Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Brielle

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? De traplift in Brielle vergroot uw zelfstandigheid. Veel senioren kopen een speciale stoellift voor thuis. Met zo’n lift kunt u zonder risico en zonder moeite weer op de bovenverdieping komen. Aan de hand van deze website leest u praktische beschrijvingen m.b.t. trapliften. Onze medewerkers lichten u in over velerlei liften en producten, de werking, de totale kosten, de WMO regelingen en veiligheid. Daarnaast kunt u online en zonder verplichtingen een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Brielle.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Op een beschermde en prettige manier naar boven en naar beneden.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een traplift te installeren.
 • De kosten variëren tussen €1600 en €9900, incl. montage.
 • Soms heeft u recht op een traplift vanuit de WMO regeling.

Thema’s:  Tarieven traplift mei 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Brielle | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBrielle
Postcode3231
WMO Beslissingstermijn8-26 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 10

Kosten traplift Brielle mei 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De kostprijs wordt berekend a.d.h.v. twee aspecten: het soort trap en extra opties zoals een luxere stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. De rails moet namelijk aangepast worden. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Bovendien worden er toeslagen gerekend voor toevoegingen zoals een groter zitvlak.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.500.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €6.000.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €7.350 incl. montage.
 • Extra opties zoals een draaifunctie zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV reclames. Deze interessante basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het onderstaande overzicht verstrekken wij indicatieve prijzen van het plaatsen van een traplift in Brielle. De vorm van uw trap is allesbepalend voor het basistarief.

ModelNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.700€1.550 – €2.350halve dag
1 bocht€4.700 – €8.900€2.900 – €5.0005 uur
Twee bochten€6.350 – €11.400€4.100 – €7.6006,5 uur
Spiltrap€7.950 – €14.200€5.450 – €9.000Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Brielle.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Brielle is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte types worden uitgebreid gecontroleerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zo bespaart u maar zo 45% op de nieuwprijs. Daarnaast is dat een duurzame investering. Meer en meer verkopers hebben een ruim aanbod met 2de-hands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-brielle-3231

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met behulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een goede optie als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze speciale rails wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit model wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. De meeste types hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Vaak kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift kent veel pluspunten. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Type trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor iedere woning en elk budget wordt gezocht naar het juiste product. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Brielle voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Voorts kunt u kiezen voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er zit dus relatief weinig werk in. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.750 incl. installatie.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.150 inclusief montage. De constructie is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €9.000. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en extra opties zoals een vierpuntsgordel.

Buiten traplift
Heeft u juist buiten een lastige trap? De krachtige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers. Deze variant wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een goede fabrikant die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze liften kosten al gauw €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Brielle via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u ook profiteren van de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Brielle. Burgers die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur maakt een afspraak en adviseert of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode moeiteloos en veilig in uw huidige woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Brielle (https://www.brielle.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U initieert welke hulpmiddelen u wenst om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent beslist of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. Mogelijk vindt hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (onder andere door drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). Een verhuisvergoeding is dan vaak veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-26 weken. Na deze termijn sturen ze u aanvullende info over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra u de indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. U kunt dan zelf een type kopen die aansluit op uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of gelijk een aanvraag indienen? In de box hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Slagveld 36
 • 3231 AP, Brielle
 • Website: www.brielle.nl
 • E-mailadres: wmo@brielle.nl
 • Telefoonnummer: 0181471296

Andere subsidieregelingen
Los van de traplift WMO Brielle vinden we nog meer subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? Bezoek dan een adviespunt of showroom in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u de populaire mogelijkheden laten zien en vertelt welk type lift past past bij uw wensen, eisen en budget. Veel van de winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande tabel vergelijkt u merken en winkels die ook actief zijn in Brielle.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Brielle.

Erkende merken
In Nederland zijn verschillende bekende traplift bouwers operationeel. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken bieden een snelle levering en een goede service. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande lijst bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan vijf bekende traplift bouwers Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Bovendien zijn er nog wat minder bekende merken als Extrema, Strobbe, Triwa, Heymer, Minivator. Gerenommeerde (2e hands) leveranciers van de genoemde merken zijn PractiComfort, 123traplift, TipTop, Smienk, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Thuis een stoellift testen heeft te veel nadelen. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een erkende adviseur is u graag van dienst bij het vinden van een fijne huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties zal de montage van een traplift in Brielle in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Meestal komt de rails nieuw uit de fabriek en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De gebruikte onderdelen worden grondig getest om de veiligheid te waarborgen. Dealers als Minivator en Extrema verkopen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals de Handicare Freecurve.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Brielle is relatief duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost nog eens €100 – €200 p/maand. U betaalt niets af. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Brielle hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Vaak wisselt dat tussen de 105 KG – 145 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw leverancier naar de liften die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Met name voor deze woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor is het systeem bestand tegen extreem weer zoals warmte of neerslag.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie