Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Pijnacker

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Pijnacker biedt uitkomst! Een groot deel van de senioren kopen een speciale stoellift voor thuis. Door deze oplossing kunt u zelfstandig en zonder moeite blijven genieten van uw woning. Op deze website kunt u aan de slag met nuttige gegevens inzake trapliften. U leest hier alles over velerlei liften en producten, de werking, de geschatte kosten, de WMO regelingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer weten? Dan kunt u heel eenvoudig op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Pijnacker-Nootdorp.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Met een veilig gevoel en op een plezante manier naar boven en naar beneden.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift mogelijk.
 • De uiteindelijke kosten schatten we in tussen c.a. €2200 tot maar liefst €8700, incl. installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Tarieven traplift mei 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Pijnacker-Nootdorp | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieZuid-Holland
GemeentePijnacker-Nootdorp
Postcode2641
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Pijnacker mei 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De uiteindelijke prijs wordt bepaald door 2 factoren: het type trap en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. In het geval van 1 of meer bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Uiteraard bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een 4-puntsgordel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.750.
 • Een basislift met een standaard bocht vindt u al vanaf €6.100.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €7.350 inclusief plaatsing.
 • Extra opties zoals een automatische klaprail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze lokkertjes zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het onderstaande overzicht bekijkt u indicatieve prijzen van het laten installeren van een traplift in Pijnacker. Het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.650€1.700 – €2.1003,5 uur
Eén bocht€5.150 – €9.800€3.450 – €5.800halve dag
2 bochten€6.550 – €10.500€4.350 – €7.5005,5 uur
Draaiende trap€8.200 – €12.200€4.700 – €10.1005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Pijnacker.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Pijnacker is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden uiteraard goed nagekeken en zijn helemaal veilig. Op deze manier bespaart u maar zo 45% – 50% op de nieuwprijs. Daarnaast is dat een duurzame investering. Veel showrooms hebben een ruim aanbod met 2e-hands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-pijnacker-2641

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze speciale rails wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kunt omhoog en naar beneden middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit artikel heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel producten hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Overigens kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor ieder huishouden zal worden gekeken naar een passend model. Standaard zijn er 2 soorten: stoelliften in Pijnacker voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Tevens bestaan er oplossingen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een groot pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap is er al voor €2.100 inclusief installatie.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit zorgt voor een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.950 incl. installatie. De constructie past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De liftbuis wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €9.000. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift geschikt voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een speciale traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit model is uitstekend bestendig tegen hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelgebruikers. Deze lift wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire aanbieder die deze rolstoellift aanbiedt. Zulke liften kosten al gauw €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Pijnacker-Nootdorp binnen de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Burgers die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist komt bij u thuis en bepaalt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent veilig en prettig in uw huis te wonen. Met de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Pijnacker-Nootdorp (https://www.pijnacker-nootdorp.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft te kennen wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-adviseur bekijkt of de traplift een werkbare oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat het bovengedeelte te beperkt is (onder andere door hoogteverschillen of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding is mogelijk meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens krijgt u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het installeren van een traplift of alternatieve zorgartikelen) en het PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag zelf een lift laten monteren die aansluit op uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of direct een aanvraag indienen? In de grijze box checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Oranjeplein 1
 • 2641 EZ, Pijnacker-Nootdorp
 • Website: www.pijnacker-nootdorp.nl
 • E-mailadres: info@pijnacker-nootdorp.nl
 • Telefoonnummer: 14015

Andere vormen van subsidie
Behalve de traplift WMO Pijnacker bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen ondersteuning zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor gezinnen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een afspraak maken of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? Maak dan een afspraak bij een winkel of showroom bij u in de buurt. Een professionele adviseur kan u geschikte mogelijkheden demonstreren en geeft aan welk model in lijn is met de situatie en het budget. De meeste winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In het onderstaande overzicht vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook kunnen leveren in Pijnacker.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Pijnacker.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn meerdere erkende fabrikanten met eigen producten. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze ontwikkelaars staan in voor een vlotte levertijd en goede after service. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan vijf grote producenten We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Bovendien zijn er iets minder bekende merken als Strobbe, Minivator, Platinum, Triwa, Extrema. Bekende aanbieders van de genoemde merken zijn Smienk, TipTop, RecentLift, 123traplift, Vegro.

Kan ik een traplift uitproberen?
Thuis een stoellift testen is niet mogelijk. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u een proefrit kunt maken. Een erkende adviseur zal u helpen bij het aanschaffen van de beste huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt persoonlijk langs om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak zal de montage van een traplift in Pijnacker al binnen 2 weken gebeuren.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In veel gevallen komt de rails nieuw uit de fabriek en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden uitvoerig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Leveranciers als Handicare + Heymer verkopen een groot aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant.

Waar kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurconstructie is handig voor senioren die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Pijnacker is zeker niet voordeliger. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u gemiddeld €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Voor structureel gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Pijnacker communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Standaard wisselt dat tussen de 105 KG tot 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Neem dit serieus en bekijk de diverse mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Als aanvulling voor deze situaties bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo blijft u lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie