Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nootdorp

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een speciale traplift in Nootdorp maakt het mogelijk! Meer en meer ouderen en hulpbehoevenden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op die manier kunt u risicoloos en op een prettige manier in uw eigen huis blijven wonen. Op deze site vindt u nuttige specificaties over trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de liften die passen bij uw trap, een technische beschrijving, de kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Bovendien kan men kosteloos op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Pijnacker-Nootdorp.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Zorgeloos en op een prettige manier naar boven en beneden gaan.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elk huis is er een traplift op maat.
 • De prijzen liggen tussen de €2350 en €10000, incl. plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Tarieven traplift mei 2024 | Lees alles over de werking | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Pijnacker-Nootdorp | Fabrikanten en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeentePijnacker-Nootdorp
Postcode2631
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Nootdorp mei 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De prijs komt tot stand middels twee factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een luxe stoel. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een plaatsing op een rechte trap kost het minste werk en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Tevens komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een extra sterke accu.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.850.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al voor €5.800.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €7.450 inclusief plaatsing.
 • Een upgrade zoals een vierpuntsgordel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV reclames. Deze voordelige basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel vindt u een lijst met verwachte prijzen van het installeren van een traplift in Nootdorp. Zoals u kunt zien: het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.800€1.800 – €2.300halve dag
1 bocht€5.000 – €8.600€3.350 – €5.6005 uur
Meerdere bochten€6.050 – €10.000€4.450 – €8.0006 uur
Draaiende trap€8.400 – €13.300€5.000 – €10.0006 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Nootdorp.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Nootdorp is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte producten worden uiteraard goed nagekeken en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zodoende bespaart u eenvoudig 45% vergeleken met een nieuw model. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat fabrikanten hebben een ruim aanbod met tweedehandse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-nootdorp-2631

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze speciale rails wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit type wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel merken bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Standaard kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Traplift keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor ieder huishouden wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans zijn er 2 soorten: stoelliften in Nootdorp voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Tevens bestaan er innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap is er al voor €2.550 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit heeft als gevolg een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.950 incl. montage.Dit product kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Zulke systemen kosten al snel €8.250. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en overige opties zoals eennoodbatterij.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?De robuuste traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit type heeft een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende zaak die een rolstoellift kan monteren. Deze liften zijn te koop v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Pijnacker-Nootdorp d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Ouderen en andere hulpbehoevenden die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. In sommige gevallen zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode op een veilige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Door middel van de WMO kunt u vaak gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe zit het traject eruit? In het volgende kopje loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Pijnacker-Nootdorp (https://www.pijnacker-nootdorp.nl).
 2. De consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U deelt wat u precies kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist gaat na of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijv. hoogteverschillen of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding blijkt dan meer geschikt.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna sturen ze u informatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Wanneer de WMO-indicatie wordt gegeven wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een traplift of een rollator) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U mag hierbij een stoellift selecteren die voldoet aan uw situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer weten of nu direct een WMO-voorziening aanvragen? In de grijze box checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Oranjeplein 1
 • 2641 EZ, Pijnacker-Nootdorp
 • Website: www.pijnacker-nootdorp.nl
 • E-mail: info@pijnacker-nootdorp.nl
 • Telefoonnummer: 14015

Andere subsidie/vergoeding
Los van de traplift WMO Nootdorp zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een tegemoetkoming in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor consumenten om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u advies of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? In dat geval adviseren wij een winkel (of vertegenwoordiger) in de omgeving. Een betrouwbare expert kan u de populaire systemen laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past rijmt met uw wensen, eisen en budget. Een groot deel van de showrooms verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel vergelijkt u merken en winkels die ook leveren in Nootdorp.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Nootdorp.

Betrouwbare merken
In uw regio zijn 5 professionele traplift bouwers aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift fabrikanten werken met een korte installatietijd en vakkundige service medewerkers. U kunt hier – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande lijst vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaGoede onderhoudscontracten
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit verschillende geschikte leveranciers Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Ook bestaan er ook minder bekende merken zoals Strobbe, Extrema, Minivator, Heymer, Triwa. Erkende dealers van bovengenoemde merken zijn 123traplift, RecentLift, PractiComfort, TipTop, Smienk.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een adviseur zal u helpen bij het vinden van de beste huislift. Verder kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om de trap in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Nootdorp binnen 1 – 3 weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In veel gevallen wordt de constructie nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden uiteraard goed nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Dealers als Handicare of Strobbe hanteren een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Otolift Air.

Kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor ouderen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Nootdorp is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Dit is vaak zonde van het geld. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Nootdorp communiceert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In veel gevallen ligt dat tussen de 125 KG & 150 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de opties die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als aanvulling voor deze huizen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende blijft u lift gewoon goed werken in elk type weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie