Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Europoort Rotterdam

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Europoort Rotterdam biedt uitkomst! Een groot deel van de senioren en mindervaliden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. . Slim, want zo kunt u risicoloos en zonder enige inspanning in uw eigen huis blijven wonen. Via de TrapliftExpert bieden wij uitgebreide beschrijvingen wat betreft trapliften. Wij vertellen u meer over allerlei modellen liften, hoe de bediening werkt, de montagekosten, de WMO en andere vergoedingen en info over het huren van een lift. Geïnteresseerd? Dan kan men kosteloos op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Rotterdam.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Op een betrouwbare en gemakkelijke manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Ook voor uw appartement is er een passende traplift.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €1900 en €10000, inclusief montage.
 • Soms krijgt u een traplift in bruikleen via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteRotterdam | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieZuid-Holland
GemeenteRotterdam
Postcode3198
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 10

Kosten traplift Europoort Rotterdam juli 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De totaalprijs wordt bepaald door twee zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Het laten monteren van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarnaast geldt er een meerprijs voor extra opties als een extra afstandsbediening.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.250.
 • Een basislift met een standaard bocht is al beschikbaar v.a. €6.100.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €7.050.
 • Opties zoals een sta-op-stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV aanbiedingen. Deze voordelige basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel treft u de huidige prijzen van het installeren van een traplift in Europoort Rotterdam. Het soort trap (recht of met bochten) gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.300€1.700 – €2.1501/2 dag
Eén bocht€5.000 – €9.200€2.600 – €5.5001/2 dag
Twee bochten€5.650 – €10.400€4.050 – €8.0005,5 uur
Wenteltrap€7.850 – €14.400€5.400 – €9.9005,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Europoort Rotterdam.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Europoort Rotterdam is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden uitgebreid gecontroleerd en bieden ook gewoon garantie. Dan bespaart u gemakkelijk 50% – 60% vergeleken met een nieuw model. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer verkopers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met gebruikte modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-europoort-rotterdam-3198

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een goede optie als u moeite heeft om naar boven te gaan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dit railsysteem wordt vastgezet op de binnen- of buitenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit artikel werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle merken hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste liften kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor elk appartement bestaat er een geschikt systeem. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Europoort Rotterdam voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een steile, brede en smalle trap. Bovendien verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.850 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in een hogere prijs en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.800 inclusief montage. De constructie kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Zulke systemen kosten al snel €8.500. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en extra opties zoals een vierpuntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een speciale traplift voor buiten is dan erg handig. Het materiaal van deze lift is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan voor gebruikers van een rolstoel. Deze lift beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een goede verkoper die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Zulke liften kosten al gauw €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Rotterdam door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Rotterdam. Ouderen en mensen met een beperking met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Daarvoor betaalt u een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent op een veilige manier van uw huis te blijven genieten. Met de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Rotterdam (https://www.rotterdam.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U vertelt welke hulpmiddelen u wenst om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-expert onderzoekt of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (dat komt dan door drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn geven ze u gegevens over welke maatregelen er worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) of speciaal PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt nu een systeem laten monteren dat past bij uw behoeften. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of snel aanmelden voor de WMO? Bijgaand vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kipstraat 37
 • 3011 RS, Rotterdam
 • Website: www.rotterdam.nl
 • E-mailadres: ivsozawe@rotterdam.nl
 • Telefoonnummer: 14010

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Europoort Rotterdam lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een tegemoetkoming zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor consumenten die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of winkel rondom uw woonplaats. Een persoonlijke adviseur kan u passende opties tonen en geeft onafhankelijk advies over welk model past bij de situatie en het budget. Een groot deel van de verkooppunten hebben een divers aanbod. In de bijgaande tabel vindt u aanbieders en merken die ook liften plaatsen in Europoort Rotterdam.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Europoort Rotterdam.

Betrouwbare merken
In ons eigen kleine landje zijn vijf geschikte fabrikanten werkzaam. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze leveranciers staan voor een snelle montage en een erkende servicedienst. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het overzicht hieronder staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren vijf erkende ontwikkelaars We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Bovendien worden er ook producten verkocht van Minivator, Extrema, Platinum, Heymer, Triwa. Betrouwbare specialisten van dergelijke merken zijn TipTop, PractiComfort, Smienk, RecentLift, 123traplift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een ervaren adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Europoort Rotterdam in zo’n 2 – 3 weken gebeuren.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Hier wordt de constructie nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Dealers als Platinum + 123 traplift bieden een ruim assortiment met 2e hands modellen als de Stannah Solus.

Is het slim om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Europoort Rotterdam is zeker niet voordeliger. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Europoort Rotterdam communiceert een maximaal gewicht in kilogram. In de basis gaat het om een draagkracht tussen de 115 KG tot 150 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de constructies die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Speciaal voor dit soort situaties bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie