Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hazerswoude-Rijndijk

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Hazerswoude-Rijndijk kan u daarbij helpen! Een groot deel van de ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Hierdoor kunt u risicoloos en zonder enige inspanning op de eerste verdieping van uw huis komen. Onderstaand vindt u nuttige beschrijvingen t.a.v. trapliften. Wij vertellen u meer over welk type lift geschikt is voor uw trap, technische details, de onkosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en onderhoud. Meer weten? Dan kunt u online en zonder verplichtingen een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Alphen aan den Rijn.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Risicoloos en op een plezante manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een trap met bochten of recht: Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
 • De kosten liggen tussen de €2200 tot maar liefst €9800, incl. installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Tarieven traplift mei 2024 | Hoe werken deze types | Traplift keuzeadvies | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteAlphen aan den Rijn | Merken en monteurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
Postcode2394
WMO Beslissingstermijn6 weken
Veel geplaatste liftHandicare 2000

Kosten traplift Hazerswoude-Rijndijk mei 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De verwachte kostprijs wordt bepaald door twee zaken: de vorm van de trap en de gewenste opties. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een lift plaatsen op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus ook de goedkoopste optie. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Tevens bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een lederen stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.450.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.050.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €6.950.
 • Een upgrade zoals een luxe stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze gunstige vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. Hieronder treft u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten plaatsen van een traplift in Hazerswoude-Rijndijk. Het trap type heeft de meeste invloed op de prijs.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.600€1.700 – €2.3004,5 uur
Eén bocht€5.050 – €8.200€3.200 – €5.900Dagdeel
Twee bochten€6.450 – €11.900€4.000 – €7.4005,5 uur
Spiltrap€8.250 – €12.400€4.750 – €9.5005,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Hazerswoude-Rijndijk.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Hazerswoude-Rijndijk is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte stoelliften worden gereviseerd en worden onder garantie geleverd. Zo bespaart u maar zo 30% – 50% op de aankoopprijs. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. De meeste merken kunnen u ook helpen aan tweedehandse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-hazerswoude-rijndijk-2394

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit biedt uitkomst wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Zo’n rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer middels een elektromotor. U bedient de lift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Aansluitend drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit type wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste types hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Overigens kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor iedere gezinssituatie bestaat er een geschikt systeem. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Hazerswoude-Rijndijk voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Ook kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap is er al voor €2.200 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit ziet u terug in extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.050 inclusief installatie. Dit type is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt op de traptreden gemonteerd. Daardoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €10.000. De prijs komt tot stand middels de totale lengte van de trap en eventuele extra opties zoals een draaifunctie.

Buiten traplift
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De krachtige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze lift heeft een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde verkoper die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke installaties hebben al snel een prijskaartje van €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Alphen aan den Rijn via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen op basis van de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Alphen aan den Rijn. Burgers met WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die geboden zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u betaalt u een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent maakt een afspraak en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode op een veilige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Door de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Alphen aan den Rijn (https://www.alphenaandenrijn.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U vertelt aan welke artikelen u behoefte heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Mogelijk vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijv. drempels naar de badkamer of smalle deuren). De verhuisvergoeding is dan vaak een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 6 weken. Vanaf dat moment geven ze u details over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt dan zelf een lift uitzoeken die voldoet aan uw wensenlijstje. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Adresgegevens

Meer informatie of nu direct een aanmelding voor de WMO doen? In onderstaand schema vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stadhuisplein 1
 • 2405 SH, Alphen aan den Rijn
 • Website: www.alphenaandenrijn.nl
 • E-mailadres: gemeente@alphenaandenrijn.nl
 • Telefoonnummer: 140172

Overige vergoedingen
Naast de traplift WMO Hazerswoude-Rijndijk vinden we nog meer subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een tegemoetkoming in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening bedoeld voor hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Bezoek dan een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een ervaren adviseur kan u geschikte mogelijkheden tonen en geeft aan welke uitvoering past bij uw wensenlijstje en budget. Veel van de winkels hebben een divers aanbod. In het overzicht hieronder vergelijkt u merken en winkels die ook werkzaam zijn in Hazerswoude-Rijndijk.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Hazerswoude-Rijndijk.

Geschikte merken
In Nederland zijn verschillende erkende producenten actief. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift fabrikanten waarborgen een korte levertijd en uitstekende service. U kunt hier direct een traplift kopen. In het overzicht hieronder bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn een aantal geschikte merken Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Extrema, Platinum, Minivator, Strobbe. Betrouwbare (2e hands) leveranciers van deze merken zijn o.a. 123traplift, TipTop, RecentLift, Smienk, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Thuis een stoellift testen heeft te veel nadelen. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een adviseur kan u helpen met het vinden van een fijne huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om de trap in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Hazerswoude-Rijndijk binnen 1 – 3 weken worden afgehandeld.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In veel gevallen is de rails wel nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden uitvoerig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Dealers als Acorn & 123 traplift verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen als o.a. de Triwa TR 160.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurconstructie is handig voor mensen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Hazerswoude-Rijndijk is niet heel goedkoop. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Hazerswoude-Rijndijk hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In veel gevallen ligt dat tussen de 120 KG & 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de liften in het geval van overgewicht / obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als extra service bij deze gevallen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie