Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Rijpwetering

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een traplift in Rijpwetering vergroot uw zelfstandigheid. Steeds meer senioren kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Met zo’n lift kunt u weer zelf en moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Onderstaand bieden wij uitgebreide details betreffende trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over soorten liften, de werking, de geschatte kosten, de WMO regelingen en onderhoud. Daarbovenop kunt u gratis een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Kaag en Braassem.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Op een veilige en plezierige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elk huis is er een traplift op maat.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €2350 tot wel €9900, inclusief installatie.
 • Mogelijk ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Kaag en Braassem | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2375
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftStannah Sadler

Kosten traplift Rijpwetering mei 2024

U heeft besloten: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De uiteindelijke prijs hangt af van 2 onderdelen: het soort trap en extra’s zoals een draaibare zitting. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een lift plaatsen op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. In het geval van 1 of meer bochten stijgen de kosten. Daarnaast geldt er een meerprijs voor upgrades als een groter zitvlak.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.600.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €6.250.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €7.250 inclusief plaatsing.
 • Extra opties als een automatische voetenplank zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in reclames. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In deze tabel treft u de huidige prijzen van het installeren van een traplift in Rijpwetering. Uw trapsituatie is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.950€1.750 – €2.2504,5 uur
1 bocht€5.400 – €8.200€2.850 – €6.300Dagdeel
Twee bochten€6.550 – €10.800€4.450 – €7.4005,5 uur
Wenteltrap€7.900 – €13.900€5.050 – €10.600Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Rijpwetering.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Rijpwetering is voordelig en net zo veilig. Gebruikte stoelliften worden grondig gecheckt en kunnen supersnel worden geleverd. Hiermee bespaart u al snel 45% op de nieuwprijs. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehands liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-rijpwetering-2375

Waarom een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Zo’n rail wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit type moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle stoelliften hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Standaard kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is uniek. En voor iedere woning en gebruiker bestaat er een geschikt systeem. Standaard zijn er 2 modellen: stoelliften in Rijpwetering voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Verder zijn er systemen voor buiten. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.400 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails worden afgestemd. Dit heeft als gevolg extra onkosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.750 inclusief montage. De rails is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buissysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.250. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra’s zoals een vijfpuntsgordel.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De weerbestendige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. De stoellift kan goed omgaan met extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelgebruikers. Dit product werkt op basis van een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede zaak die rolstoelliften kan leveren. Deze modellen worden aangeboden v.a. €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Kaag en Braassem via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u ook profiteren van deze woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Kaag en Braassem. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist analyseert uw zorgvraag en adviseert of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om duurzaam en op een betrouwbare wijze in uw eigen huis te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Kaag en Braassem (https://www.kaagenbraassem.nl).
 2. De consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U indiceert waar de behoefte ligt om veilig en zelfstandig te wonen. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent gaat bekijken of de traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding is regelmatig een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna sturen ze u documenten over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Mits u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of speciaal PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt nu een systeem kopen dat past bij uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of snel hulp aanvragen? Hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Westeinde 1
 • 2371 AS, Kaag en Braassem
 • Website: www.kaagenbraassem.nl
 • E-mailadres: info@kaagenbraassem.nl
 • Telefoonnummer: 0713327272

Overige vergoedingen
Los van de traplift WMO Rijpwetering subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op particulieren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? Dan kunt u terecht bij een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een ervaren adviseur kan u verschillende stoelliften tonen en vertelt welk type lift past rijmt met uw wensen, eisen en budget. De meeste dealers hebben een gevarieerd assortiment. In de tabel hieronder vergelijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften plaatsen in Rijpwetering.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Rijpwetering.

Geschikte merken
In Nederland zijn verschillende betrouwbare ontwikkelaars werkzaam. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze fabrikanten focussen zich op een snelle levertijd en goede after service. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit vijf professionele traplift fabrikanten De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Ook bestaan er ook minder bekende merken zoals Minivator, Platinum, Strobbe, Triwa, Extrema. Gerenommeerde montagepartners van de genoemde merken zijn 123traplift, Smienk, RecentLift, PractiComfort, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert zal u helpen bij het aanschaffen van een geschikte huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper zal aan huis komen om de situatie te bekijken, de lift in virtual reality te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Meestal kan het plaatsen van een traplift in Rijpwetering binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Doorgaans wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle onderdelen worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Installateurs zoals Platinum of Extrema bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals o.a. de Thyssenkrupp Flow.

Kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in Rijpwetering is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik is het gewoon te duur en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Rijpwetering communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. Meestal valt dit binnen een marge van 135 KG & 145 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de uitvoeringen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als unieke optie voor deze situaties bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor blijft u lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie