Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ridderkerk

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? De traplift in Ridderkerk biedt uitkomst! Een groot deel van de bejaarden en mensen met medische beperkingen plaatsen een stoellift in hun appartement. Op die manier kunt u risicoloos en op een prettige manier van uw hele huis genieten. In het volgende overzicht bieden wij belangrijke tips over trapliften. Wij vertellen u meer over soorten liften, een technische beschrijving, de prijzen, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en populaire leveranciers. Daarnaast kunt u online op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Ridderkerk.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Op een veilige en eenvoudige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €1950 en €8600, inclusief plaatsing.
 • In sommige gevallen wordt de traplift vergoed vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Tarieven traplift juli 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteRidderkerk | Merken en showrooms | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteRidderkerk
Postcode2985
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftHandicare 1100

Kosten traplift Ridderkerk juli 2024

U bent overtuigt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De totaalprijs is afhankelijk van 2 aspecten: het soort trap en extra opties zoals een parkeerbocht. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een plaatsing op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus relatief goedkoop. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Vaak komen er additionele kosten bij voor extra opties als een stabieler zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.800.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.400.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is nog weer duurder, denk aan €7.200 inclusief installatie.
 • Extra opties zoals een draaifunctie worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in folders. Deze voordelige basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In deze tabel verschaffen we de huidige prijzen van het laten monteren van een traplift in Ridderkerk. Het valt direct op: het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

TypeNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.800€1.600 – €2.2503,5 uur
Eén bocht€5.350 – €9.000€3.400 – €6.1001/2 dag
2 bochten€6.300 – €10.100€4.000 – €7.1005,5 uur
Spiltrap€7.600 – €14.000€5.550 – €9.500Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Ridderkerk.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Ridderkerk is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden uitgebreid getest en kunnen supersnel worden geleverd. Daarmee bespaart u tot wel 40% op de aankoopprijs. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. De meeste aanbieders kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehandse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-ridderkerk-2985

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is vooral handig wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit type werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. Veel producten hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste systemen kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedereen zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Ridderkerk voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Ook zijn er buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.450 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dat zorgt uiteindelijk voor wat hogere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.150 inclusief installatie. Dit product kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zoek altijd actuele informatie uit over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Zulke systemen kosten al snel €8.000. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een luxere stoel.

Traplift voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een speciale traplift voor buiten is dan erg handig. Dit model is uitstekend bestendig tegen vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Op die manier is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit speciale model heeft een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede aanbieder die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke installaties kosten al gauw €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Ridderkerk d.m.v. de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Ridderkerk. Senioren en mindervaliden die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en besluit of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent op een prettige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Middels de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Ridderkerk (https://www.ridderkerk.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft aan waar de behoefte ligt om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-expert gaat bekijken of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijv. drempels of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn krijgt u informatie over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Als u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) of een eigen PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag hierbij een lift uitkiezen die aansluit op uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Meer informatie of meteen een WMO-voorziening aanvragen? In de box hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Koningsplein 1
 • 2981 EA, Ridderkerk
 • Website: www.ridderkerk.nl
 • E-mailadres: info@dewijzerplaats.nl
 • Telefoonnummer: 0180451234

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Ridderkerk subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u mogelijk van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? Het meest praktische is een winkel (of vertegenwoordiger) bij u in de buurt. Een erkende adviseur kan u meerdere systemen laten zien en informeert u over welk model matcht met uw wensenlijstje en budget. De meeste aanbieders hanteren verschillende merken en modellen. In het overzicht hieronder bieden wij leveranciers en merken die ook werkzaam zijn in Ridderkerk.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Schema met goede leveranciers van trapliften in Ridderkerk.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele geschikte leveranciers werkzaam. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze producenten hanteren een snelle levertijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan vijf populaire merken Dit zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij worden er ook producten verkocht van Extrema, Strobbe, Triwa, Minivator, Platinum. Populaire (tweedehands) aanbieders van deze merken zijn o.a. Vegro, RecentLift, TipTop, Smienk, PractiComfort.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een goede verkoopmedewerker is u graag van dienst bij het uitkiezen van een passende huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in Ridderkerk binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Middels een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Meestal wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de motor worden grondig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Aanbieders zoals Platinum of Extrema beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Triwa TR 60.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Ridderkerk is zeker niet voordeliger. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik is het gewoon te duur en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Ridderkerk communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis wisselt dat tussen de 120 KG – 140 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de modellen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort woningtypes bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie