Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Maassluis

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een speciale traplift in Maassluis maakt het mogelijk! Een groot aantal ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Door deze oplossing kunt u risicoloos en zonder moeite naar boven en naar beneden. Op deze website vindt u praktische gegevens aangaande trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over velerlei liften en producten, technische details, de montagekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Tevens kan men kosteloos en vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Maassluis.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Zorgeloos en op een plezante manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €2100 oplopend tot 9300, incl. plaatsing.
 • Soms komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Traplift keuzeadvies | Een traplift aanvragen via de WMO in Maassluis | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMaassluis
Postcode3146
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 75

Kosten traplift Maassluis juli 2024

U weet het zeker: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De verwachte prijs wordt bepaald door 2 zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het installeren van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarnaast moet u rekenen op een meerprijs voor uitbreidingen als een 4-puntsgordel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap start bij €2.400.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht start bij €6.050.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is fors duurder, al snel €6.900 incl. montage.
 • Extra opties als een draaifunctie zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV aanbiedingen. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. Hieronder treft u de adviesprijzen van het plaatsen van een traplift in Maassluis. Het soort trap (recht of met bochten) vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.650€1.600 – €2.3503,5 uur
Eén bocht€5.300 – €9.400€2.800 – €6.4005 uur
Meerdere bochten€6.150 – €10.900€4.250 – €7.3001 dag
Wenteltrap€7.750 – €12.900€5.250 – €10.100Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Maassluis.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Maassluis is zeker het overwegen waard. Gebruikte liften worden grondig gecheckt en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Dan bespaart u al snel 50% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer showrooms kunnen u ook helpen aan 2e-handse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In overleg met een verkoper kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-maassluis-3146

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een oplossing als u moeite heeft om naar boven te gaan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dat railsysteem wordt bevestigd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U bedient de lift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Dan activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. Veel soorten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Meestal kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. En voor iedere woning en gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Maassluis voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Bovendien bestaan er buitenliften. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.450 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor hogere tarieven en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.850 incl. montage.De rails is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €8.000. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en optionele upgrades zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Traplift voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een speciale traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Deze lift is opgewassen tegen regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel en de scootmobiel. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een goede verkoper die deze rolstoellift aanbiedt. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Maassluis d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Maassluis. Burgers met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert maakt een afspraak en beslist of een stoellift wel de oplossing is. Mogelijk prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent comfortabel uw gehele woning te blijven gebruiken. Door de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Maassluis (https://www.maassluis.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om uw situatie te bespreken.
 3. U bespreekt wat u precies nodig heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Regelmatig wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Mogelijk vindt hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijv. hoogteverschillen of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is dikwijls veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn verstrekken ze u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Op het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag nu een traplift kiezen die rijmt met uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of direct hulp aanvragen? Hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Uiverlaan 20B
 • 3145 XN, Maassluis
 • Website: www.maassluis.nl
 • E-mail: info@rogplus.nl
 • Telefoonnummer: 14010

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Maassluis vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op huishoudens om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Handig is dan een winkel of showroom in de buurt. Een erkende adviseur kan u verschillende uitvoeringen tonen en adviseert u over welke uitvoering in lijn is met de situatie en het budget. De meeste winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In het onderstaande overzicht vindt u winkels en producenten die ook liften plaatsen in Maassluis.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Maassluis.

Bekende merken
In uw omgeving zijn meerdere goede ontwikkelaars werkzaam. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze fabrikanten beloven een korte installatietijd en vakkundige service medewerkers. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het schema hieronder vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit meerdere populaire fabrikanten Daarmee bedoelen we Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook worden er ook producten verkocht van Extrema, Strobbe, Minivator, Platinum, Heymer. Gerenommeerde aanbieders van de genoemde merken zijn TipTop, PractiComfort, Vegro, Smienk, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen wordt een lastig verhaal. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een erkende adviseur geeft tips en advies voor het aanschaffen van een goede huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Maassluis in zo’n 2 – 3 weken worden afgehandeld.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de basis is de rails wel nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle onderdelen worden goed getest zodat u veilig naar boven kunt. Installateurs zoals Acorn + Smienk beschikken ook over een uitstekend assortiment 2e hands modellen als onder andere de Triwa TR 10.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Maassluis is op lange termijn niet voordelig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Maassluis hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken wisselt dat tussen de 110 KG en 150 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw trapliftexpert naar de stoelen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo opgewassen tegenextreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie