Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Barendrecht

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in Barendrecht maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal senioren en mindervaliden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kunt u veilig en zeer eenvoudig weer op de bovenverdieping komen. Op deze site leest u bruikbare details ten aanzien van trapliften. U leest hier alles over de verschillende soorten liften die er zijn, technische details, de (montage)kosten, info over de WMO/PGB en specifieke info over rolstoelliften. Geïnteresseerd? Dan kan men gelijk en vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij verschillende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Barendrecht.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Met een veilig gevoel en op een comfortabele manier naar boven en beneden gaan.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te installeren.
 • De prijzen variëren tussen €2300 & €8700, inclusief installatie.
 • In enkele gevallen wordt de traplift vergoed vanuit de WMO regeling.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteBarendrecht | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBarendrecht
Postcode2994
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftHandicare 950+

Kosten traplift Barendrecht april 2024

U bent erover uit: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 onderdelen: de vorm van de trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een plaatsing op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Normaal gesproken komen er additionele kosten bij voor opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.800.
 • Een stoellift met één bocht is verkrijgbaar vanaf €6.000.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.150 inclusief plaatsing.
 • Extra opties zoals een 4-puntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in brochures. Deze interessante vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. Hieronder voorzien we u van de huidige prijzen van het laten installeren van een traplift in Barendrecht. Het trap type is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.950€1.750 – €2.1004 uur
1 bocht€4.850 – €8.000€3.000 – €5.0005 uur
2 bochten€6.400 – €10.300€3.900 – €7.7001 dag
Spiltrap€7.950 – €12.600€5.450 – €10.200Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Barendrecht.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Barendrecht is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte systemen worden goed getest en kunnen supersnel worden geleverd. Dan bespaart u zo 45% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. Steeds meer merken hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-handse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-barendrecht-2994

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een oplossing als u moeite heeft om naar boven te gaan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dit railsysteem wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit artikel werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. De meeste producten hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste types kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Op die manier is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere woning en elk budget zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Barendrecht voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Verder bestaan er oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.400 incl. installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit heeft als gevolg hogere tarieven en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.800 inclusief plaatsing. De rails is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €8.000. De prijs komt tot stand middels de totale lengte van de trap en optionele upgrades zoals een parkeerbocht.

Traplift voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een sterke traplift voor buiten vormt dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo is het systeem bestand tegen elk type weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelgebruikers. Deze variant heeft een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde fabrikant die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Zulke liften zijn te koop v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Barendrecht via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Barendrecht. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die essentieel zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Daarvoor betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent komt bij u thuis en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang op een betrouwbare wijze uw gehele woning te blijven gebruiken. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Barendrecht (https://www.barendrecht.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. Hier kunt u melden wat u kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-expert onderzoekt of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (dat komt dan door drempels naar de badkamer of hele smalle gangen). Een verhuisvergoeding is mogelijk een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna bieden ze u gegevens over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura en PGB budget
Indien u de indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of een rolstoel) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. Dit geeft meer vrijheid. U mag een systeem uitzoeken die voldoet aan uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Meer informatie of direct aan de slag met een aanvraag? Bijgaand treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Binnenhof 1
 • 2991 AA, Barendrecht
 • Website: www.barendrecht.nl
 • E-mail: wmo@bar-organisatie.nl
 • Telefoonnummer: 140180

Andere subsidie/vergoeding
Los van de traplift WMO Barendrecht subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u wellicht een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een subsidie wanneer bijvoorbeeld een traplift nodig is voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op consumenten die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften uitproberen? Bezoek dan een showroom/dealer rondom uw woonplaats. Een ervaren adviseur kan u geschikte opties tonen en adviseert u over welk model matcht met uw wensen, eisen en budget. Het gros van de dealers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de bijgaande tabel vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook liften monteren in Barendrecht.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Barendrecht.

Professionele merken
In ons eigen kleine landje zijn een aantal erkende traplift bouwers actief. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze leveranciers focussen zich op een korte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In deze tabel vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan 5 betrouwbare merken Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij bestaan er ook minder bekende merken zoals Extrema, Triwa, Heymer, Platinum, Strobbe. Bekende aanbieders van dergelijke merken zijn Smienk, PractiComfort, RecentLift, TipTop, 123traplift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen is niet mogelijk. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het uitzoeken van een prettige huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, de lift in virtual reality te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Barendrecht binnen 1 – 3 weken voltrokken worden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Vaak is de rails wel nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden uitvoerig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals ThyssenKrupp & PractiComfort verstrekken een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals de Stannah Starla.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Barendrecht is puur financieel gezien niet verstandig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u gemiddeld €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Barendrecht communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Vaak valt dit binnen een marge van 135 KG tot 170 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar de mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Speciaal voor dit soort gevallen bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie