Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Gouda

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Gouda verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer senioren kiezen voor het gemak van de stoellift. Dankzij dit systeem kunt u zonder risico en moeiteloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Onderstaand vindt u uitgebreide informatie m.b.t. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende soorten liften die er zijn, een technische beschrijving, de prijzen, info over de WMO/PGB en en wat bekende leveranciers zijn. Tevens kan men kosteloos en vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Gouda.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Zonder zorgen en op een eenvoudige manier naar boven en beneden gaan.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De totale kosten wisselen sterk tussen €1650 tot zo’n €9800, inclusief installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Verschillende liftsystemen | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteGouda | Fabrikanten en leveranciers | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGouda
Postcode2805
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftStannah Sadler

Kosten traplift Gouda juli 2024

U bent erover uit: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De uiteindelijke prijs komt tot stand middels twee zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een parkeerbocht. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een plaatsing op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Vaak bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al voor €2.100.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €6.250.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is nog weer duurder, denk aan €7.200 of meer.
 • Extra upgrades zoals een driepuntsgordel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in brochures. Deze gunstige vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het overzicht hieronder bieden wij de marktprijzen van het installeren van een traplift in Gouda. Zoals u kunt zien: het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypeNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.500€1.800 – €2.2003,5 uur
1 bocht€5.300 – €8.100€3.500 – €5.4004,5 uur
2 bochten€5.750 – €11.500€3.750 – €7.500Eén dag
Wenteltrap€7.750 – €13.500€4.600 – €9.700Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Gouda.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Gouda is zeker het overwegen waard. Gebruikte modellen worden grondig gecheckt en zijn vaak snel leverbaar. Zodoende bespaart u tot wel 50% op de aankoopprijs. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. Het gros van de leveranciers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-handse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-gouda-2805

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. De rail wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De lift heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle soorten beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Meestal kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor elke situatie wordt gezocht naar het juiste product. Grofweg onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Gouda voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Verder kunt u kiezen voor buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er zit dus relatief weinig werk in. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap start bij €2.400 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit ziet u terug in een hogere prijs en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.350 incl. montage.Het systeem past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt op de trap bevestigd. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €10.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een sta-op-stoel.

Traplift voor buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De weerbestendige traplift voor buiten is dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen vocht en extreme hitte. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor opgewassen tegenelk type weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een erkende zaak die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al snel €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Gouda d.m.v. de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u gebruik maken van de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Gouda. Mensen met WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent maakt een goede analyse en adviseert of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren comfortabel zelfstandig te blijven. Door de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Gouda (https://www.gouda.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U deelt aan welke artikelen u behoefte heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent gaat bekijken of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). De verhuisvergoeding is mogelijk een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien geven ze u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Mits u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een rollator) of een PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag nu een traplift aanschaffen dat past bij uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer weten of wilt u een WMO-voorziening aanvragen? In onderstaand schema treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Klein Amerika 20
 • 2806 CA, Gouda
 • Website: www.gouda.nl
 • E-mailadres: info@gouda.nl
 • Telefoonnummer: 0182591732

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Gouda onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen ondersteuning in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening bedoeld voor huishoudens die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of de gehele productlijn trapliften eens met eigen ogen zien? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of showroom in de regio. Een getrainde specialist kan u meerdere opties laten zien en adviseert u over welk merk/model matcht met uw wensen, eisen en budget. Een groot deel van de showrooms verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel vergelijkt u winkels en producenten die ook liften plaatsen in Gouda.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Gouda.

Bekende merken
In Nederland zijn 5 goede ontwikkelaars werkzaam. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze producenten waarborgen een vlotte levertijd en goede after service. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de bijgaande tabel bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit diverse betrouwbare producenten Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder worden er ook producten verkocht van Heymer, Extrema, Triwa, Strobbe, Platinum. Gerenommeerde verkopers van merken als deze zijn Vegro, TipTop, PractiComfort, RecentLift, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Thuis een stoellift testen heeft te veel nadelen. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur is u graag van dienst bij het uitkiezen van een passende huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Gouda binnen 1 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Meestal komt de rails nieuw uit de fabriek en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd zodat er geen gebreken ontstaan. Merken zoals Platinum + 123 traplift verkopen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijv. de Triwa TR 60.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Gouda is zeker niet voordeliger. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Gouda hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de regel valt dit binnen een marge van 130 KG en 160 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar de stoelen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als extra service bij deze situaties is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie