Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Dordrecht

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een speciale traplift in Dordrecht maakt het mogelijk! Een groot deel van de senioren en mindervaliden kiezen voor het gemak van de stoellift. Dankzij dit systeem kunt u zorgeloos en moeiteloos uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze site kunt u aan de slag met uitgebreide specificaties aangaande trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende type liften, hoe het technisch werkt, de tarieven, de WMO en andere vergoedingen en info over het huren van een lift. Bovendien kunt u heel eenvoudig op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten in de regio Dordrecht.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Op een beschermde en prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke woning is er een traplift op maat.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2000 en €9400, inclusief montage.
 • In sommige situaties ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteDordrecht | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteDordrecht
Postcode3317
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Dordrecht juni 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De verwachte prijs wordt bepaald door twee zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Het laten plaatsen van een traplift is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Bovendien moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties als een stabieler zitvlak.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.100.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €5.950.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €6.900 inclusief plaatsing.
 • Extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in flyers. Deze gunstige basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In deze tabel vindt u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten installeren van een traplift in Dordrecht. Het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.950€1.800 – €2.1501/2 dag
1 bocht€4.750 – €9.100€3.250 – €5.2004,5 uur
2 bochten€6.250 – €11.400€3.650 – €7.8006,5 uur
Wenteltrap€8.250 – €14.000€5.100 – €9.000Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Dordrecht.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Dordrecht kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden grondig getest en kunnen supersnel worden geleverd. Daarmee bespaart u zo 45% op de nieuwprijs. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer merken kunnen u ook helpen aan 2de-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-dordrecht-3317

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze rail wordt bevestigd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bedient de lift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Aansluitend activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel producten hebben de beschikking over een draaistoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste modellen kunt u het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor elk huis wordt gezocht naar het juiste product. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Dordrecht voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Daarnaast bestaan er innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Maatwerk is dus minder nodig. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.850 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit leidt tot duurdere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.000 inclusief plaatsing. Dit type kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €10.000. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een luxe stoel.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?De krachtige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Hierdoor kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit type heeft een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna verplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde aanbieder die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze liften zijn verkrijgbaar vanaf €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Dordrecht d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Dordrecht. Senioren, chronisch zieken en anderen met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur maakt een afspraak en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang veilig en prettig uw gehele woning te blijven gebruiken. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Dordrecht (https://www.dordrecht.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft te kennen aan welke artikelen u behoefte heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent beslist of de traplift een werkbare oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is dan meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn ontvangt u gegevens over welke maatregelen er worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Wanneer u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) of een individueel PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag zelf een traplift selecteren die matcht met uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer informatie of meteen een WMO-melding doen? Bijgaand plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Spuiboulevard 300
 • 3311 GR, Dordrecht
 • Website: www.dordrecht.nl
 • E-mailadres: wmo@dordrecht.nl
 • Telefoonnummer: 0787708910

Andere subsidie/vergoeding
Na de traplift WMO Dordrecht vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen ondersteuning in gevallen waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor gezinnen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften uitproberen? Handig is dan een showroom of adviespunt in de omgeving. Een professionele adviseur kan u geschikte liften introduceren en adviseert u over welk systeem voldoet aan uw wensen, eisen en budget. Het gros van de dealers hebben een groot assortiment en veel merken. In deze tabel staan de meest populaire aanbieders die ook werkzaam zijn in Dordrecht.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Dordrecht.

Populaire merken
In Nederland zijn diverse goede fabrikanten actief. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze producenten staan bekend om een snelle montage en een eigen serviceteam. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het schema hieronder staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren verschillende geschikte leveranciers Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Triwa, Minivator, Extrema, Strobbe, Heymer. Betrouwbare wederverkopers van dergelijke merken zijn TipTop, Smienk, RecentLift, Vegro, PractiComfort.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning gaat helaas niet lukken. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een productspecialist kan u helpen met het vinden van de beste huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om de trap op te meten, de diverse modellen te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Dordrecht in zo’n 2 – 3 weken worden afgehandeld.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Doorgaans is de rails wel nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreid getest om de veiligheid te waarborgen. Merken zoals Handicare of Heymer verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen als o.a. de Stannah Siena.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor ouderen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Dordrecht is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Dordrecht verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In veel gevallen schommelt dat tussen de 135 KG – 170 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw trapliftexpert naar speciale oplossingen in het geval van overgewicht / obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Als aanvulling voor deze huizen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie