Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Rhoon

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Rhoon kan u daarbij helpen! Steeds meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken kopen een speciale stoellift voor thuis. Op die manier kunt u zonder risico en op een prettige manier op de eerste verdieping van uw huis komen. Aan de hand van deze website vindt u belangrijke adviezen m.b.t. trapliften. Wij bieden handige info over diverse lift types, hoe de producten werken, de tarieven, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en populaire leveranciers. Meer info? Dan kunt u zonder kosten en zonder verplichtingen een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Albrandswaard.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Zonder risico en op een aangename manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift te installeren.
 • De totale kosten komen neer op bedragen tussen €1800 tot maar liefst €8600, incl. plaatsing.
 • Soms wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Tarieven traplift mei 2024 | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteAlbrandswaard | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlbrandswaard
Postcode3161
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftHandicare 950+

Kosten traplift Rhoon mei 2024

U bent erover uit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De totaalprijs is afhankelijk van twee zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het installeren van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is er al vanaf €2.000,00. In het geval van 1 of meer bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Bovendien bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een 4-puntsgordel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.500.
 • Een stoellift met één bocht start bij €5.800.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €7.700 of nog duurder.
 • Extra opties als een automatisch opklapbare voetenplank zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in brochures. Deze voordelige basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder treft u de marktprijzen van het plaatsen van een traplift in Rhoon. Het soort trap (recht of met bochten) heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.500€1.550 – €2.100halve dag
1 bocht€5.350 – €8.000€2.500 – €6.6004,5 uur
Meerdere bochten€5.950 – €10.700€4.300 – €7.3006 uur
Draaiende trap€8.550 – €12.100€5.250 – €9.800Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Rhoon.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Rhoon kan erg interessant zijn. Gebruikte artikelen worden uiteraard goed nagekeken en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Hiermee bespaart u eenvoudig 40% op de nieuwprijs. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste fabrikanten hebben op dit moment diverse tweedehands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-rhoon-3161

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dat railsysteem wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Uw muur blijft volledig intact. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit product heeft elektriciteit nodig. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel systemen beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste modellen kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is weer anders. Voor elk huis is er een passende oplossing. Grofweg zijn er 2 types: stoelliften in Rhoon voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts kunt u kiezen voor liften voor buitengebruik. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.250 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dat zorgt uiteindelijk voor hogere tarieven en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.250 inclusief installatie. Dit product is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €10.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en eventuele extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Traplift voor buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Zo opgewassen tegenextreem weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel. Deze variant is uitgerust met een lang plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type lift brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte aanbieder die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Albrandswaard via de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Albrandswaard. Senioren en mindervaliden die vallen binnen deze WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Onder bepaalde omstandigheden kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn moeiteloos en veilig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Albrandswaard (https://www.albrandswaard.nl).
 2. De consulent komt langs om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U initieert wat u precies nodig heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Soms zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-expert analyseert of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (dat komt dan door drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is mogelijk een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens verstrekken ze u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een rollator) of speciaal PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag hierbij een type laten installeren die in lijn is met uw wensenlijstje. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of meteen hulp aanvragen? In onderstaand schema checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Rijsdijk 17a
 • 3161 HK, Albrandswaard
 • Website: www.albrandswaard.nl
 • E-mail: vraagwijzer@welzijnalbrandswaard.nl
 • Telefoonnummer: 0105011222

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Rhoon onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een subsidie in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door consumenten die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een adviesgesprek of het aanbod trapliften uitproberen? In dat geval adviseren wij een winkel/showroom gevestigd in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u een aantal modellen laten zien en adviseert u over welk type lift past matcht met de situatie en het budget. De meeste winkeliers verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel treft u verkooppunten en fabrikanten die ook werkzaam zijn in Rhoon.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Rhoon.

Populaire merken
In uw omgeving zijn vijf geschikte fabrikanten actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze leveranciers verzekeren een korte installatietijd en een erkende servicedienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn een aantal professionele ontwikkelaars Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Triwa, Strobbe, Heymer, Platinum, Extrema. Grote (2e hands) leveranciers van bovengenoemde merken zijn 123traplift, Vegro, Smienk, RecentLift, PractiComfort.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een ervaren adviseur kan u helpen met het kopen van een geschikte huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties kan de montage van een traplift in Rhoon binnen een paar weken worden gedaan.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Middels een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de basis is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Aanbieders zoals Stannah + RecentLift verkopen een prima aanbod 2e hands modellen zoals de Platinum Horizon.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Rhoon is puur financieel gezien niet verstandig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit loopt al gauw op tot €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het de overweging waard. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Rhoon hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Standaard ligt dat tussen de 100 KG – 155 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de uitvoeringen bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Specifiek voor dergelijke woningtypes bestaan er producten om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie