Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nieuwveen

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een innovatieve traplift in Nieuwveen biedt uitkomst! Een groot aantal ouderen kiezen voor een stoellift. Door deze oplossing kunt u op een veilige manier en op een prettige manier blijven genieten van uw woning. Via deze pagina bekijkt u uitgebreide tips m.b.t. trapliften. Wij bieden handige info over velerlei liften en producten, hoe de bediening werkt, de installatiekosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en onderhoud. Meer weten? Dan kan men gelijk een brochure of een offerte aanvragen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Nieuwkoop.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Risicoloos en op een gemakkelijke manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke woning is er een geschikte traplift.
 • De prijzen schommelen tussen €2500 tot wel €9800, incl. installatie.
 • Mogelijk ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Tarieven traplift mei 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteNieuwkoop | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
Postcode2441
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 75

Kosten traplift Nieuwveen mei 2024

U bent erover uit: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De kostprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 zaken: type trap (met bochten of recht) en de gewenste opties. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het eenvoudigst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarbovenop geldt er een meerprijs voor uitbreidingen als een lederen stoel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.650.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al voor €5.750.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.150.
 • Een upgrade zoals een meedraaiende stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamefolders. Deze lokkertjes zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het onderstaande overzicht treft u een overzicht met de geschatte kosten van het plaatsen van een traplift in Nieuwveen. Het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.350€1.600 – €2.2001/2 dag
Eén bocht€4.900 – €9.800€3.500 – €5.300Dagdeel
2 bochten€5.750 – €10.300€4.200 – €7.9006 uur
Draaiende trap€8.100 – €14.100€5.350 – €10.3006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Nieuwveen.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Nieuwveen kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden uitgebreid gecontroleerd en zijn helemaal veilig. Dan bespaart u al snel 45% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Flink wat aanbieders hebben op dit moment diverse 2e-hands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In het verkoopgesprek bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-nieuwveen-2441

Waarom een traplift?

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is vooral handig als u moeite heeft om naar boven te gaan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dat railsysteem wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan de stoellift activeren met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit type wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. De meeste producten hebben een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Standaard kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is weer anders. Voor elke woning is er een passende oplossing. In de basis zijn er 2 modellen: stoelliften in Nieuwveen voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Ook bestaan er liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.750 incl. montage.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit leidt tot hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.950 inclusief plaatsing. Het systeem is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €9.750. De prijs hangt af van de totale lengte van de trap en extra opties zoals een sta-op-stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Een lager gelegen tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Op die manier is het systeem bestand tegen elk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model werkt d.m.v een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke installaties worden aangeboden v.a. €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Nieuwkoop via de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Nieuwkoop. Senioren, chronisch zieken en anderen met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Hiervoor rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist maakt een afspraak en bepaalt of een stoellift wel de oplossing is. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren op een prettige manier in uw huis te wonen. Middels de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Hieronder kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Nieuwkoop (https://www.nieuwkoop.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft aan wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De consulent gaat na of het aanbrengen van een traplift een werkbare oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door drempels naar de badkamer of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding is dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna krijgt u documentatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Mits uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. U kunt nu een traplift laten plaatsen die aansluit op uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of gelijk een WMO-melding doen? In de grijze box leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Teylersplein 1
 • 2441 LE, Nieuwkoop
 • Website: www.nieuwkoop.nl
 • E-mail: info@nieuwkoop.nl
 • Telefoonnummer: 140172

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Nieuwveen bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u wellicht aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen ondersteuning wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door gezinnen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of winkel in de buurt. Een getrainde specialist kan u een aantal opties demonstreren en informeert u over welk type lift past voldoet aan uw wensen, eisen en budget. Veel van de verkooppunten hebben een groot assortiment en veel merken. In de volgende tabel staan fabrikanten en dealers die ook werkzaam zijn in Nieuwveen.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Nieuwveen.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal goede fabrikanten werkzaam. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze merken staan voor een snelle levertijd en gunstige servicecontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de volgende tabel staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren een aantal populaire ontwikkelaars Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens worden er ook producten verkocht van Triwa, Extrema, Platinum, Minivator, Heymer. Populaire (2e hands) leveranciers van merken als deze zijn 123traplift, Vegro, TipTop, Smienk, RecentLift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen bij het vinden van een passende huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in Nieuwveen in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Standaard wordt de constructie nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden goed getest om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als Platinum & Extrema verstrekken een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Handicare 1000.

Is het slim om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Nieuwveen is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Nieuwveen hanteert een maximale draagkracht in KG. In veel gevallen ligt dat tussen de 110 KG – 150 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de systemen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze gevallen bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie