Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Aarlanderveen

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een moderne traplift in Aarlanderveen vergroot uw zelfstandigheid. Veel ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor een stoellift. Met zo’n lift kunt u veilig en moeiteloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. In het volgende overzicht treft u nuttige gegevens over trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende type liften, technische details, de montagekosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Geïnteresseerd? Dan kunt u ook meteen een brochure of een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Alphen aan den Rijn.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Risicoloos en op een eenvoudige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elk huis is er een traplift beschikbaar.
 • De uiteindelijke kosten komen neer op bedragen tussen €2100 & €8300, incl. plaatsing.
 • Mogelijk ontvangt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Onderwerpen:  Kosten traplift mei 2024 | Hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Alphen aan den Rijn | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
Postcode2445
WMO Beslissingstermijn6 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 80

Kosten traplift Aarlanderveen mei 2024

U bent erover uit: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 onderdelen: het type trap en extra opties zoals een luxere stoel. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren kost het minste werk en is dus het goedkoopst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan stijgen de kosten. Ook geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een lederen stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.750.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.900.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €6.900 incl. montage.
 • Opties zoals een luxe stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclames. Deze interessante basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het onderstaande overzicht bieden wij de adviesprijzen van het monteren van een traplift in Aarlanderveen. Uw trapsituatie is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.700€1.750 – €2.2004,5 uur
Eén bocht€5.350 – €8.700€2.750 – €6.600halve dag
Meerdere bochten€6.550 – €10.900€3.900 – €7.300Eén dag
Draaiende trap€7.550 – €12.700€4.600 – €10.200Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Aarlanderveen.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Aarlanderveen kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden grondig nagekeken en zijn vaak snel leverbaar. Zo bespaart u al snel 60% op de aanschafwaarde. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste verkooppunten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehandse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-aarlanderveen-2445

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Zo’n rail wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kunt omhoog en naar beneden met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Dan duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit type wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste systemen hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Meestal kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Traplift keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedere woning en elk budget zal worden gekeken naar een passend model. In de basis zijn er 2 types: stoelliften in Aarlanderveen voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Bovendien onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.350 incl. montage.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit leidt tot hogere tarieven en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.950 inclusief plaatsing. Dit product kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €8.000. De prijs komt tot stand middels het aantal bochten en eventuele extra’s zoals een opklapbare rail.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? De weerbestendige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen, hagel en ijs. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier blijft uw lift gewoon goed werken in elk type weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een populaire organisatie die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften zijn verkrijgbaar vanaf €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Alphen aan den Rijn binnen de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Interesse in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Alphen aan den Rijn. Ouderen en andere hulpbehoevenden met WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur checkt uw prive-omstandigheden en adviseert of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om jarenlang op een betrouwbare wijze zelfstandig te blijven. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Alphen aan den Rijn (https://www.alphenaandenrijn.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U initieert welke hulpmiddelen u wenst om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Mogelijk raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De consulent verkent of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is dan een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 6 weken. Na deze termijn bieden ze u details over welke maatregelen er worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Zodra uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een individueel PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt nu een model uitzoeken die rijmt met uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Meer informatie of direct een aanvraag indienen? Onderstaand leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stadhuisplein 1
 • 2405 SH, Alphen aan den Rijn
 • Website: www.alphenaandenrijn.nl
 • E-mail: gemeente@alphenaandenrijn.nl
 • Telefoonnummer: 140172

Andere subsidieregelingen
Los van de traplift WMO Aarlanderveen onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door woningeigenaren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of diverse trapliften eens met eigen ogen zien? In dat geval adviseren wij een winkel of showroom bij u in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u verschillende systemen laten zien en informeert u over welke uitvoering rijmt met uw wensen, eisen en budget. De meeste winkeliers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder vindt u merken en winkels die ook kunnen leveren in Aarlanderveen.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Aarlanderveen.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn enkele goede merken operationeel. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze ontwikkelaars staan bekend om een korte levertijd en een goede service. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In de volgende tabel bekijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren enkele grote traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Extrema, Heymer, Platinum, Triwa, Minivator. Populaire (tweedehands) aanbieders van deze modellen zijn Smienk, 123traplift, Vegro, RecentLift, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u een proefrit kunt maken. Een professionele adviseur zal u verder ondersteunen bij het kopen van de beste huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Aarlanderveen binnen een paar weken plaatsvinden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan bent u ook erg duurzaam bezig. In de basis is het railsysteem 100% nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden goed getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Verkopers als ThyssenKrupp & Heymer verschaffen een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals de Platinum Curve.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Aarlanderveen is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Aarlanderveen verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Normaal gesproken ligt dat tussen de 100 KG – 145 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de constructies die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Speciaal voor dit soort woningtypes bestaan er producten om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie