Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Koudekerk aan den Rijn

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een innovatieve traplift in Koudekerk aan den Rijn maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Met zo’n lift kunt u weer zelf en zonder enige inspanning uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via Trapliftexpert.nl treft u handige details omtrent trapliften. Wij bieden handige info over allerlei modellen liften, technische details, de totale kosten, de WMO en uitgebreide info over plateauliften. Meer info? Dan kunt u heel eenvoudig een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Alphen aan den Rijn.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Op een betrouwbare en plezierige manier de trap op en af.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een geschikte traplift.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2150 & €9400, inclusief plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Verschillende liftsystemen | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteAlphen aan den Rijn | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
Postcode2396
WMO Beslissingstermijn6 weken
Populaire trapliftHandicare 1100

Kosten traplift Koudekerk aan den Rijn mei 2024

U bent overtuigt: u wilt investeren in een traplift. Wat kost zoiets? De verwachte prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee factoren: het type trap en extra opties. Een traplift installeren in huis is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een model voor een normale rechte trap installeren is het minst arbeidsintensief en dus ook het voordeligst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Uiteraard worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een luxe stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.650.
 • Een simpele lift met één bocht is er vanaf €6.050.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.100 of meer.
 • Extra opties zoals een luxe stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in folders. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het overzicht hieronder verstrekken wij verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten monteren van een traplift in Koudekerk aan den Rijn. Zoals u kunt zien: het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.400€1.550 – €2.1004 uur
1 bocht€5.200 – €8.800€2.550 – €6.800Dagdeel
Meerdere bochten€6.200 – €10.200€4.000 – €8.0006,5 uur
Spiltrap€8.450 – €13.200€4.900 – €9.9006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Koudekerk aan den Rijn.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Koudekerk aan den Rijn is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte stoelliften worden grondig gecheckt en worden onder garantie geleverd. Dan bespaart u gemakkelijk 30% – 50% vergeleken met een nieuw model. Ook helpt u verspilling tegengaan. De meeste merken kunnen u ook helpen aan 2de-hands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-koudekerk-aan-den-rijn-2396

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze rail wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen aangedreven door een elektromotor. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit model werkt op elektriciteit. Als de stroom wegvalt dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste modellen kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor elk huis is er een passende oplossing. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in Koudekerk aan den Rijn voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Voorts kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een extra voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.200 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.300 inclusief installatie. De constructie kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Deze liften beginnen bij €8.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en extra opties zoals een noodbatterij.

Speciale trapliften voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De krachtige traplift voor buiten is dan erg handig. Elektra wordt goed afgeschermd voor hitte, UV-straling en regen. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gefabriceerd met speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor de rolstoel. Dit model is uitgerust met een lang plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte firma die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Alphen aan den Rijn d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u gebruik maken van een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Alphen aan den Rijn. Senioren, chronisch zieken en anderen die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en besluit of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren op een prettige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? Hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Alphen aan den Rijn (https://www.alphenaandenrijn.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U bespreekt welke hulpmiddelen u wenst om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De consulent verkent of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijvoorbeeld door drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is mogelijk meer geschikt.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 6 weken. Na afloop van deze termijn ontvangt u documentatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Indien de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) of speciaal PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. U kunt hierbij een systeem laten plaatsen die voldoet aan uw behoeften. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of snel aan de slag met een aanvraag? In de lijst hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stadhuisplein 1
 • 2405 SH, Alphen aan den Rijn
 • Website: www.alphenaandenrijn.nl
 • E-mailadres: gemeente@alphenaandenrijn.nl
 • Telefoonnummer: 140172

Andere vergoedingen
Buiten de traplift WMO Koudekerk aan den Rijn lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een financiële compensatie zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u aanvullende informatie of diverse trapliften onder de loep nemen? Ga dan eens langs bij een winkel/showroom bij u in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u passende mogelijkheden demonstreren en adviseert u over welk systeem matcht met uw wensen, eisen en budget. Een groot deel van de verkooppunten hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande lijst bekijkt u leveranciers en merken die ook kunnen leveren in Koudekerk aan den Rijn.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Koudekerk aan den Rijn.

Erkende merken
In uw omgeving zijn 5 populaire producenten actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze producenten garanderen een korte installatietijd en goede after service. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit vijf betrouwbare merken Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Heymer, Extrema, Platinum, Triwa, Strobbe. Populaire wederverkopers van deze modellen zijn RecentLift, Smienk, PractiComfort, TipTop, Vegro.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een productspecialist helpt u graag bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Meestal kan de installatie van een traplift in Koudekerk aan den Rijn al binnen 2 weken voltrokken worden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de regel is de rails wel nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Leveranciers als Acorn of Extrema verstrekken een prima aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Platinum Curve.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Koudekerk aan den Rijn is op lange termijn niet voordelig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Koudekerk aan den Rijn benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Meestal fluctueert dat tussen de 100 KG – 160 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Neem dit serieus en bekijk de systemen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Met name voor deze gevallen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende opgewassen tegenelk type weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie