Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hekelingen

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Hekelingen verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de ouderen kiezen voor een stoellift. Dankzij dit systeem kunt u veilig en op een prettige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken. In het volgende overzicht bekijkt u uitgebreide beschrijvingen over trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende soorten liften die er zijn, de werking, de kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Bovendien kunt u direct en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam in de regio Nissewaard.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Zonder risico en op een plezierige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elk huis is er een traplift te maken.
 • De tarieven liggen tussen de €2300 tot zo’n €8600, inclusief plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkeuze:  Kosten traplift juli 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Nissewaard | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3209
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Hekelingen juli 2024

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De verwachte kostprijs is afhankelijk van twee aspecten: het type trap en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Een traplift laten aanbrengen is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met meerdere bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Uiteraard geldt er een meerprijs voor toevoegingen zoals een 4-puntsgordel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.700.
 • Een basislift met een standaard bocht koopt u al v.a. €6.250.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €7.000 of nog duurder.
 • Een upgrade zoals een automatische klaprail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in TV aanbiedingen. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het volgende gedeelte bekijkt u de huidige prijzen van het plaatsen van een traplift in Hekelingen. Het valt direct op: het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.700€1.800 – €2.1504 uur
Eén bocht€5.150 – €8.800€3.250 – €5.900halve dag
Twee bochten€5.700 – €11.000€3.700 – €7.400Eén dag
Wenteltrap€7.650 – €13.800€5.500 – €10.100Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Hekelingen.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Hekelingen kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden grondig getest en worden onder garantie geleverd. Daarmee bespaart u zo 40% – 45% op de aanschaf van uw traplift. Tevens is dat een duurzame investering. De meeste merken hebben op dit moment diverse 2de-hands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In overleg met een verkoper kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-hekelingen-3209

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een oplossing als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. De rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven middels een elektromotor. De hele constructie werkt met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nu kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Het systeem heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste types hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Ook kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Daardoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Traplift keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke gebruiker is er een passend model te vinden. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Hekelingen voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap is er vanaf €2.700 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.300 inclusief plaatsing. Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis van de lift wordt op de trap bevestigd. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €9.000. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en aanvullende opties als een sta-op-stoel.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een speciale traplift voor buiten vormt dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelgebruikers. Dit speciale model heeft een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Eenmaal boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende fabrikant die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen hebben al snel een prijskaartje van €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Nissewaard d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Interesse in een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Nissewaard. Burgers met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Desalniettemin rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist maakt een goede analyse en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen is een verhuisvergoeding een beter idee.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en op een veilige manier in uw huis te wonen. Met de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Nissewaard (https://www.spijkenisse.nl).
 2. De consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft aan wat u precies nodig heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent beslist of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (met zaken als veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is mogelijk meer geschikt.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna bieden ze u informatie over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Als de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een rollator) of een individueel PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt nu een lift uitkiezen dat past bij uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of meteen een aanmelding voor de WMO doen? Hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Uitstraat 8-18
 • 3201 EN, Nissewaard
 • Website: www.spijkenisse.nl
 • E-mailadres: gemeente@spijkenisse.nl
 • Telefoonnummer: 140181

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Hekelingen subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een subsidie zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door particulieren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? Het meest praktische is een adviespunt of showroom gevestigd in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u een aantal opties laten zien en geeft aan welk type lift past voldoet aan uw wensen en budget. De meeste verkooppunten hanteren verschillende merken en modellen. In deze tabel staan merken en winkels die ook kunnen leveren in Hekelingen.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Hekelingen.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn diverse betrouwbare ontwikkelaars operationeel. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift fabrikanten waarborgen een snelle levering en goede after service. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande tabel vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
We onderscheiden meerdere populaire fabrikanten Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Heymer, Extrema, Triwa, Minivator. Populaire dealers van deze modellen zijn RecentLift, Smienk, TipTop, 123traplift, Vegro.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Thuis een stoellift testen gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een getrainde specialist helpt u graag bij het vinden van een goede huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur plant een huisbezoek in om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal kan de installatie van een traplift in Hekelingen binnen 1 – 3 weken worden gedaan.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Hier is het railsysteem 100% nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Leveranciers als Acorn of PractiComfort bieden een ruim assortiment met 2e hands modellen als de Handicare 1000.

Wat kost het om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Hekelingen is puur financieel gezien niet verstandig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik is het gewoon te duur en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Hekelingen hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de regel fluctueert dat tussen de 135 KG – 150 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de stoelen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze woningtypes bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie