Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bergschenhoek

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een speciale traplift in Bergschenhoek verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kunt u zelfstandig en zeer eenvoudig uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze website bieden wij uitgebreide gegevens t.a.v. trapliften. Wij bieden handige info over allerlei modellen liften, een technische beschrijving, de (montage)kosten, de WMO en andere vergoedingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarbovenop kunt u direct en zonder verplichtingen een offerte opvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Lansingerland.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Op een beschermde en eenvoudige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke trap is er een geschikte traplift.
 • De uiteindelijke kosten fluctueren zo tussen de €2200 & €9600, inclusief montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Aanvraag via de WMO gemeente Lansingerland | Merken en adviseurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLansingerland
Postcode2661
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Bergschenhoek juli 2024

U heeft besloten: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 onderdelen: soort trap (recht of met bochten) en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Het laten plaatsen van een traplift kost wat tijd (maatwerk). De rails moet namelijk aangepast worden. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het minst arbeidsintensief en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan stijgen de kosten. Daarnaast worden er toeslagen gerekend voor extra opties zoals een extra sterke accu.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.750.
 • Een lift die 1 bocht door moet is verkrijgbaar vanaf €6.100.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is nog weer duurder, denk aan €7.450 inclusief plaatsing.
 • Eventuele extra opties zoals een opklapbare rail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in folders. Deze basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte verstrekken wij de marktprijzen van het monteren van een traplift in Bergschenhoek. Zoals u kunt zien: het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.350€1.700 – €2.2504,5 uur
Eén bocht€4.650 – €8.200€2.800 – €6.7004,5 uur
2 bochten€5.700 – €11.400€4.150 – €7.700Eén dag
Wenteltrap€8.050 – €13.500€5.150 – €9.1006,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Bergschenhoek.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Bergschenhoek is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden grondig gecheckt en zijn vaak snel leverbaar. Hiermee bespaart u eenvoudig 40% op de aanschaf van uw traplift. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer fabrikanten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met gebruikte liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met de expert bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-bergschenhoek-2661

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze speciale rails wordt bevestigd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. U bestuurt de traplift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Dan drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De stoellift werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel systemen beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste systemen kunt u gemakkelijk de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedereen is er een passende oplossing. In de basis maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Bergschenhoek voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts bestaan er speciale liften voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.450 inclusief installatie.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit leidt tot duurdere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.950 inclusief montage. Dit model kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.750. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en overige opties zoals eenklaprail.

Traplift voor buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een sterke traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor neerslag en vocht. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze uitvoering beschikt over een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type lift brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen worden aangeboden v.a. €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Lansingerland binnen de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Lansingerland. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur maakt een afspraak en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Soms is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode op een veilige manier in uw eigen huis te blijven wonen. Door de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Lansingerland (https://www.lansingerland.nl).
 2. De consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U bespreekt wat u precies nodig heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-expert gaat na of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk aan drempels of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding blijkt dan een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment krijgt u informatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. U mag nu een stoellift kopen die in lijn is met uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of wilt u een WMO-voorziening aanvragen? In onderstaand schema bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Tobias Asserlaan 1
 • 2662 SB, Lansingerland
 • Website: www.lansingerland.nl
 • E-mailadres: info@lansingerland.nl
 • Telefoonnummer: 14010

Zijn er nog meer vergoedingen?
Behalve de traplift WMO Bergschenhoek onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u misschien aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een financiële compensatie zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op consumenten die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Bezoek dan een winkel (of vertegenwoordiger) in de buurt. Een betrouwbare expert kan u verschillende opties demonstreren en vertelt welk systeem aansluit op uw trap, situatie en budget. Veel winkeliers hebben een divers aanbod. In de volgende tabel bieden wij leveranciers en merken die ook liften plaatsen in Bergschenhoek.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Bergschenhoek.

Betrouwbare merken
In ons land zijn meerdere bekende fabrikanten met eigen producten. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze ontwikkelaars beloven een snelle levering en uitstekende service. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In het schema hieronder treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit 5 betrouwbare leveranciers Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Minivator, Heymer, Strobbe, Platinum. Erkende verkopers van eerdergenoemde merken zijn Vegro, RecentLift, 123traplift, Smienk, TipTop.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een professionele adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitzoeken van een prettige huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak zal de installatie van een traplift in Bergschenhoek binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een duurzaam product in huis. Vaak wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreid getest zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Otolift en Smienk verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare 950+.

Kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor mensen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Bergschenhoek is relatief duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Bergschenhoek verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Meestal gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG tot 160 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de modellen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Specifiek voor dergelijke gevallen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo opgewassen tegenextreem weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie