Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Molenlanden

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Molenlanden biedt uitkomst! Flink wat mindervaliden en ouderen kiezen voor een stoellift. . Slim, want zo kunt u weer zelf en zonder enige inspanning blijven genieten van uw woning. Via Trapliftexpert.nl vindt u waardevolle tips met betrekking tot trapliften. Onze experts geven tips over soorten liften, hoe de producten werken, de (montage)kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Meer info? Dan kunt u gratis een brochure of een offerte aanvraag indienen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Molenlanden.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Zonder risico en op een plezante manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke woning is er een geschikte traplift.
 • De prijzen liggen tussen de €2350 oplopend tot 8300, inclusief installatie.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteMolenlanden | Merken en verkooppunten | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenlanden
Postcode3366
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Molenlanden april 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte kostprijs is afhankelijk van twee aspecten: de vorm van de trap en extra opties. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Uiteraard moet u rekenen op een meerprijs voor upgrades als een automatische draaizitting.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.350.
 • Een stoellift met één bocht plaatsen ze al vanaf €6.000.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €7.500 of nog duurder.
 • Extra opties als een automatische draaifunctie van de stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV reclames. Deze goedkope basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de bijgaande tabel verstrekken wij de adviesprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Molenlanden. Het valt direct op: het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.550€1.700 – €2.2004,5 uur
Eén bocht€5.250 – €9.500€3.000 – €5.900Dagdeel
2 bochten€6.050 – €11.700€3.750 – €7.1006,5 uur
Spiltrap€7.750 – €12.000€4.600 – €9.9005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Molenlanden.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Molenlanden kan erg interessant zijn. Gebruikte stoelliften worden grondig gecheckt en bieden ook gewoon garantie. Dan bespaart u tot wel 40% – 45% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste merken hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-molenlanden-3366

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een oplossing als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dit railsysteem wordt vastgezet op de binnen- of buitenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Dan gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit product heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle producten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Meestal kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke situatie zal worden gekeken naar een passend model. In de regel zijn er 2 modellen: stoelliften in Molenlanden voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Ook kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap start bij €2.550 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.800 incl. installatie. Dit product kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €9.500. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Traplift voor buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een speciale traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze lift werkt d.m.v een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte aanbieder die rolstoelliften kan installeren. Zulke liften worden aangeboden v.a. €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Molenlanden binnen de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Molenlanden. Ouderen en mensen met een beperking met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert kijkt kritisch naar uw situatie en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. Wellicht is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent comfortabel gebruik te blijven maken van de hele woning. Middels de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Molenlanden (https://www.molenlanden.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft aan welke hulpmiddelen u wenst om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. Uw WMO-consulent verkent of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. Mogelijk vindt hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijv. drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is dikwijls een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend verstrekken ze u details over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of andere zorgproducten) of een individueel PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. Dit geeft meer vrijheid. U mag een type kopen die voldoet aan uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Locatiegegevens

Zijn er nog vragen of wilt u een WMO-melding doen? Bijgaand bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Groeneweg 33
 • 4223 ME, Molenlanden
 • Website: www.molenlanden.nl
 • E-mail: info@molenlanden.nl
 • Telefoonnummer: 887515000

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Molenlanden subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u in sommige gevallen recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een subsidie als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door consumenten die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Ga dan eens langs bij een dealer of leverancier rondom uw woonplaats. Een ervaren adviseur kan u een aantal mogelijkheden tonen en geeft onafhankelijk advies over welke uitvoering matcht met uw wensen, eisen en budget. Een groot deel van de winkels hebben een groot assortiment en veel merken. In het onderstaande overzicht bekijkt u leveranciers en merken die ook leveren in Molenlanden.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Molenlanden.

Professionele merken
In uw regio zijn diverse professionele producenten met eigen producten. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze fabrikanten verzekeren een korte installatietijd en een eigen serviceteam. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In de tabel hieronder treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftInnovatief en compact design
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren verschillende erkende leveranciers Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Strobbe, Heymer, Triwa, Platinum. Populaire specialisten van eerdergenoemde merken zijn Vegro, PractiComfort, 123traplift, TipTop, RecentLift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een ervaren adviseur zal u bijstaan bij het vinden van een prettige huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak zal de installatie van een traplift in Molenlanden binnen een paar weken mogelijk worden gemaakt.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Hier wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de motor worden gereviseerd zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als Stannah + RecentLift verstrekken een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare 1000XXL.

Waar kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Molenlanden is relatief duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost al gauw €100 – €150 p/maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Molenlanden hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. Meestal wisselt dat tussen de 135 KG – 170 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw leverancier naar de opties in het geval van overgewicht / obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort woningtypes is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie