Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Pernis Rotterdam

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Pernis Rotterdam maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot deel van de ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. Zodoende kunt u zorgeloos en moeiteloos in uw eigen huis blijven wonen. Op deze webpagina kunt u aan de slag met bruikbare beschrijvingen wat betreft trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over soorten liften, technische details, de montagekosten, info over de WMO/PGB en onderhoud. Tevens kunt u heel eenvoudig en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam in de regio Rotterdam.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Risicoloos en op een prettige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een traplift te koop.
 • De totale kosten schatten we in tussen c.a. €2350 tot maar liefst €8200, incl. installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteRotterdam | Merken en verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteRotterdam
Postcode3195
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 80

Kosten traplift Pernis Rotterdam april 2024

U bent overtuigt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De kostprijs is afhankelijk van 2 aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap kost het minste werk en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarnaast geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een extra dunne rail.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.300.
 • Een lift die 1 bocht door moet vindt u al vanaf €6.200.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.200.
 • Eventuele extra opties zoals een parkeerbocht worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Pas op met lage prijzen in reclamefolders. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel voorzien we u van een lijst met verwachte prijzen van het monteren van een traplift in Pernis Rotterdam. Het trap type heeft de meeste invloed op de prijs.

ModelNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.900€1.600 – €2.350halve dag
1 bocht€5.000 – €8.100€3.100 – €6.1001/2 dag
Twee bochten€5.500 – €11.500€4.150 – €7.3005,5 uur
Wenteltrap€7.650 – €13.100€5.450 – €9.8001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Pernis Rotterdam.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Pernis Rotterdam is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte systemen worden uitgebreid gecontroleerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Dan bespaart u maar zo 60% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Veel verkooppunten bieden een assortiment met tweedehands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-pernis-rotterdam-3195

Waarom een traplift?

Met een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een goede optie als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze speciale rails wordt geïnstalleerd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Het systeem moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel systemen beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste systemen kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is weer anders. Voor elk huis zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg zijn er 2 types: stoelliften in Pernis Rotterdam voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er zit dus relatief weinig werk in. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.400 incl. installatie.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit resulteert in duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.950 inclusief installatie. Dit model past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u goed informeren over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan is er voor elke trap een lift mogelijk. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €8.250. De prijs hangt af van aantal bochten, totale lengte en optionele upgrades zoals een sta-op-stoel.

Buiten traplift
Een lastige trap naar de tuin? Een sterke traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze lift beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde zaak die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Rotterdam binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Rotterdam. Mensen met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Echter betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist maakt een afspraak en adviseert of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en op een betrouwbare wijze in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? Hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Rotterdam (https://www.rotterdam.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U vertelt welke hulpmiddelen u wenst om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent gaat bekijken of de traplift een langdurige oplossing is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk aan drempels of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan vaak iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment bieden ze u informatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of een rollator) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een stoellift kopen die aansluit op uw wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Adresgegevens

Meer weten of nu direct een WMO-voorziening aanvragen? In de grijze box vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kipstraat 37
 • 3011 RS, Rotterdam
 • Website: www.rotterdam.nl
 • E-mailadres: ivsozawe@rotterdam.nl
 • Telefoonnummer: 14010

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Pernis Rotterdam zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening bedoeld voor mensen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Het meest praktische is een winkel of showroom bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u de populaire opties demonstreren en adviseert u over welke uitvoering past bij uw woning en budget. Veel van de dealers hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande lijst staan de meest populaire aanbieders die ook liften installeren in Pernis Rotterdam.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Pernis Rotterdam.

Goede merken
In ons land zijn enkele professionele merken met eigen producten. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze fabrikanten werken met een korte levertijd en een eigen serviceteam. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kan een keuze maken uit diverse betrouwbare traplift bouwers We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast worden er ook producten verkocht van Triwa, Strobbe, Platinum, Minivator, Extrema. Erkende installateurs van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, Vegro, TipTop, PractiComfort, RecentLift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist kan u helpen met het vinden van de beste huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt persoonlijk langs om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal kan de installatie van een traplift in Pernis Rotterdam binnen een paar weken worden gedaan.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Middels een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In veel gevallen wordt de constructie nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als ThyssenKrupp en Smienk beschikken ook over een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Stannah Starla.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Pernis Rotterdam is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Pernis Rotterdam benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Doorgaans schommelt dat tussen de 135 KG & 165 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de stoelen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze huizen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie