Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Heenvliet

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Heenvliet biedt uitkomst! Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kopen een speciale stoellift voor thuis. Dankzij dit systeem kunt u weer zelf en comfortabel in uw vertrouwde woning blijven wonen. Aan de hand van deze website vindt u uitgebreide specificaties aangaande trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over soorten liften, technische details, de installatiekosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer info? Dan kan men gelijk een brochure of een offerte opvragen bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Nissewaard.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Op een veilige en eenvoudige manier blijven genieten van uw woning.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Er is voor elke woning een traplift te installeren.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €2000 tot maar liefst €9500, inclusief montage.
 • Regelmatig krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Tarieven traplift mei 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteNissewaard | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3218
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Heenvliet mei 2024

U bent overtuigt: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs komt tot stand middels twee aspecten: het soort trap en extra opties zoals een hoofdsteun. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met bochten of een spiltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Uiteraard worden er toeslagen gerekend voor toevoegingen zoals een extra sterke accu.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.100.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.000.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €7.450 of nog duurder.
 • Eventuele extra opties zoals een draaifunctie zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in folders. Deze voordelige basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de onderstaande tabel bieden wij een lijst met verwachte prijzen van het monteren van een traplift in Heenvliet. Het aantal bochten is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.400€1.850 – €2.1501/2 dag
1 bocht€4.700 – €8.900€3.200 – €6.3005 uur
Twee bochten€6.550 – €10.000€3.750 – €7.2006,5 uur
Spiltrap€7.600 – €13.400€5.200 – €10.100Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Heenvliet.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Heenvliet is zeker het overwegen waard. Gebruikte artikelen worden grondig nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Dan bespaart u maar zo 60% op de aankoopprijs. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer verkooppunten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-handse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-heenvliet-3218

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is noodzakelijk wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Zo’n rail wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. U kan deze stoel besturen middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Aansluitend drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De lift heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste types beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste systemen kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is uniek. En voor iedere woning en gebruiker is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Heenvliet voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Tevens kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.300 incl. installatie.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit zorgt voor een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.950 incl. plaatsing. Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Deze liften beginnen bij €9.000. De prijs is afhankelijk van de grootte van de trap en eventuele extra opties zoals een driepuntsgordel.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Zo is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze lift beschikt over een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede leverancier die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke systemen kosten al gauw €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Nissewaard door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u recht op een woningaanpassing via WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Nissewaard. Burgers die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Wel rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Uw WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om weer jaren comfortabel in uw eigen huis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Maar hoe zit het traject eruit? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Nissewaard (https://www.spijkenisse.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U noteert welke hulpmiddelen u wenst om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. In sommige gevallen kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk bijvoorbeeld aan hoogteverschillen of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding is in dat geval meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn geven ze u gegevens over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Mits de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of ander zorghulpmiddelen) of een persoonlijk PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U kunt dan zelf een traplift kiezen dat past bij uw wensenlijstje. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Meer informatie of snel beginnen met de aanvraagprocedure? In de grijze box bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Uitstraat 8-18
 • 3201 EN, Nissewaard
 • Website: www.spijkenisse.nl
 • E-mail: gemeente@spijkenisse.nl
 • Telefoonnummer: 140181

Andere subsidieregelingen
Na de traplift WMO Heenvliet zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor huishoudens die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Maak dan een afspraak bij een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een betrouwbare expert kan u de populaire modellen demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk systeem aansluit op uw wensenlijstje en budget. Een groot deel van de verkooppunten hebben een gevarieerd assortiment. In de tabel hieronder staan aanbieders en merken die ook liften plaatsen in Heenvliet.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Heenvliet.

Populaire merken
In ons land zijn verschillende populaire leveranciers werkzaam. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze fabrikanten beloven een korte installatietijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het schema hieronder bekijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan vijf populaire leveranciers Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij worden er ook producten verkocht van Extrema, Platinum, Triwa, Minivator, Heymer. Erkende (tweedehands) aanbieders van deze modellen zijn 123traplift, PractiComfort, Vegro, TipTop, RecentLift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis heeft te veel nadelen. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert zal u verder ondersteunen bij het uitzoeken van een goede huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een specialist plant een huisbezoek in om de trap in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Heenvliet binnen 1 – 2 weken worden gedaan.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Doorgaans wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de elektromotor worden grondig gecheckt om de veiligheid te waarborgen. Installateurs zoals Triwa of Extrema bieden een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijv. de Stannah Sadler.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Heenvliet is op lange termijn niet voordelig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Heenvliet benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Vaak schommelt dat tussen de 130 KG – 160 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de liften die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort type woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie