Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Melissant

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Melissant vergroot uw zelfstandigheid. Een groot aantal ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor het gemak van de stoellift. Op deze manier kunt u zorgeloos en zeer eenvoudig op de eerste verdieping van uw huis komen. Aan de hand van deze website leest u uitgebreide gegevens aangaande trapliften. U leest hier alles over de verschillende soorten liften die er zijn, een technische beschrijving, de tarieven, info over de WMO/PGB en populaire leveranciers. Meer info? Dan kunt u online en zonder moeite een offerte laten opstellen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Goeree-Overflakkee.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Risicoloos en op een prettige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een trap met bochten of recht: Er is voor elke woning een traplift mogelijk.
 • De prijzen variëren tussen €2600 tot maar liefst €8400, incl. montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Tarieven traplift mei 2024 | Lees alles over de werking | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Goeree-Overflakkee | Fabrikanten en showrooms | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3248
WMO Beslissingstermijn8-13 weken
Vaak gekozen liftHandicare 2000

Kosten traplift Melissant mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 factoren: het type trap en eventuele extra’s. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Uiteraard zijn er extra kosten voor uitbreidingen als een luxe stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.700.
 • Een stoellift met één bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.350.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €7.050 inclusief plaatsing.
 • Extra opties als een opklapbare rail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV reclames. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel voorzien we u van een overzicht met de geschatte kosten van het laten monteren van een traplift in Melissant. Het aantal bochten gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.900€1.700 – €2.1004,5 uur
Eén bocht€5.150 – €9.900€2.900 – €5.9005 uur
2 bochten€5.850 – €10.300€4.250 – €7.1001 dag
Wenteltrap€7.800 – €12.200€4.850 – €10.9005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Melissant.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Melissant is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte systemen worden grondig nagekeken en zijn helemaal veilig. Op deze manier bespaart u eenvoudig 50% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat verkopers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-hands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-melissant-3248

Waarom een traplift?

Dankzij een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze speciale rails wordt bevestigd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit model heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste modellen hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. In de regel kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor elke gebruiker bestaat er een geschikt systeem. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Melissant voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Bovendien bestaan er buitenliften. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor de rechte trap start bij €2.100 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dat zorgt uiteindelijk voor extra onkosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.950 incl. plaatsing. Dit type kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een expert kan u alles vertellen over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €9.500. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele upgrades zoals een meedraaiende stoel.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De krachtige traplift voor buiten is dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met regen, hagel en ijs. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit type is uitgerust met een lang plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire aanbieder die rolstoelliften kan leveren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn verkrijgbaar vanaf €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Goeree-Overflakkee d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Goeree-Overflakkee. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Hiervoor draagt u een eigen bijdrage bij van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist kijkt kritisch naar uw situatie en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent op een veilige manier in uw huidige woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Goeree-Overflakkee (https://www.goeree-overflakkee.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. U vertelt wat u precies kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Bij twijfel zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent zoekt uit of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8-13 weken. Aansluitend verstrekken ze u details over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Mits u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een rollator) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. Dit geeft meer vrijheid. U mag een traplift laten plaatsen die voldoet aan uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of wilt u aanmelden voor de WMO? Bijgaand bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Koningin Julianaweg 45
 • 3241 XB, Goeree-Overflakkee
 • Website: www.goeree-overflakkee.nl
 • E-mailadres: info@goeree-overflakkee.nl
 • Telefoonnummer: 140187

Andere vormen van subsidie
Na de traplift WMO Melissant bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een subsidie zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door gezinnen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? Handig is dan een winkel (of vertegenwoordiger) bij u in de buurt. Een ervaren adviseur kan u geschikte modellen laten zien en informeert welke uitvoering in lijn is met uw trap, situatie en budget. De meeste winkeliers hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel treft u merken en winkels die ook actief zijn in Melissant.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Melissant.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij verschillende geschikte producenten met eigen labels. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze fabrikanten staan voor een snelle levering en een erkende servicedienst. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel treft u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit meerdere professionele fabrikanten Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder bestaan er ook minder bekende merken zoals Extrema, Heymer, Strobbe, Platinum, Triwa. Grote wederverkopers van dergelijke merken zijn RecentLift, TipTop, 123traplift, Vegro, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een erkende adviseur kan u helpen met het aanschaffen van een goede huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om alles in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal kan de installatie van een traplift in Melissant al binnen 2 weken worden gedaan.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Met een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak wordt de constructie nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de motor worden uitvoerig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals Acorn + Heymer verkopen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals o.a. de Stannah Siena.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Melissant is relatief duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Voor langer gebruik is het gewoon te duur en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Melissant verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Vaak wisselt dat tussen de 125 KG tot 150 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de liften die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Specifiek voor dergelijke type woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie