Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Sommelsdijk

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een innovatieve traplift in Sommelsdijk kan u daarbij helpen! Een groot aantal ouderen en hulpbehoevenden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Hierdoor kunt u zorgeloos en probleemloos blijven genieten van uw woning. Onderstaand bieden wij bruikbare specificaties aangaande trapliften. Onze experts geven tips over de liften die passen bij uw trap, de werking, de totale kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Meer weten? Dan kunt u zonder kosten een brochure of een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Goeree-Overflakkee.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Op een betrouwbare en aangename manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke woning is er een traplift op maat.
 • De prijzen liggen tussen de €1850 tot zo’n €9400, incl. plaatsing.
 • In enkele gevallen ontvangt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Soorten trapliften | Een traplift aanvragen via de WMO in Goeree-Overflakkee | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3245
WMO Beslissingstermijn8-13 weken
Vaak gekozen liftHandicare 950

Kosten traplift Sommelsdijk april 2024

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De prijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een luxe stoel. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met meerdere bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarnaast bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een extra sterke accu.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.700.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht start bij €6.350.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.150 of meer.
 • Een upgrade zoals een vierpuntsgordel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in TV aanbiedingen. Deze goedkope vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het volgende gedeelte vindt u de huidige prijzen van het monteren van een traplift in Sommelsdijk. Het soort trap (recht of met bochten) is de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.750€1.550 – €2.3504 uur
1 bocht€4.950 – €9.400€3.500 – €5.1005 uur
2 bochten€5.700 – €10.000€3.850 – €7.4006,5 uur
Draaiende trap€8.000 – €13.000€5.300 – €10.000Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Sommelsdijk.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Sommelsdijk is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden helemaal gereviseerd en kunnen supersnel worden geleverd. Zodoende bespaart u tot wel 50% op de nieuwprijs. Ook is recycling goed voor het milieu. Steeds meer fabrikanten kunnen u ook helpen aan 2e-hands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-sommelsdijk-3245

Hoe werkt een traplift precies?

Dankzij een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een oplossing als u moeite hebt met traplopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze rail wordt vastgemaakt op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven middels een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nadien drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel soorten beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Doorgaans kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Type trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor ieder huishouden is er een passend model te vinden. Doorgaans onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Sommelsdijk voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle / brede / steile trap. Bovendien onderscheiden we buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap is er al voor €2.650 incl. installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in duurdere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.250 incl. installatie. De rails is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt op de trap bevestigd. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €9.250. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een vierpuntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De krachtige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Op die manier blijft uw lift gewoon goed werken in elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daarna kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een goede zaak die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Goeree-Overflakkee met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op een woningaanpassing via WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Goeree-Overflakkee. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent komt bij u thuis en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn comfortabel van uw huis te blijven genieten. Met de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Goeree-Overflakkee (https://www.goeree-overflakkee.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft te kennen wat u precies nodig heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Mogelijk schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-adviseur zoekt uit of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Vaak blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk aan hoogteverschillen of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding is dan een beter alternatief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-13 weken. Na afloop van deze termijn bieden ze u documenten over hoe de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Mits u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een model kiezen die voldoet aan uw wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Meer weten of wilt u een WMO-voorziening aanvragen? Bijgaand plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Koningin Julianaweg 45
 • 3241 XB, Goeree-Overflakkee
 • Website: www.goeree-overflakkee.nl
 • E-mail: info@goeree-overflakkee.nl
 • Telefoonnummer: 140187

Andere subsidie/vergoeding
Los van de traplift WMO Sommelsdijk zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor huishoudens die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of diverse trapliften uitproberen? Dan kunt u terecht bij een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u meerdere uitvoeringen laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk merk/model aansluit op de situatie en het budget. Een groot deel van de aanbieders verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande tabel staan fabrikanten en dealers die ook liften monteren in Sommelsdijk.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Sommelsdijk.

Populaire merken
In uw regio zijn 5 bekende producenten met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift bouwers focussen zich op een vlotte levertijd en een goede service. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande lijst treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren enkele bekende ontwikkelaars Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij zijn er iets minder bekende merken als Minivator, Strobbe, Triwa, Extrema, Heymer. Bekende specialisten van de genoemde merken zijn PractiComfort, Smienk, 123traplift, RecentLift, TipTop.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift testopstelling aan huis heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een getrainde specialist zal u bijstaan bij het aanschaffen van de beste huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in Sommelsdijk binnen één tot twee weken worden gedaan.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de basis komt de rails nieuw uit de fabriek en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De gebruikte onderdelen worden grondig getest zodat er geen gebreken ontstaan. Installateurs zoals ThyssenKrupp en Heymer verkopen een prima aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Stannah Solus.

Wat kost het om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Sommelsdijk is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Sommelsdijk hanteert een maximale draagkracht in KG. Doorgaans valt dit binnen een marge van 125 KG & 160 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de modellen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Speciaal voor dit soort woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie