Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Sliedrecht

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Sliedrecht maakt het mogelijk! Meer en meer senioren kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Hierdoor kunt u risicoloos en comfortabel blijven genieten van uw woning. In het volgende overzicht leest u uitgebreide details over trapliften. Op deze website vind u meer info over diverse lift types, hoe het werkt, de geschatte kosten, info over de WMO/PGB en specifieke info over rolstoelliften. Geïnteresseerd? Dan kunt u direct op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten werkzaam in de regio Sliedrecht.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Op een betrouwbare en plezierige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke woning is er een passende traplift.
 • De prijzen schommelen tussen €2050 tot zo’n €10100, incl. montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Lees alles over de werking | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteSliedrecht | Fabrikanten en adviseurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteSliedrecht
Postcode3363
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Sliedrecht juli 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat kost zoiets? De verwachte prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift installeren in huis is maatwerk (tijdsintensief). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met meerdere bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Tevens bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een snellere motor.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.600.
 • Een simpele lift met één bocht plaatsen ze al vanaf €6.000.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.100 of meer.
 • Extra upgrades zoals een noodbatterij zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in folders. Deze voordelige vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In deze tabel bekijkt u een overzicht met de geschatte kosten van het monteren van een traplift in Sliedrecht. Het trap type is de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.250€1.600 – €2.1003,5 uur
1 bocht€4.750 – €9.100€2.900 – €5.2001/2 dag
2 bochten€5.700 – €11.000€4.350 – €7.7001 dag
Spiltrap€8.250 – €12.400€5.400 – €10.9006 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Sliedrecht.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Sliedrecht is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte modellen worden grondig getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zo bespaart u gemakkelijk 45% op de aankoopprijs. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. Veel verkopers bieden een assortiment met tweedehandse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-sliedrecht-3363

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is noodzakelijk als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dat railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Het systeem wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is is er nog een noodaccu. De meeste systemen beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste types kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere woning en elk budget zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Sliedrecht voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Voorts kunt u kiezen voor oplossingen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor de rechte trap start bij €2.650 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dat zorgt uiteindelijk voor duurdere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.350 incl. montage.Het systeem is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €8.000. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en aanvullende opties als een automatische schuifrail.

Traplift geschikt voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De robuuste traplift voor buiten is dan erg handig. Het materiaal van deze lift is bestand tegen neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit type is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde aanbieder die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze liften zijn verkrijgbaar vanaf €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Sliedrecht door de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u ook profiteren van de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Sliedrecht. Senioren, chronisch zieken en anderen die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die hen kunnen helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Wellicht is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn op een veilige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Met de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Sliedrecht (https://www.sliedrecht.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U deelt aan welke artikelen u behoefte heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-consulent gaat bekijken of de traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval veel effectiever.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-12 weken. Daarna geven ze u documentatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Als uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een individueel PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. U mag zelf een lift laten installeren die aansluit op uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of nu direct beginnen met de aanvraagprocedure? In de lijst hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Industrieweg 11
 • 3361 HJ, Sliedrecht
 • Website: www.sliedrecht.nl
 • E-mailadres: gemeente@sliedrecht.nl
 • Telefoonnummer: 0184495835

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Los van de traplift WMO Sliedrecht lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een subsidie in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening gericht op consumenten die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? Het meest praktische is een winkel (of vertegenwoordiger) rondom uw woonplaats. Een getrainde specialist kan u geschikte uitvoeringen laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk soort lift voldoet aan uw wensen, eisen en budget. Veel showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In het onderstaande overzicht bekijkt u de meest populaire aanbieders die ook actief zijn in Sliedrecht.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Sliedrecht.

Populaire merken
In uw omgeving zijn diverse geschikte producenten operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift fabrikanten focussen zich op een korte installatietijd en een eigen serviceteam. Vaak kunt u hier ook een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het overzicht hieronder bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftInnovatief en compact design
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kan een keuze maken uit meerdere geschikte producenten Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Strobbe, Triwa, Extrema, Platinum, Minivator. Bekende (2e hands) leveranciers van eerdergenoemde merken zijn Vegro, Smienk, TipTop, 123traplift, RecentLift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet mogelijk. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een betrouwbare expert kan u helpen bij het uitzoeken van een passende huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om de trap in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Sliedrecht al binnen 2 weken gebeuren.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de basis is de rails wel nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de motor worden grondig getest om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Stannah of Heymer verstrekken een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Triwa TR 10.

Is het slim om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Sliedrecht is zeker niet voordeliger. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Sliedrecht werkt met een maximaal gewicht in kilogram. Normaal gesproken schommelt dat tussen de 110 KG & 150 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar speciale oplossingen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Als aanvulling voor deze huizen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor opgewassen tegenextreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie