Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Poortugaal

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een moderne traplift in Poortugaal verschaft u die mogelijkheid! Flink wat ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op deze manier kunt u zelfstandig en comfortabel in uw vertrouwde woning blijven wonen. Via deze website bieden wij handige informatie m.b.t. trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over diverse lift types, de werking, de montagekosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Meer weten? Dan kunt u ook meteen en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten in de regio Albrandswaard.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Risicoloos en op een comfortabele manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke woning is er een traplift op maat.
 • De tarieven variëren tussen €2150 tot maar liefst €8900, incl. plaatsing.
 • Regelmatig krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift april 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Traplift keuzeadvies | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteAlbrandswaard | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlbrandswaard
Postcode3171
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftHandicare Freecurve

Kosten traplift Poortugaal april 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De offerteprijs hangt af van 2 aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en dus ook het voordeligst. Bij een trap met 1 of 2 bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Bovendien zijn er extra kosten voor extra opties zoals een extra dunne rail.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.550.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er vanaf €6.400.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.350 of nog duurder.
 • Extra upgrades zoals een luxere stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in TV reclames. Deze aanlokkelijke basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In deze tabel treft u de adviesprijzen van het laten monteren van een traplift in Poortugaal. Zoals u kunt zien: het type trap is de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.550€1.750 – €2.3504,5 uur
Eén bocht€4.950 – €9.200€3.450 – €6.1001/2 dag
2 bochten€5.750 – €10.100€4.100 – €7.700Hele dag
Wenteltrap€7.550 – €13.200€4.500 – €10.6005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Poortugaal.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Poortugaal kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte systemen worden helemaal gereviseerd en zijn vaak snel leverbaar. Hiermee bespaart u maar zo 50% op de nieuwprijs. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. De meeste showrooms hebben op dit moment diverse tweedehandse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-poortugaal-3171

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze rail wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U bedient de lift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Dan activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit artikel heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. De meeste merken hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste types kunt u eenvoudig het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften + keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke woning zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs zijn er 2 soorten: stoelliften in Poortugaal voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Tevens onderscheiden we buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een ander pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.500 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.500 incl. installatie. Dit model kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €9.250. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en aanvullende opties als een verlichte voetenplank.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten is dan erg handig. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze variant is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede organisatie die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Albrandswaard binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Albrandswaard. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Desalniettemin betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert neemt uw situatie onder de loep en adviseert of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn veilig en prettig gebruik te blijven maken van de hele woning. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Albrandswaard (https://www.albrandswaard.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U initieert welke hulpmiddelen u wenst om langdurig thuis te blijven wonen. Soms zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent onderzoekt of de traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijv. drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak meer geschikt.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna bieden ze u informatie over welke maatregelen er worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een individueel PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt dan zelf een type laten plaatsen die rijmt met uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of meteen aan de slag met een aanvraag? In de lijst hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Rijsdijk 17a
 • 3161 HK, Albrandswaard
 • Website: www.albrandswaard.nl
 • E-mail: vraagwijzer@welzijnalbrandswaard.nl
 • Telefoonnummer: 0105011222

Overige vergoedingen
Na de traplift WMO Poortugaal onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u misschien naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een tegemoetkoming wanneer bijvoorbeeld een traplift nodig is voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor huishoudens die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of het aanbod trapliften uitproberen? Handig is dan een winkel of showroom in de buurt. Een productspecialist kan u passende modellen introduceren en adviseert welk soort lift voldoet aan uw woning en budget. Veel winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In de bijgaande tabel bekijkt u aanbieders en merken die ook liften plaatsen in Poortugaal.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Poortugaal.

Populaire merken
In ons land zijn diverse betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift fabrikanten werken met een snelle levering en een erkende servicedienst. U kunt hier – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In deze tabel treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn vijf grote fabrikanten Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Platinum, Triwa, Minivator, Extrema, Heymer. Bekende aanbieders van deze merken zijn o.a. RecentLift, Smienk, 123traplift, Vegro, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een betrouwbare expert geeft tips en advies voor het aanschaffen van een goede huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om alles in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen kan het plaatsen van een traplift in Poortugaal binnen één tot twee weken worden gedaan.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Standaard wordt de constructie nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de motor worden grondig gecheckt om de veiligheid te kunnen garanderen. Installateurs zoals Stannah & Smienk hebben een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Triwa TR 10.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Poortugaal is niet heel goedkoop. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Poortugaal communiceert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Meestal fluctueert dat tussen de 120 KG & 140 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de stoelen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Als unieke optie voor deze woningtypes bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie