Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Albrandswaard

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? De traplift in Albrandswaard maakt het mogelijk! Meer en meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op die manier kunt u risicoloos en comfortabel gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze website treft u praktische informatie aangaande trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende type liften, hoe het technisch werkt, de geschatte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en onderhoud. Meer weten? Dan kunt u online een brochure of een offerte opvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Albrandswaard.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Op een betrouwbare en prettige manier de trap op en af.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Ook voor uw appartement is er een traplift mogelijk.
 • De uiteindelijke kosten wisselen sterk tussen €1500 en €9300, incl. montage.
 • Mogelijk krijgt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteAlbrandswaard | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlbrandswaard
Postcode3161
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftTriwa TR 80

Kosten traplift Albrandswaard april 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt investeren in een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De prijs is afhankelijk van 2 aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Mogelijk zijn er extra kosten voor extra opties als een luxe stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al voor €2.100.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al voor €6.400.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.250 incl. montage.
 • Extra opties als een sta-op-stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamespotjes. Deze lokkertjes schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het overzicht hieronder voorzien we u van de marktprijzen van het monteren van een traplift in Albrandswaard. Het soort trap (recht of met bochten) is de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.550€1.700 – €2.3001/2 dag
1 bocht€4.800 – €9.100€3.500 – €6.800Dagdeel
2 bochten€5.550 – €11.000€3.800 – €7.9001 dag
Spiltrap€8.350 – €13.800€5.400 – €10.3006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Albrandswaard.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Albrandswaard is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte modellen worden grondig getest en worden onder garantie geleverd. Dan bespaart u eenvoudig 40% – 45% op de aankoopprijs. Daarnaast is dat een duurzame investering. Meer en meer merken hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehandse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-albrandswaard-3161

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze speciale rails wordt vastgezet op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Vervolgens kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Het systeem werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. De meeste systemen hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste liften kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor ieder huishouden zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs zijn er 2 modellen: stoelliften in Albrandswaard voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Voorts bestaan er oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er zit dus relatief weinig werk in. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.650 incl. montage.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails worden afgestemd. Dit heeft als gevolg extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.250 incl. montage.Dit model is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €9.250. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een automatische schuifrail.

Speciale trapliften voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De weerbestendige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit type is extra goed beschermd tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Op die manier opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. De lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire verkoper die rolstoelliften kan leveren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze worden aangeboden v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Albrandswaard via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Albrandswaard. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die essentieel zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Uw WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang op een prettige manier van uw huis te blijven genieten. Middels de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Albrandswaard (https://www.albrandswaard.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft aan welke hulpmiddelen u wenst om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-expert verkent of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is dikwijls meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien krijgt u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een persoonlijk PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag nu een stoellift laten installeren die in lijn is met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer informatie of wilt u hulp aanvragen? In de box hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Rijsdijk 17a
 • 3161 HK, Albrandswaard
 • Website: www.albrandswaard.nl
 • E-mailadres: vraagwijzer@welzijnalbrandswaard.nl
 • Telefoonnummer: 0105011222

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO Albrandswaard lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een subsidie in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door huishoudens die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Maak dan een afspraak bij een winkel/showroom in de regio. Een productspecialist kan u verschillende uitvoeringen laten zien en adviseert u over welk type lift past in lijn is met de situatie en het budget. Veel van de verkooppunten bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel staan merken en winkels die ook liften plaatsen in Albrandswaard.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Albrandswaard.

Betrouwbare merken
In uw regio zijn enkele bekende traplift bouwers aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze fabrikanten staan voor een snelle levering en een eigen serviceteam. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de bijgaande tabel treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit enkele grote traplift bouwers Het gaat om Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Ook worden er ook producten verkocht van Minivator, Triwa, Extrema, Platinum, Heymer. Betrouwbare aanbieders van merken als deze zijn PractiComfort, Vegro, TipTop, RecentLift, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een ervaren adviseur zal u bijstaan bij het kopen van de beste huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om alles in te meten, de diverse modellen te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Albrandswaard binnen een paar weken voltrokken worden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Met een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Hier wordt de constructie nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de motor worden grondig getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Dealers als Otolift of PractiComfort hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals de Triwa TR 60.

Kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Albrandswaard is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Albrandswaard communiceert een maximaal gewicht in kilogram. Doorgaans fluctueert dat tussen de 120 KG & 155 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de liften die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort gevallen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo opgewassen tegenelk type weer zoals extreme hitte of regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie