Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Goudriaan

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een speciale traplift in Goudriaan vergroot uw zelfstandigheid. Veel ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Door deze oplossing kunt u op een veilige manier en probleemloos in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op Trapliftexpert.nl bieden wij belangrijke tips betreffende trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende soorten liften die er zijn, de unieke werking, de kosten, de WMO en andere vergoedingen en specifieke info over rolstoelliften. Tevens kunt u gratis en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Molenlanden.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Risicoloos en op een plezierige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een passende traplift.
 • De uiteindelijke kosten komen neer op bedragen tussen €2400 tot wel €9500, incl. plaatsing.
 • In enkele gevallen heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift aanvragen via de WMO in Molenlanden | Merken en monteurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenlanden
Postcode2977
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftHandicare 950

Kosten traplift Goudriaan mei 2024

U bent erover uit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe duur is dat? De totaalprijs is afhankelijk van twee aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Bovendien komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een lederen stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al voor €2.350.
 • Een lift die 1 bocht door moet is verkrijgbaar vanaf €6.350.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.250 of zelfs nog meer.
 • Extra’s zoals een driepuntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in folders. Deze vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In deze tabel bekijkt u de adviesprijzen van het laten monteren van een traplift in Goudriaan. Het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.350€1.600 – €2.1504 uur
Eén bocht€4.500 – €9.400€3.300 – €5.3005 uur
Meerdere bochten€6.300 – €11.700€3.950 – €7.2001 dag
Spiltrap€8.200 – €12.100€5.350 – €10.3006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Goudriaan.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Goudriaan is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden grondig gecheckt en worden onder garantie geleverd. Zodoende bespaart u maar zo 55% op de nieuwprijs. Ook is dat een duurzame investering. Veel showrooms hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-goudriaan-2977

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dat railsysteem wordt aangebracht op de buiten- of binnenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs het railsysteem geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit type heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel types hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste types kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welk type traplift past bij mij?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. En voor iedere woning en gebruiker bestaat er een geschikt systeem. Grofweg zijn er 2 types: stoelliften in Goudriaan voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts kunt u kiezen voor liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.400 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.250 incl. montage.Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €8.750. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en overige opties zoals eenmeedraaiende stoel.

Traplift buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een goede traplift voor buiten is dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen regen, hagel en ijs. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Op die manier opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze variant heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede zaak die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn verkrijgbaar vanaf €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Molenlanden binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u belang bij een woningaanpassing via WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Molenlanden. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die geboden zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om weer jaren veilig en prettig in uw huis te wonen. Met de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Molenlanden (https://www.molenlanden.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U deelt wat u precies kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur analyseert of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan hoogteverschillen of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding is regelmatig een beter alternatief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens verstrekken ze u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Wanneer de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U kunt hierbij een lift uitzoeken die in lijn is met uw situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of direct een WMO-melding doen? Hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Groeneweg 33
 • 4223 ME, Molenlanden
 • Website: www.molenlanden.nl
 • E-mail: info@molenlanden.nl
 • Telefoonnummer: 887515000

Overige vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Goudriaan vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een subsidie wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor gezinnen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of winkel gevestigd in de regio. Een getrainde specialist kan u passende mogelijkheden demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk model in lijn is met uw wensenlijstje en budget. Veel showrooms hanteren verschillende merken en modellen. In de bijgaande tabel bekijkt u de meest populaire aanbieders die ook liften monteren in Goudriaan.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Goudriaan.

Geschikte merken
In uw omgeving zijn vijf erkende merken actief. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze merken staan in voor een snelle levering en een professionele storingsdienst. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren een aantal populaire leveranciers Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Triwa, Platinum, Extrema, Strobbe. Betrouwbare montagepartners van bovengenoemde merken zijn 123traplift, RecentLift, Vegro, Smienk, PractiComfort.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen bij het aanschaffen van een prettige huislift. Verder kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal zal de installatie van een traplift in Goudriaan binnen een paar weken mogelijk worden gemaakt.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de regel wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de motor worden grondig getest zodat er geen gebreken ontstaan. Leveranciers als Handicare of PractiComfort verstrekken een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare 950+.

Kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Goudriaan is puur financieel gezien niet verstandig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Goudriaan benoemt doorgaans een maximale draagkracht in KG. Normaal gesproken fluctueert dat tussen de 100 KG en 175 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over de stoelen bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Als aanvulling voor deze gevallen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie