Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Rockanje

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een traplift in Rockanje kan u daarbij helpen! Veel senioren en mindervaliden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Door deze oplossing kunt u veilig en op een prettige manier op de eerste verdieping van uw huis komen. Via de TrapliftExpert leest u uitgebreide informatie omtrent trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende soorten liften die er zijn, de werking, de (montage)kosten, de WMO en andere vergoedingen en info over het huren van een lift. Daarbovenop kan men kosteloos op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam in de regio Westvoorne.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Zonder gevaar en op een aangename manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor iedere situatie is er een traplift op maat.
 • De uiteindelijke kosten variëren tussen €1500 en €8400, incl. montage.
 • In sommige situaties wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Kosten traplift juli 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Soorten trapliften | Aanvraag via de WMO gemeente Westvoorne | Merken en monteurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestvoorne
Postcode3235
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Veel gekozen liftOtolift Parallel

Kosten traplift Rockanje juli 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De verwachte prijs komt tot stand middels 2 zaken: het type trap en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. In het geval van 1 of meer bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarnaast moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties als een luxe stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.800.
 • Een lift die 1 bocht door moet is verkrijgbaar vanaf €5.950.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al snel €7.300 of nog duurder.
 • Opties zoals een parkeerbocht zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in reclames. Deze vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel verstrekken wij verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten installeren van een traplift in Rockanje. De vorm van uw trap is de belangrijkste kostenpost.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.750€1.650 – €2.3504,5 uur
1 bocht€5.400 – €8.900€3.150 – €5.2001/2 dag
Meerdere bochten€6.300 – €11.100€3.800 – €7.4001 dag
Spiltrap€7.500 – €12.000€5.300 – €10.9001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Rockanje.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Rockanje is voordelig en net zo veilig. Gebruikte producten worden gereviseerd en kunnen snel worden geleverd. Zo bespaart u tot wel 40% – 45% vergeleken met een nieuw model. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel merken hebben op dit moment diverse 2de-hands liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-rockanje-3235

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze speciale rails wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De meeste modellen werken als volgt: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit product wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. De meeste types hebben een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. In de regel kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Op die manier kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is weer anders. Voor elke woning zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Rockanje voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Tevens kunt u ook gaan voor liften voor buitengebruik. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.200 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails worden afgestemd. Dit ziet u terug in meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.950 inclusief plaatsing. De rails kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €8.000. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en optionele extra’s zoals een klaprail.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De krachtige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier blijft uw lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit model heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende zaak die rolstoelliften kan leveren. Deze liften zijn verkrijgbaar vanaf €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westvoorne via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Interesse in deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Westvoorne. Ouderen en andere hulpbehoevenden die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die geboden zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist analyseert uw zorgvraag en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang op een betrouwbare wijze gebruik te blijven maken van de hele woning. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Westvoorne (https://www.westvoorne.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U indiceert wat u precies nodig heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-expert beslist of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (dat komt dan door veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is regelmatig meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Na deze termijn bieden ze u documentatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer uw aanvraag wordt goedgekeurd kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een rolstoel) of speciaal PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. Dit geeft meer vrijheid. U mag een type selecteren dat past bij uw wensenlijstje. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Contactgegevens

Komt u er niet uit of gelijk aan de slag met een aanvraag? In de lijst hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuislaan 6
 • 3235 AP, Westvoorne
 • Website: www.westvoorne.nl
 • E-mail: gemeente@westvoorne.nl
 • Telefoonnummer: 140181

Overige vergoedingen
Buiten de traplift WMO Rockanje onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen ondersteuning zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op huishoudens die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u meer info of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Het meest praktische is een showroom of adviespunt rondom uw woonplaats. Een betrouwbare expert kan u passende stoelliften laten zien en vertelt welk systeem rijmt met uw situatie. Een groot deel van de winkeliers bieden meerdere merken aan. In het onderstaande overzicht bieden wij de meest populaire aanbieders die ook liften monteren in Rockanje.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Rockanje.

Professionele merken
In ons land zijn vijf populaire producenten actief. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze ontwikkelaars werken met een snelle levering en een erkende servicedienst. Vaak kunt u hier ook een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het onderstaande overzicht vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit een aantal goede producenten Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarbij kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Triwa, Strobbe, Extrema, Platinum, Heymer. Gerenommeerde montagepartners van dergelijke merken zijn RecentLift, Smienk, PractiComfort, Vegro, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift testopstelling aan huis kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, u de lift in virtual reality te laten beleven en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal kan de montage van een traplift in Rockanje binnen één tot twee weken mogelijk worden gemaakt.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de basis is de rails wel nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de motor worden helemaal gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Merken zoals ThyssenKrupp & PractiComfort beschikken ook over een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals o.a. de Triwa TR 80.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Rockanje is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Rockanje benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Doorgaans fluctueert dat tussen de 100 KG en 155 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar speciale oplossingen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Zodoende is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie