Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Brandwijk

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Brandwijk maakt het mogelijk! Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen kopen een speciale stoellift voor thuis. Op die manier kunt u veilig en moeiteloos van uw hele huis genieten. Op deze website bieden wij handige adviezen omtrent trapliften. Op deze website vind u meer info over velerlei liften en producten, hoe het werkt, de (montage)kosten, de WMO en andere vergoedingen en uitgebreide info over plateauliften. Tevens kan men gelijk op een eenvoudige manier een offerte opvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Molenlanden.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Zorgeloos en op een gemakkelijke manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke trap is er een passende traplift.
 • De totale kosten wisselen sterk tussen €2400 tot wel €10100, inclusief plaatsing.
 • In sommige situaties ontvangt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Molenlanden | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenlanden
Postcode2974
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftStannah Sadler

Kosten traplift Brandwijk april 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een opklapbare rail. Een traplift laten aanbrengen is altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren kost het minste werk en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Vaak zijn er extra kosten voor extra opties als een groter zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.850.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.750.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.150 incl. montage.
 • Extra opties zoals een draaifunctie zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamespotjes. Deze voordelige vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In deze tabel bekijkt u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het plaatsen van een traplift in Brandwijk. Het valt direct op: het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.300€1.650 – €2.350halve dag
Eén bocht€4.700 – €8.300€3.050 – €6.200Dagdeel
Meerdere bochten€5.850 – €11.100€3.550 – €8.0001 dag
Draaiende trap€8.250 – €13.000€5.350 – €9.8006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Brandwijk.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Brandwijk is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden uitgebreid getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zodoende bespaart u maar zo 40% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard is dat een duurzame investering. Het gros van de verkooppunten bieden een assortiment met 2de-hands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-brandwijk-2974

Waarom een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze rail wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. Het activeren van de lift kan met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit model wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel types hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste modellen kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elk geval is anders. Voor iedereen bestaat er een geschikt systeem. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Brandwijk voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast kunt u kiezen voor speciale liften voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.600 incl. montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit leidt tot extra onkosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.250 inclusief installatie. De rails kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €8.750. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een luxe stoel.

Traplift voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een speciale traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het systeem is bestand tegen regen, hagel en ijs. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een speciale coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze variant beschikt over een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een bekende zaak die rolstoelliften kan leveren. Deze modellen kosten al gauw €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Molenlanden d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Molenlanden. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Desalniettemin betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren op een betrouwbare wijze in uw eigen huis te blijven wonen. Via de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Molenlanden (https://www.molenlanden.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U initieert aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig thuis te blijven wonen. In sommige gevallen wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-adviseur verkent of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (onder andere door drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is mogelijk meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment geven ze u documenten over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een rollator) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag zelf een systeem kiezen die rijmt met uw wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of meteen aan de slag met een aanvraag? In de lijst hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Groeneweg 33
 • 4223 ME, Molenlanden
 • Website: www.molenlanden.nl
 • E-mail: info@molenlanden.nl
 • Telefoonnummer: 887515000

Andere subsidieregelingen
Na de traplift WMO Brandwijk subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen hulp in de vorm van subsidie als zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u meer info of diverse trapliften onder de loep nemen? In dat geval adviseren wij een dealer of leverancier in de regio. Een betrouwbare expert kan u verschillende opties introduceren en adviseert welk merk/model past bij uw trap, situatie en budget. Veel van de winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In de tabel hieronder bekijkt u aanbieders en merken die ook liften monteren in Brandwijk.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenGratis advies aan huis
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Brandwijk.

Erkende merken
In ons eigen land onderscheiden wij vijf erkende leveranciers werkzaam. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze producenten waarborgen een snelle montage en een eigen serviceteam. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In deze tabel bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan meerdere goede traplift fabrikanten We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Ook worden er ook producten verkocht van Triwa, Extrema, Heymer, Minivator, Platinum. Betrouwbare wederverkopers van dergelijke merken zijn RecentLift, 123traplift, TipTop, PractiComfort, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Er bestaan tal van showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een ervaren adviseur geeft tips en advies voor het uitzoeken van een prettige huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt persoonlijk langs om de trap op te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Brandwijk binnen 1 – 2 weken gebeuren.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Hier is de rails wel nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden gereviseerd zodat u veilig naar boven kunt. Dealers als Stannah & TipTop beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen als o.a. de Triwa TR 80.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Brandwijk is relatief duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Brandwijk hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In veel gevallen fluctueert dat tussen de 105 KG – 140 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de systemen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke gevallen bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie