liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-achthuizen-3256

Waarom een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is vooral handig wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Het railsysteem wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. U bestuurt de traplift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit artikel werkt op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle soorten hebben de beschikking over een draaistoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Standaard kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Traplift keuzegids

Elk geval is anders. Voor iedereen is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Achthuizen voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Verder zijn er innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.300 incl. installatie.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.850 inclusief installatie. Dit type past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.750. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en eventuele extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een goede traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelgebruikers. Dit speciale model is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende zaak die deze rolstoellift aanbiedt. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Goeree-Overflakkee via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Goeree-Overflakkee. Senioren en mindervaliden die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode moeiteloos en veilig thuis te blijven wonen. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Goeree-Overflakkee (https://www.goeree-overflakkee.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U indiceert wat u precies kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. In sommige gevallen schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-adviseur zoekt uit of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk bijvoorbeeld aan drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8-13 weken. Vanaf dat moment bieden ze u documenten over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Mits de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) of een eigen PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een systeem laten monteren die matcht met uw behoeften. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of gelijk hulp aanvragen? Bijgaand checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Koningin Julianaweg 45
 • 3241 XB, Goeree-Overflakkee
 • Website: www.goeree-overflakkee.nl
 • E-mailadres: info@goeree-overflakkee.nl
 • Telefoonnummer: 140187

Andere subsidie/vergoeding
Na de traplift WMO Achthuizen subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door gezinnen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? Dan kunt u terecht bij een dealer of leverancier in de regio. Een getrainde specialist kan u geschikte uitvoeringen demonstreren en informeert u over welk model in lijn is met uw wensenlijstje en budget. Veel verkooppunten hebben een gevarieerd assortiment. In de volgende tabel staan merken en winkels die ook liften plaatsen in Achthuizen.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Achthuizen.

Betrouwbare merken
In uw regio zijn verschillende erkende ontwikkelaars werkzaam. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze merken hanteren een snelle levertijd en een goede service. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Opsomming van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We differentiëren verschillende goede traplift fabrikanten De meest bekende zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Extrema, Heymer, Strobbe, Triwa, Minivator. Grote verkopers van deze merken zijn o.a. TipTop, RecentLift, Vegro, 123traplift, PractiComfort.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een ervaren adviseur kan u helpen met het uitkiezen van de beste huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Achthuizen binnen een paar weken plaatsvinden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de regel wordt de constructie nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Dealers als Minivator of RecentLift beschikken ook over een uitstekend assortiment 2e hands modellen als de Otolift Air.

Is het slim om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Achthuizen is behoorlijk duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Achthuizen communiceert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Standaard schommelt dat tussen de 105 KG tot 165 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de uitvoeringen bij overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Als unieke optie voor deze woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie