Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zwartewaal

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een innovatieve traplift in Zwartewaal biedt uitkomst! Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Zodoende kan men zonder zorgen en moeiteloos de trap op en af. Op deze pagina bekijkt u bruikbare tips wat betreft trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over allerlei modellen liften, hoe de producten werken, de onkosten, de overheidsregelingen (WMO) en populaire leveranciers. Daarnaast kan men gelijk op een eenvoudige manier een offerte opvragen bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Brielle.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Zonder risico en op een prettige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €1750 & €8700, incl. installatie.
 • In sommige gevallen ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Tarieven traplift februari 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Brielle | Merken en showrooms | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBrielle
Postcode3238
WMO Beslissingstermijn8-26 weken
Populaire trapliftStannah Siena

Kosten traplift Zwartewaal februari 2024

U heeft besloten: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat kost zoiets? De prijs wordt bepaald door 2 factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het installeren van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Vaak worden er toeslagen gerekend voor upgrades als een groter zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.600.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.200.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €7.200 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een automatische klaprail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de tabel hieronder bieden wij een lijst met verwachte prijzen van het laten monteren van een traplift in Zwartewaal. Het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

ModelNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.400€1.750 – €2.3504,5 uur
1 bocht€5.000 – €9.300€2.700 – €6.1004,5 uur
Twee bochten€5.650 – €10.900€4.250 – €7.0006 uur
Draaiende trap€7.700 – €12.300€5.400 – €10.000Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Zwartewaal.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Zwartewaal is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden op alle punten gecontroleerd en zijn helemaal veilig. Dan bespaart u tot wel 35% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. Veel verkooppunten kunnen u ook helpen aan 2e-hands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-zwartewaal-3238

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Zo’n rail wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen middels een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De lift heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle soorten hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste modellen kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke situatie zal worden gekeken naar een passend model. Standaard onderscheiden we 2 types: stoelliften in Zwartewaal voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Daarnaast zijn er systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.500 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor duurdere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.950 inclusief montage. Dit product is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.500. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een speciale traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het systeem is bestand tegen vocht en extreme hitte. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende leverancier die rolstoelliften kan installeren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Brielle via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u ook profiteren van de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Brielle. Inwoners die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Let op: u betaalt u een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode veilig en prettig van uw huis te blijven genieten. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Brielle (https://www.brielle.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U vertelt waar de behoefte ligt om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-consulent bekijkt of het installeren van een traplift een langdurige oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (dat komt dan door veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding blijkt dan een beter alternatief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-26 weken. Daarna bieden ze u aanvullende info over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag nu een type laten installeren die rijmt met uw individuele situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of gelijk een WMO-melding doen? Hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Slagveld 36
 • 3231 AP, Brielle
 • Website: www.brielle.nl
 • E-mail: wmo@brielle.nl
 • Telefoonnummer: 0181471296

Andere vormen van subsidie
Los van de traplift WMO Zwartewaal bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u tevens van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een tegemoetkoming in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door huishoudens die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? Bezoek dan een adviespunt of winkel in de regio. Een getrainde specialist kan u meerdere uitvoeringen laten zien en adviseert u over welke uitvoering matcht met uw situatie. De meeste winkels hebben een gevarieerd assortiment. In de volgende tabel bekijkt u fabrikanten en dealers die ook kunnen leveren in Zwartewaal.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenGratis advies aan huis
Schema met goede leveranciers van trapliften in Zwartewaal.

Professionele merken
In ons land zijn een aantal bekende producenten met eigen producten. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze fabrikanten staan voor een korte levertijd en een eigen serviceteam. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het onderstaande overzicht vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit een aantal bekende merken Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Extrema, Heymer, Strobbe, Minivator, Platinum. Erkende (tweedehands) aanbieders van bovengenoemde merken zijn 123traplift, PractiComfort, RecentLift, Vegro, TipTop.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen is niet mogelijk. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een ervaren adviseur geeft tips en advies voor het vinden van een fijne huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om de situatie te bekijken, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Zwartewaal al binnen 2 weken worden afgehandeld.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Vaak wordt de constructie nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden uiteraard goed nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Aanbieders zoals Acorn en Extrema bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals o.a. de Triwa TR 160.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Zwartewaal is behoorlijk duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het de overweging waard. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Zwartewaal werkt met een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de regel schommelt dat tussen de 125 KG & 150 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de opties die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze huizen is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie