Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Papendrecht

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een slimme traplift in Papendrecht vergroot uw zelfstandigheid. Veel bejaarden en mensen met medische beperkingen plaatsen een stoellift in hun appartement. Dankzij dit systeem kunt u zorgeloos en op een prettige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Aan de hand van deze website bekijkt u belangrijke adviezen omtrent trapliften. Onze experts geven tips over velerlei liften en producten, hoe het technisch werkt, de (montage)kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en populaire leveranciers. Uiteraard kunt u gratis en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Papendrecht.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Zorgeloos en op een plezierige manier naar boven en naar beneden.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen liggen tussen de €2050 oplopend tot 10100, inclusief montage.
 • Soms ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze producten? | Welk type lift heb ik nodig? | Aanvraag via de WMO gemeente Papendrecht | Fabrikanten en showrooms | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeentePapendrecht
Postcode3354
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Papendrecht mei 2024

U heeft besloten: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs hangt af van 2 factoren: het type trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Het laten installeren van zo’n traplift kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap kost het minste werk en is dus relatief goedkoop. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarbovenop moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties als een andere kleur rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.700.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.300.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.700 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een vierpuntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in flyers. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de tabel hieronder verstrekken wij de marktprijzen van het laten monteren van een traplift in Papendrecht. De vorm van uw trap is de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.450€1.800 – €2.3501/2 dag
1 bocht€4.650 – €9.100€3.350 – €5.2001/2 dag
Meerdere bochten€6.350 – €10.100€3.850 – €7.400Eén dag
Spiltrap€8.300 – €12.800€5.550 – €10.6005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Papendrecht.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Papendrecht is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden gereviseerd en zijn helemaal veilig. Zo bespaart u maar zo 60% op de aanschaf van uw traplift. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat verkopers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-hands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-papendrecht-3354

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Het railsysteem wordt bevestigd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven middels een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Vervolgens kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit product wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. Veel merken beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Meestal kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Papendrecht voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Bovendien kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.800 incl. installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit heeft als gevolg hogere kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.750 incl. montage.Het systeem is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €9.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en eventuele extra’s zoals een automatische schuifrail.

Traplift buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De robuuste traplift voor buiten is dan erg handig. Elektra wordt goed afgeschermd voor neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Dankzij dit systeem is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor de rolstoel. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een bekende organisatie die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften kosten al snel €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Papendrecht via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Bent u geïnteresseerd in een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Papendrecht. Ouderen en mensen met een beperking die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-consulent maakt een goede analyse en adviseert of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en veilig en prettig gebruik te blijven maken van de hele woning. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Papendrecht (https://www.papendrecht.nl).
 2. U persoonlijke consulent maakt met u een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft te kennen wat u precies nodig heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. In sommige gevallen wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-adviseur onderzoekt of het aanbrengen van een traplift een werkbare oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijv. drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). Een verhuisvergoeding is mogelijk een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend bieden ze u informatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of een rollator) of speciaal PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt dan zelf een type laten installeren die aansluit op uw behoeften. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of wilt u een WMO-melding doen? Hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Markt 22
 • 3351 PB, Papendrecht
 • Website: www.papendrecht.nl
 • E-mail: info@papendrecht.nl
 • Telefoonnummer: 0787708910

Andere vormen van subsidie
Los van de traplift WMO Papendrecht vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen ondersteuning als er iets in het pand verbouwd moet worden voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor woningeigenaren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u meer info of verschillende trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of winkel rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u passende modellen laten zien en vertelt welk merk/model in lijn is met uw wensen, eisen en budget. Het gros van de aanbieders verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In deze tabel treft u de meest populaire aanbieders die ook een lift kunnen plaatsen in Papendrecht.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Papendrecht.

Geschikte merken
In ons eigen land onderscheiden wij meerdere betrouwbare leveranciers met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze leveranciers staan bekend om een korte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de volgende tabel vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden vijf goede leveranciers De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij worden er modellen aangeboden van o.a. Extrema, Triwa, Heymer, Minivator, Platinum. Erkende (2e hands) leveranciers van dergelijke merken zijn PractiComfort, Vegro, 123traplift, TipTop, Smienk.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Thuis een stoellift testen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een ervaren adviseur helpt u graag bij het vinden van de beste huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om de trap in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal kan het plaatsen van een traplift in Papendrecht binnen een paar weken plaatsvinden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Met een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Standaard wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreide getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals Stannah en RecentLift bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals onder andere de Otolift Parallel.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Papendrecht is op lange termijn niet voordelig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Papendrecht werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. Vaak gaat het om een draagkracht tussen de 135 KG en 170 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw trapliftexpert naar speciale oplossingen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze situaties bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie