Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Lansingerland

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Lansingerland kan u daarbij helpen! Steeds meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. . Slim, want zo kunt u veilig en zonder enige inspanning uw gehele woning blijven gebruiken. Onderstaand bekijkt u waardevolle details met betrekking tot trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende soorten liften die er zijn, een technische beschrijving, de totale kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarbovenop kan men kosteloos en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Lansingerland.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Zonder gevaar en op een aangename manier de trap op en af.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een traplift mogelijk.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €2600 tot wel €8800, inclusief plaatsing.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift op basis van de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Lansingerland | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLansingerland
Postcode2665
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftOtolift Line

Kosten traplift Lansingerland mei 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De uiteindelijke prijs hangt af van 2 aspecten: het type trap en extra opties zoals een luxe stoel. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Uiteraard worden er toeslagen gerekend voor toevoegingen zoals een snellere motor.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.600.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al vanaf €6.150.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.100 inclusief plaatsing.
 • Extra opties als een opklapbare rail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in TV reclames. Deze voordelige vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het overzicht hieronder bekijkt u de richtprijzen van het laten monteren van een traplift in Lansingerland. Het valt direct op: het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.800€1.600 – €2.2003,5 uur
Eén bocht€4.650 – €9.600€3.500 – €5.1005 uur
2 bochten€5.950 – €10.500€4.300 – €7.4006,5 uur
Spiltrap€8.150 – €14.500€5.250 – €9.000Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Lansingerland.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Lansingerland kan erg interessant zijn. Gebruikte producten worden uitgebreide getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u gemakkelijk 40% vergeleken met een nieuw model. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer verkooppunten kunnen u ook helpen aan 2de-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-lansingerland-2665

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een oplossing als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dat railsysteem wordt bevestigd op de binnen- of buitenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. U bedient de lift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De lift werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle types hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste systemen kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elk huis is er een passend model te vinden. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in Lansingerland voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Bovendien onderscheiden we buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er zit dus relatief weinig werk in. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.400 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in extra onkosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.900 incl. montage.De constructie kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €8.750. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele upgrades zoals een automatische schuifrail.

Traplift geschikt voor buiten
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelgebruikers. Dit product wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenverplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte organisatie die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Lansingerland via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u belang bij de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Lansingerland. Inwoners met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bepaalt of een stoellift wel de oplossing is. Mogelijk prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent veilig en prettig van uw huis te blijven genieten. D.m.v de WMO kunt u vaak gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Lansingerland (https://www.lansingerland.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U deelt wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-adviseur beslist of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk aan opstapjes of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is in dat geval meer effectief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn ontvangt u aanvullende info over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Indien de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een eigen PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. U mag zelf een type kiezen die in lijn is met uw eisen en wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Komt u er niet uit of meteen beginnen met de aanvraagprocedure? In de grijze box checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Tobias Asserlaan 1
 • 2662 SB, Lansingerland
 • Website: www.lansingerland.nl
 • E-mail: info@lansingerland.nl
 • Telefoonnummer: 14010

Zijn er nog meer vergoedingen?
Behalve de traplift WMO Lansingerland onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u onder bepaalde voorwaarden gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor ouderen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Dan kunt u terecht bij een dealer of leverancier gevestigd in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u geschikte opties laten zien en geeft aan welk type lift past aansluit op uw budget en situatie. Veel winkels bieden meerdere merken aan. In deze tabel bieden wij aanbieders en merken die ook kunnen leveren in Lansingerland.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Lansingerland.

Professionele merken
In ons land zijn verschillende goede ontwikkelaars met eigen producten. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze producenten hanteren een korte installatietijd en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het overzicht hieronder bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden verschillende populaire traplift bouwers Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Heymer, Strobbe, Platinum, Extrema. Populaire montagepartners van de genoemde merken zijn 123traplift, Vegro, TipTop, PractiComfort, Smienk.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u een proefrit kunt maken. Een productspecialist zal u bijstaan bij het uitkiezen van een passende huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in Lansingerland binnen een paar weken gebeuren.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Hier wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle essentiële onderdelen worden uitvoerig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Dealers als ThyssenKrupp + Strobbe hebben een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als de Stannah Sadler.

Waar kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Lansingerland is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Lansingerland hanteert een maximaal gewicht in kilogram. Meestal valt dit binnen een marge van 135 KG – 175 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de uitvoeringen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort situaties kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie