Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oude Wetering

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een slimme traplift in Oude Wetering verschaft u die mogelijkheid! Flink wat senioren en mindervaliden kopen een speciale stoellift voor thuis. Zodoende kunt u zelfstandig en zonder enige inspanning de trap op en af. Op deze site bieden wij nuttige details inzake trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende type liften, hoe de bediening werkt, de prijzen, de WMO en specifieke info over rolstoelliften. Ook kan men gelijk en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Kaag en Braassem.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Zonder gevaar en op een plezierige manier van uw hele huis genieten.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een traplift te installeren.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €1700 tot wel €9700, inclusief plaatsing.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteKaag en Braassem | Merken en adviseurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2377
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftHandicare 950

Kosten traplift Oude Wetering mei 2024

U bent overtuigt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De totaalprijs wordt bepaald door twee zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met 1 of 2 bochten is het prijskaartje heel anders. Daarnaast bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een extra sterke accu.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.100.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er vanaf €6.400.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.200 of nog duurder.
 • Opties zoals een automatische klaprail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in folders. Deze interessante vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het onderstaande overzicht bekijkt u de geschatte kosten van het plaatsen van een traplift in Oude Wetering. De vorm van uw trap is allesbepalend voor het basistarief.

SoortNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.550€1.600 – €2.2004,5 uur
Eén bocht€4.650 – €8.800€3.250 – €5.4001/2 dag
2 bochten€6.000 – €11.100€3.550 – €7.5005,5 uur
Wenteltrap€8.350 – €12.200€5.300 – €9.600Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Oude Wetering.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Oude Wetering is zeker het overwegen waard. Gebruikte producten worden goed getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Dan bespaart u zo 30% – 50% vergeleken met een nieuw model. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste verkooppunten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met gebruikte liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-oude-wetering-2377

Hoe werkt een traplift precies?

Dankzij een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. De rail wordt aangebracht op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs het railsysteem geholpen door een stille elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit type wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel soorten hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste types kunt u het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke situatie wordt gezocht naar het juiste product. In de basis zijn er 2 modellen: stoelliften in Oude Wetering voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Verder verkoopt men buitenliften. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.600 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit heeft als gevolg duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.300 incl. installatie. Dit type kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €9.000. De prijs is afhankelijk van de grootte van de trap en aanvullende opties als een voetenplank met LED verlichting.

Traplift geschikt voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een sterke traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Op die manier is het systeem bestand tegen elk type weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelgebruikers. Deze variant heeft een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede verkoper die rolstoelliften kan leveren. Deze liften worden aangeboden v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Kaag en Braassem d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u belang bij een woningaanpassing via WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Kaag en Braassem. Senioren en mindervaliden met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en bepaalt of een stoellift wel de oplossing is. Wellicht is een verhuisvergoeding een beter idee.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode comfortabel gebruik te blijven maken van de hele woning. Middels de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Kaag en Braassem (https://www.kaagenbraassem.nl).
 2. Een erkende consulent komt langs om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U noteert wat u precies kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijvoorbeeld door drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak een beter alternatief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn sturen ze u details over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Indien u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een persoonlijk PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. Dit geeft meer vrijheid. U mag een model aanschaffen die matcht met uw eisen en wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of nu direct beginnen met de aanvraagprocedure? In de grijze box treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Westeinde 1
 • 2371 AS, Kaag en Braassem
 • Website: www.kaagenbraassem.nl
 • E-mailadres: info@kaagenbraassem.nl
 • Telefoonnummer: 0713327272

Andere subsidieregelingen
Afgezien van de traplift WMO Oude Wetering onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u onder bepaalde voorwaarden van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen hulp in de vorm van subsidie als zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door ouderen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u meer info of diverse trapliften eens met eigen ogen zien? Bezoek dan een dealer of leverancier in de omgeving. Een goede verkoopmedewerker kan u meerdere modellen demonstreren en geeft aan welk systeem in lijn is met uw wensen, eisen en budget. Veel van de verkooppunten hebben een divers aanbod. In het onderstaande overzicht treft u aanbieders en merken die ook actief zijn in Oude Wetering.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Oude Wetering.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele populaire producenten met eigen producten. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift fabrikanten garanderen een snelle levertijd en vakkundige service medewerkers. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande lijst treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn vijf grote fabrikanten We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook worden er modellen aangeboden van o.a. Heymer, Strobbe, Platinum, Extrema, Minivator. Betrouwbare (2e hands) leveranciers van eerdergenoemde merken zijn Smienk, Vegro, RecentLift, TipTop, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het uitkiezen van de beste huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om de trap in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen kan het plaatsen van een traplift in Oude Wetering binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Meestal is de rails wel nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden goed getest zodat er geen gebreken ontstaan. Verkopers als Acorn of Heymer bieden een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als o.a. de Handicare 950.

Is het slim om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Oude Wetering is zeker niet voordeliger. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Oude Wetering hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de basis ligt dat tussen de 115 KG – 175 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over de uitvoeringen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Juist voor deze huizen bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie